پیمان آرامون روز چهارشنبه در رویداد «ایده شو» با موضوع کشاورزی مدرن و کاهش مصرف آب در ارومیه افزود: طرح احیای دریاچه ارومیه با اهتمام ویژه دولت از سال ۱۳۹۲ طرحریزی و اجرا شده و با وجود برخی گمانهزنیها مبنی بر موفق نبودن این طرح، شاهد موفقیت اجرای طرحهای تثبیت و احیا در نگین آبی آذربایجان هستیم.
وی اضافه کرد: اقدامات عمرانی و بارشهای قابل توجهی که طی بهار امسال اتفاق افتاد، موجب شد تا شرایط دریاچه نسبت به سالهای گذشته مطلوب بوده و درحال حاضر ارتفاع دریاچه نسبت به پارسال ۱۰۳ سانتی متر بالاتر رود.
وی بیان کرد: این دریاچه در حال حاضر با سه میلیارد و ۳۸۰ میلیون مترمکعب آب، وسعت یکهزار و ۱۰۵ کیلومتر مترمربعی را تجربه می کند که رقمی بسیار مناسب با توجه به تبخیرهای فصل گرم سال است.
سرپرست معاونت امور عمرانی استانداری آذربایجانغربی ادامه داد: پشتوانه اجتماعی و حمایت مردمی در موفقیت و به سرانجام رسیدن پروژه احیای دریاچه ارومیه بسیار ضروری و مهم بوده و امروز با این پشتوانه، اقدامات طرحریزی شده به انجام رسیدهاست.
آرامون با دعوت از پژوهشگران جهاد دانشگاهی در ورود به مباحث مهم عمرانی گفت: در حوزه فعالیتهای فرهنگی ستاد احیای دریاچه ارومیه با پرهیز از اقدامات نمایشی و تبلیغی سالهای قبل امسال در ۶ محور و از طریق فراخوان عمومی پروژه ها به پیمانکاران دارای صلاحیت سپرده شده است.
دریاچه ارومیه در قالب طرحهای ستاد احیا قرار است ظرف مدت ۱۰ سال /از ۱۳۹۴/ به تراز اکولوژیک خود برسد؛ این دریاچه از اواسط دهه ۱۳۸۰ شروع به خشک شدن کرد و بنا بر آمار بینالمللی تا سال ۲۰۱۵ میلادی حدود ۸۰ درصد از مساحت آن خشک شد.
همه کارشناسان داخلی و خارجی بر این عقیده هستند که مشارکت جوامع محلی در کنار اجرای طرحهای مختلف، نقش مهمی در احیای نگین آبی آذربایجان دارد.
۸۱۳۷/۲۰۹۳
نظر شما