۱۹ مهر ۱۳۹۸، ۹:۰۷
کد خبرنگار: 1460
کد خبر: 83512284
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

 تعدد وظایف، نظام سیاستگذاری روستایی را دچار مشکل کرد

یزد - ایرنا - نماینده مردم اردکان در مجلس شورای اسلامی گفت: تعدد و تداخل وظایف دستگاه‌های تصمیم‌گیر در امور اجرایی، نظام سیاستگذاری روستایی کشور را دچار بی‌نظمی و مشکل کرده است.

محمدرضا تابش پنجشنبه شب در آئین افتتاح نمایشگاه توانمندی‌های روستایی اردکان با بیان اینکه تلاش‌ها برای ارتقاء سطح تولید و اشتغال پایدار در روستاها باید همچنان ادامه یابد افزود: ثمره این اقدامات شامل مزیت‌های اقتصادی اعم از تولید و اشتغال، مسائل امنیتی همچون کاهش آسیب‌های اجتماعی و جلوگیری از خالی شدن روستاها و موضوعات اجتماعی نظیر مقابله با فقر و فساد و حاشیه نشینی است.

وی با اشاره به مخاطره ایجاد شده برای تامین امنیت غذایی مردم از جمله به دلیل تغییر اقلیم، ازدیاد جمعیت و مصرف‌گرایی عنوان‌کرد: در پنجاه سال اخیر روستاهای خالی از سکنه، از حدود ۱۶ هزار به ۳۵ هزار روستا و آبادی رسید و جمعیت روستایی و عشایری کشور نیز از ۶۹ درصد به ۲۶ درصد کاهش یافته است.

به گفته نماینده استان یزد در مجلس از طرفی جمعیت روستاها نیز دچار سالخوردگی شدند طوریکه نسبت جمعیت ۶۵ ساله و بیشتر، از حدود ۱۸ درصد به ۸۱ درصد رسیده است.

تابش  گفت: عدم رعایت معیارهای تبدیل روستا به شهر باعث ایجاد تبعات و عوارضی همچون اختلال در نظام استقرار سلسله مراتب سکونتگاه‌های روستایی، تضعیف جایگاه روستاها، تغییر کاربری اراضی کشاورزی و رشد مصرف‌گرایی شده است.

وی با تاکید بر اینکه نظام سیاستگذاری توسعه روستایی دچار آشفتگی شده است گفت:  ۲۸ دستگاه اصلی،  متولی و مرتبط با امور روستائیان هستند که تداخل وظایف و عدم انجام صحیح اهداف باعث شده است تا بسیاری از روستاها از مراکز تولید به سمت تبدیل به سکونتگاه‌هایی به ظاهر شیک اما فاقد کارکرد تولید و اقتصادی باشد. 

نماینده مردم اردکان در مجلس اظهارداشت: ‌طرح‌های هادی روستایی به ابعاد کالبدی روستا بیشتر توجه می‌کند در حالی که می‌شد برای شکوفایی قابلیت‌های اقتصادی روستا نیز پیش بینی‌هایی در آن به عمل می‌آمد یا در قانون وزارت جهادکشاورزی قرار بود انسجام کاملی بین ابعاد تولیدی روستاها و سکونتگاهی آن ایجاد شود که این هماهنگی محقق نشده است.

وی بر لزوم تقویت مدیریت محلی روستاها، ایجاد مراکز هدایت و حمایت از کارآفرینی و حرفه‌آموزی، توسعه صنایع تبدیلی و بنگاه‌های کوچک اقتصادی، اعمال بیمه اجتماعی روستائیان تاکید کرد و یادآور شد: باید برنامه‌ریزی لازم برای تامین درآمد پایدار کشاورزی، ایجاد بازارچه‌های روستایی در شهر برای عرضه محصولات تولیدی هر منطقه، توسعه کارگاهی فرآوری کوچک و متوسط مثل قالی‌بافی، تهیه عرق سنتی ، داروهای گیاهی و... مورد اهتمام جدی‌تری باشد و هدایت عوارض و مالیات‌های دریافتی، به سمت سرمایه‌گذاری در پروژه‌های پربازده و مولد سوق داده شود و  توسعه گردشگری و بومگردی‌ها به صورت اصولی‌تری مدنظر قرار گیرد.

تابش همچنین با اشاره به برخی قوانین در حوزه مدیریت روستا و اقدامات انجام گرفته برای تدوین و تصحیح تعدادی قوانین گفت: مجلس آماده است تا پیشنهادات ارائه شده توسط شوراها برای بهبود مدیریت روستایی را بطور جد مورد بررسی قرار دهد.

نماینده مردم اردکان در بخش دیگری از سخنانش به پیشرفت‌ها و اقدامات بزرگ و زیرساختی در روستاهای شهرستان پرداخت و با تشریح اعتبار تخصیص یافته به پروژه‌های روستایی گفت: اعتبارات چشمگیر دریافتی ار محل ارزش افزوده بنا بر دلایلی که بارها بر امکان تغییر در نحوه توزیع آن با توجه به مسائل کلان کشوری تاکید شده بود؛ کاهش یافته است.

به گفته این نماینده مجلس، با پیش‌بینی و پیگیری‌های انجام شده، قانون یک درصد فروش معادن به تصویب رسید که می‌تواند اعتبار شهرستان را بطور کم سابقه‌ای افزایش دهد و خوشبختانه همه مسئولان استان یزد مجدانه پیگیر اجرای این قانون هستند.

وی همچنین بر عدالت در توزیع اعتبار روستایی تاکید کرد و گفت: افتخار می‌کنم که از ابتدای انقلاب به عنوان یک‌ جهادگر سازندگی در روستاها حضور دارم و بسیار خوشحالم که چهره روستاهای اردکان هر روز بهتر می‌شود که البته این مسیر خدمت باید با همت بیشتر همچنان ادامه یابد.

تابش همچنین از زحمات اعضای شوراها و دهیاران روستاهای بخش‌های سه گانه مرکزی، عقدا و خرانق تشکر کرد.

 به مناسبت روز روستا، همایش « امید روستا» با حضور محمدعلی طالبی استاندار یزد، معاون دهیاری های سازمان شهرداری ها و دهیاری های وزارت کشور، مدیران کل استان،  مسئولان شهرستان و اعضای شورای اسلامی روستاها و دهیاران در محل روستای ترک‌آباد برگزار شد که سه نفر از اعضای شوراهای روستای بخش مرکزی، عقدا و خرانق مشکلات خود را برای پیگیری توسط مدیران مربوطه ارائه کردند.

همچنین نمایشگاه توانمندی روستائیان شهرستان اردکان در حاشیه این همایش با ۴۰ غرفه افتتاح شد.

در حال حاضر حدود ۹ هزار نفر در ۲۹ روستای اردکان ساکن هستند.

مرکز شهرستان ۹۸ هزار نفری اردکان در ۶۰ کیلومتری شمال شهر یزد قرار دارد.

۷۵۴۴ / ۲۰۴۷

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha