سراب صهیونیستی «عدم تعرض» به کشورهای عربی

تهران- ایرنا- پیروزی‌های اخیر نیروهای مقاومت یمن، افزایش احتمال گفت وگوی ایران و عربستان و گرفتاری‌های داخلی رژیم صهیونیستی سبب شده مقامات این رژیم طرح «عدم تعرض» را به دولت‌های عربی پیشنهاد دهند.

به گزارش گروه تحلیل، تفسیر و پژوهش های خبری ایرنا، رژیم صهیونیستی در راستای عادی‌سازی روابط با کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس به طور رسمی اعلام کرد که قصد دارد طرح عدم تجاوز را ارائه داده و اجرایی کند. «یسرائیل کاتس» وزیر امور خارجه این رژیم به تازگی در حساب شخصی توئیتر خود نوشت به تازگی با حمایت نخست‌وزیر در حال پیشبرد ابتکاری دیپلماتیک برای دست‌یابی به توافق عدم تعرض با کشورهای عربی حاشیه خلیج (فارس) هستم. او تأیید کرد که با وزرای امور خارجه چند کشور عربی در حاشیه نشست عمومی در سازمان ملل متحد دیدار کرده است.

تلاش دوباره اسرائیل برای ائتلاف سازی با کشورهای عربی

تارنمای «الخلیج اونلاین» امارات در گزارشی به قلم «محمد ابورزق» نوشت: سال ها پس از روابط سری و علنی رژیم اشغالگر با کشورهای عربستان، امارات و بحرین اکنون اسرائیلی ها طرح ابتکار عمل تازه ای را مطرح کرده اند که به موجب امضای آن توافق با کشورهای عربی تضمین می شود. این توافق بخش دیگری از طرح «معامله قرن» و یکی از ابزارهای آن است. در طرح ابتکار عمل جدیدی که از سوی وزیر امور خارجه رژیم اسرائیل پیشنهاد شده است روی ائتلاف سازی اقتصادی منطقه ای با ادعای حمایت از کشورهای منطقه در برابر خطر ایران تمرکز شده است.

به نوشته تارنمای الخلیج اونلاین، «وفق ابراهیم» تحلیلگر مسائل سیاسی معتقد است طرح ائتلاف اسرائیلی - عربی که از سوی کاتس وزیر امور خارجه رژیم اسرائیل ارائه شده است با تدابیر عملی به دنبال پایان دادن به قضیه فلسطین است. این طرح، توافق تسلیم شدن نهایی است. زیرا از زمانی که رژیم اسرائیل در سال ۱۹۴۸ تشکیل شده است هیچ تعرض و حمله میان دو طرف صورت نگرفته است. برخی می گویند اجرایی سازی این طرح به پس از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا موکول خواهد شد و هدف از طرح آن در شرایط کنونی آن است موضوع مخالفت های قابل انتظار در کشورهای عربی علیه این طرح بررسی و برای مقابله با آن چاره ای اندیشیده شود.

«محمود حلمی» کارشناس مسائل سیاسی هم به تارنمای الخلیج اونلاین گفت: طرح معامله قرن ترامپ دیگر در مرحله آغازین و بخش سیاسی خود نیست بلکه به تازگی در سایه تحولات منطقه تغییرات بسیاری در بندهای آن ایجاد شده است. عادی سازی روابط کشورهای عربی با رژیم اشغالگر پیشرفت بی سابقه ای داشته است و سفر مقام های رژیم اسرائیل به کشورهای عربی و سفر مقام های کشورهای عربی به سرزمین های اشغالی و ادامه روابط اقتصادی سبب شده است که آمریکا از کشورهای عربی به عنوان یکی از ابزارها برای پیش برد طرح معامله قرن استفاده کند. آمریکایی ها با بررسی تحولات منطقه و ثبت متغیرها، از آنها در محاسبات خود درباره طرح معامله قرن استفاده می کنند. در بندهای طرح معامله قرن که بازنگری شده است به عربستان، امارات و بحرین نقش بیشتری داده می شود تا از طریق زیر فشار قرار دادن فلسطینی با استفاده از ابزارهای اقتصادی طرح های آمریکا را اجرایی سازد.

 طرح صهیونیستی برای رهایی از تنگناها

به نوشته تارنمای شبکه خبری «الجزیره»، «صالح النعامی» پژوهشگر مسائل اسرائیل با اشاره به دیدار وزیر امور خارجه رژیم اسرائیل و وزرای امور خارجه برخی کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس در مجمع عمومی سازمان ملل و ارائه طرح عدم تعرض  گفته نتانیاهو این روزها به دلیل بحران های شخصی و سیاسی رنج می برد. از این رو، وی با پیشنهاد طرح عدم تعرض و معرفی آن به عنوان یک دستاورد امیداور است خود را از تنگنا خارج سازد.

تارنمای «عربی پست» لبنان نوشت: رژیم اسرائیل از تنش میان کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس و ایران برای ارائه طرح خود سوء استفاده کرده است. این رژیم از شرایط حساس کنونی برای توافق «کمپ دیوید» جدیدی تلاش می کند. این تلاش رژیم اسرائیل در شرایطی است که اظهاراتی درباره احتمال ایجاد کانال گفت و گفت میان ایران و عربستان مطرح می شود و «حسن روحانی» رئیس جمهوری اسلامی در مجمع عمومی سازمان ملل از عربستان و دیگر کشورهای عربی خلیج فارس خواسته است به طرح صلح  و همزیستی ایران روی آورند و با این طرح امنیت و ثبات منطقه خلیج فارس را حفظ کنند و به تنش ها پایان دهند. رژیم اسرائیل با ارائه طرح خود در شرایط کنونی می خواهد در مسیر گفت و گوی احتمالی ریاض و تهران سنگ اندازی کند. یکی دیگر از دلایلی که سبب شده است تل آویو در این زمینه شتاب کند این است عربستان از سوی دولت ترامپ رها شده است. ترامپ پس از حمله به تاسیسات آرامکو نتوانست هیچ اقدامی انحام دهد و او با چشم پوشی از سعودی ها و دیگر کشورهای حاشیه خلیج فارس اعلام کرد قصد جنگ با ایران را ندارد. او همچنین گفت عربستان برای دریافت حمایت های لازم باید هزینه های بیشتری را به واشنگتن بدهد. اسرائیل تلاش می کند از این شرایط به سود طرح خود استفاده کند.

