به گزارش خبرنگار ایرنا، علیرضا سهرابیان در نشست تخصصی گردشگری ورزشی چهارمین کنگره بینالمللی سلامت کشورهای اسلامی با بیان این مطلب ادامه داد: در کشورهای توسعه یافته گردشگری ورزشی با توجه به سیاستهای موجود کمک زیادی به جامعه کرده و رشد بسیار خوب داشته و توانسته نیازها را برآورده کند.
وی با بیان اینکه یکی از منابع گردشگری ورزشی، طبیعت و بخشهای مختلف آن همچون آبها و کوهستان است، افزود: بخش آبی از گردشگری طبیعی در استانهای مختلف وجود دارد که میتواند گردشگران زیادی از داخل و خارج را جذب کند.
این کارشناس ورزشی ادامه داد: رشتههای قایقرانی، رفتینگ، اسلالوم، دراگونبت جزو جاذبههای آبی گردشگری است و توانایی جذب گردشگران زیادی را دارد و این درحالی است که تاکنون موفقیتی در این زمینه بدست نیامده است.
سهرابیان تصریح کرد: کنگره سلامت میتواند گردشگری ورزشی کشور را به سمتی سوق دهد تا با استفاده از جاذبههای طبیعی و توسعه صنعت گردشگری اهداف اقتصادی کشور به پیش رود.
رئیس فدراسیون قایقرانی اضافه کرد: به عنوان نمونه در قایقرانی رشتههایی وجود دارد که انجام آنها در آبهای خروشان میسر است و این باعث میشود ورزشکاران با طبیعت بیشتر آشنا شده و ارتباط با منابع طبیعی و جاذبههای گردشگری توسعه پیدا کند.
وی افزود: تاکنون چهار استان پیستهای خوبی برای قایقرانی ایجاد کردهاند تا علاقمندان به رشته اسلالوم در آنها فعالیت کنند و درحال حاضر کار در این زمینه آغاز شدهاست.
سهرابیان ادامه داد:با گسترش این رشته از طریق منابع آبی میتوانیم به رشد گردشگری ورزشی کمک کنیم اما هنوز این جاذبهها ایجاد نشده و امیدوارم با کمک رسانهها و مردم، سایر کشورها بتوانند طبیعت زیبای ایران را ببینند.
وی با اشاره به توسعه ورزش قایقرانی در سه استان شمالی کشور گفت: در منجیل گیلان میتوانیم در رشته کایت بردینگ، گردشگری ورزشی را ایجاد کنیم. البته در استانهای چهارمحالو بختیاری و اصفهان نیز فضای مناسبی برای رفتینگ و آبهای خروشان وجود دارد.
به گفته سرابیان، در گیلان و مازندران رشته کانویینگ میتواند گردشگران زیادی را جذب کند و تا پایان سال جاری برنامههای آنها عملیاتی خواهد شد تا بتوانیم صنعت گردشگری ورزشی را توسعه دهیم.
افشار هنرور رییس انجمن گردشگری ورزشی نیز در ادامه این نشست تخصصی گفت: ما همواره سوءبرداشتهایی در حوزه گردشگری ورزشی داشتهایم اما تعریف گردشگری ورزشی آن است که ما برای حضور در یک رویداد ورزشی در جایی اقامت کنیم.
وی با بیان اینکه سه نوع گردشگری ورزشی وجود دارد، افزود: درحال حاضر طبیعت گردان در فضاهایی ورزشی یا کوهنوردان یا گردشگران در رویدادهای ورزشی در ایران حضور دارند.
هنرور با بیان اینکه مکانهایی در ایران وجود دارد که خاص بوده یا نمونههای آن در جهان بسیار کم است، گفت:حوضچه های آب معدنی، دریاچه نمک یا کویر لوت در ایران تقریبا منحصر به فرد هستند.
وی افزود: در بخشهای شمال غربی کشور و سایر بخشهای مکانهایی زیادی هست که نیاز به کارهای پژوهشی و مطالعاتی داریم تا شناسایی شوند و به طور مثال مشخص شود کدام حوضچه برای کدام بیماری مناسب است یا غارهایی که دمای پایینی دارند و مناسب فعالیت غارنوردی است.
زهره هراتیان که به عنوان یک کارشناس ورزشی در این نشست حضور پیدا کرده بود، نیز گفت:گردشگری پزشکی از رم باستان شروع شد و چیز جدیدی نیست اما به گردشگری پزشکی و ورزشی در بسیاری از کشورها توجه نشده و موفق نیز نبوده است زیرا سطح آگاهی در این زمینه کافی نبودهاست.
وی افزود: ایران از گردشگری ورزشی در ٢ سال گذشته فقط یک میلیارد دلار درامد کسب کرده که نشانه عملکرد ناموفقی است زیرا ما در این حوزه متولی مشخصی نداریم.
رئیس سابق ایفمار(مرکز پزشکی فوتبال ایران) گفت: سال ٢٠١٥ موفق شدیم تایید مجموعه خدماتی ایفمارک را از فیفا بگیریم و آن را توسعه دهیم و قرار شد اطلاعات خود را در اختیار دیگر کشورها قرار دهیم و به همین منظور کنگره بینالمللی فوتبال را همه ساله برگزار میکنیم.
هراتیان ادامه داد: این مجموعه با هزینه ۵۰۰ هزار دلار و تجهیزاتی از فیفا برای تشخیص و درمان و بازتوانی ورزشکاران حرفهای راهانداز شده است که در خاورمیانه بینظیر بوده و هدف آن جذب گردشگر ورزشی است.
وی همچنین به بیمارستان ٨٠٠ تختخوابی این مجموعه اشاره کرد و افزود: این مجموعه برای همه تیمهای ورزشی جذابیت داشته و ورزشگاه فوتبال در کنار آن است و وجود چنین مجموعههایی نشانه فرهنگ ایران است.
ایرانا میرزایوا به عنوان نمایندهای از جمهوری آذربایجان در این نشست گفت: برای برگزاری مسابقات فوتبال، المپیک تابستانی و مسابقات فرمول یک مشکلاتی داشتیم اما با حمایت دولت آنها را مرتفع کردیم و بهترین مسابقات فرمول یک را برگزار کردیم.
وی افزود: این رقابتها درآمدزایی زیادی برای جمهوری آذربایجان داشت زیرا افراد مشهور و علاقمندان زیادی از سراسر جهان برای دیدن این رقابتها به کشور ما آمدند و امیدوارم ایران با توجه به جاذبههای زیادش بتواند میزبان مسابقات بینالمللی زیادی باشد.
نظر شما