جلیل جباری روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: زائران زیادی همچون سالهای گذشته از کشور ترکیه و از طریق مرز بازرگان در آذربایجانغربی وارد کشور میشوند و به دلایل مختلف از جمله کاهش هزینهها و امنیت سفر این استان را برای عزیمت به کربلای معلی انتخاب میکنند.
وی با اشاره به آمادگی واحدهای اقامتی استان، اظهار داشت: تمامی واحدهای اقامتی استان اعم از هتلها، مهمانپذیرها و حتی اقامتگاههای بومگردی آماده پذیرایی از زائران است و با هماهنگیهای انجام شده تا ۴۰ درصد به این زائران تخفیف داده میشود.
جباری افزود: کارکنان این نهاد در شهر مرزی بازرگان و ماکو با توزیع بروشورها و نقشههای گردشگری آذربایجانغربی آماده پذیرایی از زائران هستند و زائران را در خصوص مسیر حرکت به سمت مرز خسروی راهنمایی میکنند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری آذربایجانغربی ادامه داد: هر یک از زائران غیرایرانی، سفیران فرهنگی ما در کشورهایشان خواهند بود و آموزشهای لازم به خادمان موکبهای مستقر در مرز و زائران اعزامی کشورمان به عتبات عالیات ارائه میشود.
جباری افزود: ورود زائران از مرز بازرگان از ۱۵ مهر آغاز شده است و واحدهای خدماترسان و مهمانسراها و واحدهای اقامتی و موکبان استان از آن تاریخ آماده پذیرایی از این زائران هستند؛ از جمله خدماتی که توسط موکبها به زائران ارائه میشود بسته فرهنگی شامل نقشه راهنما، دفترچه چهار زبانه آداب زیارت و اطلاعات کامل موکبهای خدماترسان در طول مسیر است.
به گزارش ایرنا طی سال گذشته از طریق این مرز بیش از یکهزار زائر وارد منطقه آزاد ماکو شدند و پس از طی مسیر استانهای آذربایجانغربی و کردستان از طریق مرز مهران به کربلا سفر کردند.
مرز بازرگان که در فاصلهٔ یک کیلومتری شهر بازرگان از توابع شهرستان ماکو (در آذربایجان غربی) قرار دارد، در سال ۱۳۰۵ شمسی راه اندازی شد و تنها مرز ۲۴ ساعته و بینالمللی مابین ایران و ترکیه است.
آذربایجانغربی دارای ۹۶۰ کیلومتر مرز مشترک با سه کشور ترکیه، عراق و جمهوری خودمختار نخجوان و چندین پایانه مرزی است.
۷۱۲۵/۳۰۷۲
نظر شما