بنا به این گزارش ، برای افزایش امکانات فنی مبادله برق میان جمهوری آذربایجان و جمهوری اسلامی ایران در مسیر انتقال برق ۲۲۰ کیلوولتی " ماسالی ( جمهوری آذربایجان ) - آستارای ایران خط جدید ۶۸ کیلومتری انتقال برق احداث می شود .
در قالب کارهای انجام گرفته در این مسیر تا به حال ۱۷۷ از مجموع ۲۶۰ پایه انتقال برق نصب و نیز در مسافت ۸.۷ کیلومتری نیز سیم کشی شده است .
جمهوری آذربایجان همچنین برای مبادله برق با گرجستان و نیز ترانزیت بخشی از نیروی برق خود به برخی کشورهای اروپا در خصوص تکمیل خطوط انتقال برق در این مسیر اقدام می کند .
در این ارتباط خط انتقال برق ۳۳۰ کیلوولتی " آقستافا " ( جمهوری آذربایجان ) – "گاردابانی " ( گرجستان بازسازی می شود .
همچنین در راستای بهبود مبادله برق میان جمهوری آذربایجان و روسیه احداث خط انتقال برق جدید ۳۳۰ کیلوولتی در مسیر " آبشرون – یاشما ( جمهوری آذربایجان ) - دربند ( روسیه ) طراحی شده است .
این گزارش افزود : احداث و بازسازی خطوط انتقال برق میان کشورها به فعالیت موثر سیستم های انرژی برق کمک خواهد کرد و نیز قابلیت انتقال برق این خطوط را افزایش می دهد .
جمهوری آذربایجان پس از کسب استقلال ملی در سال ۱۹۹۱ میلادی ، با جمهوری اسلامی ایران در راستای مبادله انرژی برق و ساخت چند خط انتقال برق میان دو کشور همکاری کرده است .
در نتیجه کارهای انجام گرفته در این حوزه ، در حال حاضر ۷۰۰ مگاوات ظرفیت انتقال انرژی برق بین دو کشور همسایه ایران و جمهوری آذربایجان وجود دارد .
همچنین در قالب تعاملات اقتصادی منطقه ای همکاری ایران و جمهوری آذربایجان و روسیه در زمینه یکسان سازی شبکه های انرژی برق با موفقیت ادامه داشته است .
"شاهین مصطفی اف "وزیر اقتصاد جمهوری آذربایجان نیز شنبه گذشته در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت که باکو، مسکو و تهران در حال آماده سازی برای ایجاد کریدور انرژی شمال - جنوب هستند.
وی افزود : در زمان حاضر مطالعه امکان سنجی در مورد ایجاد کریدور انرژی جمهوری آذربایجان - روسیه - ایران "شمال-جنوب" در دست تهیه است و این اقدامات همکاری در بخش انرژی را گسترش می دهد.
وزیر اقتصاد جمهوری آذربایجان با اشاره به مبادله برق میان جمهوری آذربایجان و روسیه گفت : : در سال ۲۰۱۸میلادی بیش از ۱۲۱ میلیون کیلووات ساعت برق از جمهوری آذربایجان به روسیه صادر و بیش از ۷۶ میلیون کیلووات ساعت برق از روسیه وارد شده است.
نظر شما