نشریه «النهضه نیوز» مصر در گزارشی با عنوان «هنوز هم پس لرزهای حمله به آرامکو در تل آویو شنیده می شود» آورد: حمله کوبنده انصارالله یمن به تاسیسات نفتی وابسته به شرکت آرامکو در بقیق و خریص در روز ۱۴ سپتامبر  نقطه عطفی در صحنه سیاسی منطقه بود. با وجود اینکه رژیم اسرائیل درباره جنبش انصارالله یمن موضع آشکاری را در پیش گرفت. اما گرایش انصارالله به محور مقاومت در منطقه و تبدیل آن به عضو فعال این محور که که سواحل راهبردی دریای سرخ را در اختیار دارد سبب نگرانی رژیم اسرائیل شده است. زیرا رژیم اسرائیل دریای سرخ را عمق راهبردی دریایی خود به شمار می آورد. پیش از این دریای سرخ در کنترل سعودی ها و دولت «عبدربه منصور هادی» رئیس جمهوری فراری یمن بود و آنها تهدیدی برای رژیم اسرائیل تلقی نمی شدند، اما با قدرت یابی انصارالله در یمن به ویژه پس از حمله به آرامکو نگرانی ها مراکز تصمیم گیری رژیم اسرائیل را فراگرفته است.

به نوشته روزنامه «الاخبار» لبنان، حمله کوبنده انصارالله یمن به تاسیسات نفتی وابسته به شرکت آرامکو، نگرانی رژیم صهیونیستی و غربی ها را به دنبال داشته است. آنها از قدرت یابی محور مقاومت و پیشرفت این محور در عرصه نظامی به ویژه تولید پهپاد و موشک های دقیق نگران هستند.

مخالفت مردمی با عادی سازی روابط کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی

تارنمای شبکه «الجزیره» قطر در گزارشی به قلم «محمد الکفراوی» نوشت: برخلاف آنچه روند رسمی روابط کشورهای عربی با اسرائیل در سال گذشته میلادی شاهد بود به نظر می رسد امسال مردم کشورهای عربی بر موضع خود در مخالفت با عادی سازی روابط با این رژیم پافشاری می کنند. در ماه های اخیر چندین کنفرانس در کویت، قطر و عمان برگزار شد که در این کنفرانس با هر گونه روابط رسمی و مردمی با رژیم اسرائیل مخالفت شد. «انور الرشید» رئیس جنبش لیبرال کویت به  در این زمینه به الجزیره گفت همه تلاش ها برای عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی شکست خورده است. نمی توان مردم کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس را اجبار به برقراری روابط با رژیم اشغالگر کرد. رویکرد کلی مردم کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس مخالفت با عادی سازی روابط با رژیم اشغالگر است. تلاش برخی رژیم های مستبد برای شکستن اراده مردمی هم تنها با هدف دستیابی به برخی دستاوردها و یارگیری از رژیم اسرائیل در نبرد مهم خود با مردم صورت می گیرد.

به نوشته الجزیره، «عبدالله الشایجی» استاد علوم سیاسی دانشگاه کویت هم گفت در شرایطی که رژیم اسرائیل در ناگوارترین شرایط خود به سر می برد و قادر به تشکیل کابینه نیست که امور را اداره کند به ابتکار عمل عدم تعرض روی آورده است. او با انتقاد از استقبال کشورهای عربی برای عقد ابتکار عمل در حمایت از رژیم اسرائیل گفت آنها برای پیش بردن این ابتکار عمل ها از بهانه دشمنی با ایران استفاده می کنند. در حالی است که به خاطر این موضوع نباید با رژیم اسرائیل وارد ائتلاف سازی شد. کشورهای عربی در ایجاد یک راه حل عادلانه درباره مساله فلسطین با شکست روبرو شده اند و این موضوع سبب بی پناهی مردم فلسطین شده است.

به نوشته تارنمای «فلسطین آنلاین»، «عبدالستار قاسم» تحلیلگر مسائل سیاسی می گوید: هر چه دامنه ارتباط کشورهای عربی با رژیم اشغالگر افزایش می یابد نقش این کشورها درباره قضیه فلسطین کاهش می یابد. سیر منحنی عادی سازی روابط سبب شده است که مردم فلسطین و جهان عرب دیگر به دولت های عربی حاشیه خلیج فارس اعتمادی نداشته باشند. این اقدام کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس به منزله سقوط در باتلاق رژیم اشغالگر است. این اقدام نسخه شکست خورده ای است که سردمداران کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس از طریق آن در توهم رویارویی با ایران هستند. رژیم اشغالگر می داند که تقویت روابط با کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس سبب کم رنگ شدن نقش کشورهای عربی در حمایت از قضیه فلسطین می شود. این اقدام در نتیجه غافل شدن نظام های عربی و توهم آنان در کمک گیری از روابط با رژیم اشغالگر صورت می گیرد که در پایان کشورهای عربی از این اقدام خود پشیمان خواهند شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha