"فارع المسلمی"درپاسخ به این پرسش که آیا جنگی که ازسوی عربستان به یمنی ها تحمیل شد، آنها را تقویت کرد یانه؟، گفت: حمله ریاض به حوثی های یمن، بزرگترین هدیه برای آنها بود. این جنگ بهترین فرصتی بود که نصیب حوثی ها شد.آنان هم اکنون کنترل پرجمعیت ترین مناطق یمن از جمله پایتخت را در اختیار دارند.چیزی که حوثی ها در ان تبحر بسیار خوبی دارند، چگونه جنگیدن است.
وی افزود:با این حال پس از پنج سال حوثی ها به تدریج یاد می گیرند، چگونه باید بر مردم حکومت کنند.در واقع باید گفت که هدیه عربستان به حوثی ها، آنها را آبدیده کرده است. علاوه بر این، محاصره اقتصادی که از سوی ائتلاف عربی به سرپرستی عربستان برآنها تحمیل شده است موهبت دیگری برای حوثی ها محسوب می شود.
در چند روز اخیر برخی مقام های ارشد ریاض از تمایل رهبران نظامی این کشور برای برقراری آتش در یمن سخن گفته اند. مدتی قبل مبارزان یمنی این پیشنهاد را ارائه کرده بودند و حتی آزادی چند صد تن از اسرای جنگی نیروهای ائتلاف را اقدام مثبت و پیش دستانه خود در این راستا اعلام کردند.یمنی ها حدود دو هفته پیش پیشنهاد دادند حاضرند در ازای توقف حملات هوایی نیروهای ائتلاف عربستان، به حملات موشکی و پهپادی خود پایان دهند. اکنون «خالد بن سلمان» معاون وزیر دفاع عربستان از دیدگاه مثبت ریاض به این پیشنهاد سخن گفته است. بنا به گفته برخی دیپلمات ها عربستان در این مسیر جدی است و در ظاهر حتی تصمیم دارد از حجم حملات هوایی خود به نحو چشمگیری بکاهد.
درگیری های یمن که عربستان از سال 2015 با حملات هوایی وارد آن شد، از سوی سازمان ملل متحد به عنوان بدترین بحران انسانی در سطح جهان در نظر گرفته شده است؛ به طوری که 22 میلیون و 500 هزار نفر در این کشور محتاج کمک هستند.
عربستان سعودی و متحدانش در حاشیه خلیج فارس شامل امارات متحده عربی، از سال گذشته حلقه محاصره بنادر و فرودگاه های یمن را تنگ تر کرده و محدودیت های شدیدی در زمینه انتقال غذا و دیگر کالاهای اساسی به یمن به وجود آورده اند.
مداخله نظامی ائتلاف کشورهای عربی به سرکردگی عربستان از مارس 2015 با هدف سرکوب نیروهای مسلح و مردمی یمن و بازگرداندن دولت مستعفی این کشور به قدرت، آغاز شد که بر اثر آن تاکنون شمار زیادی غیرنظامی جان باخته اند. 9041
نظر شما