به گزارش شبکه تلویزیونی یورونیوز، "پیتر سیه رتو" گفت: مرزهای جنوبی مجارستان با صربستان می تواند اولین ایستگاه موج پناهجویانی باشد که پشت حصار مرزی صف می کشند، سناریویی که می تواند بسیار خطرناک باشد و باید از آن دوری کرد.
وزیر خارجه مجارستان همچنین بدون اشاره به نام کشوری گفت که برخی کشورهای عضو اتحادیه اروپا در انتقاد از اردوغان گوی سبقت را از یکدیگر می ربایند اما در عمل در کنترل هجوم پناهجویان به خاک خود به ترکیه اتکاء میکنند.
دولت ملی گرای ویکتور اوربان نخست وزیر مجارستان که سیاست ضد پناهجویان را دنبال می کند و با اتحادیه اروپا خصوصا بر سر موضوع پناهجویان روابط گرمی ندارد، با ترکیه ، چین و کشورهای آسیاس مرکزی روابط اش را گرمتر کرده است.
در همین ارتباط، «هورست زهوفر» وزیر کشور آلمان روز چهارشنبه با حضور در نشست وزرای کشورهای اروپایی در بروکسل هشدار داد که ممکن است بحران پناهجویان سال ۲۰۱۵ دوباره برای اروپا تکرار شود.
یونان در ماه آگوست (شهریور) سال جاری ، بیشترین میزان ورود پناهجو را از سال ۲۰۱۶ تاکنون به خود اختصاص داده است. پناهجویانی که از ترکیه و از مسیر دریای مدیترانه خود را به این کشور رساندهاند.
آلمان در سال ۲۰۱۵ پذیرای ۸۹۰ هزار پناهجو بود. دولت آلمان اعلام کرده به منظور کنترل شدیدتر مرزهای خود با کشورهای همسایه از جمله اتریش شمار واحدهای بازرسی مرزی را افزایش می دهد.
سیاست درهای باز «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان به روی پناهجویان در سال ۲۰۱۵، برای وی هزینه سنگینی داشت و وی با انتقادهای بسیاری رو به رو شد.
این سیاست از محبوبیت مرکل در آلمان کاست و به شکست این سیاستمدار در رشته انتخابات منطقه ای منجر شد. وی، سرانجام تصمیم گرفت از رهبری حزب دموکرات مسیحی آلمان کناره گیری کند.
اکنون با حمله ترکیه با مناطق شمالی سوریه، بیم آن می رود که دهها هزار نفر از کُردهای این منطقه برای در امان ماندن از بمباران و گلوله باران های ارتش ترکیه، راهی کشورهای اروپایی شوند.
حمله ارتش ترکیه به مناطق شمالی سوریه، موجی از محکومیت ها و انتقادهای جهانی را به همراه داشته است.
کارشناسان سیاسی و شخصیت های مختلف در کشورهای جهان، این اقدام ترکیه را ورود به باتلاق سوریه خوانده اند.
نظر شما