عباس رستمی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: ورود فعالان اقتصادی سمنان برای دریافت نشان استاندارد حلال در تولید اقلام غذایی با تاخیر انجام شد که این امر باعث محروم شدن تولیدکنندگان استان از گردش مالی این نشان در جهان شد.
وی خاطر نشان کرد: گردش مالی کالاهای تولیدی با نشان استاندارد حلال در جهان سالانه سه هزار میلیارد دلار است که ایران برای ورود به این بازار در سالهای گذشته اقدام قابل توجهی انجام نداد.
مدیرکل استاندارد استان سمنان ادامه داد: بستهبندی اقلام غذایی با نشان استاندارد حلال می تواند مسیر توسعه اقتصادی و رونق کسب و کار را در استان سرعت بخشد.
رستمی تصریح کرد: بازار صادراتی کشورهای عراق و افغانستان ظرفیت قابل توجه برای فعالان اقتصادی استان سمنان برای تولید و صادرات اقلام غذایی با نشان استاندارد حلال است.
وی اضافه کرد: نامهنگاریهای زیادی از سوی اداره کل استاندارد استان با صنعتگران در ارتباط با اهمیت نشان استاندارد حلال انجام شد که امیدواریم با فرهنگسازی و رفع مشکلات زیرساختی، فعالان اقتصادی استان با تکیه بر تولید کالای با کیفیت برای دریافت نشان استاندارد حلال اقدام کنند.
مدیرکل استاندارد استان سمنان گفت: در ماههای گذشته یک واحد بستهبندی گوشت مرغ در ایوانکی شهرستان گرمسار نشان استاندارد حلال دریافت کرد و تا پایان سالجاری اعطای این نشان به یک واحد تولیدی دیگر در استان برنامهریزی شده است.
حلال مجموعهای از نام و نشان های تجاری یا برند است که در برخی از محصولات درج میشود.
اولین بار محصولات غذایی با عنوان حلال در کشور مالزی تولید شد و در چند سال اخیر این علامت تجاری غذایی به صورت یک علامت جهانی از طرف کشورهای اسلامی در دنیا معرفیشده است.
۷۳۳۹/۷۴۰۸