مهاجرت معکوس تا وضعیت آموزش و پرورش، در نگاه مطبوعات سمنان

سمنان- ایرنا- مطبوعات استان سمنان در هفته‌ای که گذشت، مسائل و موضوع‌های مختلفی را بررسی کردند که مهم‌ترین آن ها حمایت از تولید، مهاجرت معکوس، گوشت مرغ و نظام آموزشی بود.

بی‌تدبیری در رخدادهای اجتماعی، قیمت خودرو و خدمات پس از فروش، فرهنگ و تفکر گردشگرپذیری، هنوز راجع به میزان شرع به توافق نرسیده‌ایم، مهاجرت معکوس، رصد تمامی حرکات دشمنان در مرزها و منطقه، بوروکراسی و دولت الکترونیک، رویکرد ریاض، تربیت نسل منتظر، میراث فرهنگی، ایران و تنظیم روابط، غیرقانونی بودن ساده لوحی در دنیای امروز، حق جوانان، تعهد نمایندگی های خودرو، حقوق عابر پیاده در شهر سمنان، نقش رسانه در واقعه کربلا، پاسداران امنیت، تاریخ و فرهنگ مهدیشهر، شورای شهر و ارتباط با شفافیت، حمایت از تولید با تسهیلات ممنوع، مدارس هوشمند، شفافیت مولود مطالبه گری، راهکارهای جذب سرمایه گذار، مزیت محصولات شرق استان و رونق تولید با روستا و عشایر از جمله موضوع‌هایی بود که مطبوعات محلی استان سمنان در هفته جاری به آن‌ها پرداختند.

کرامت انسانی

«کرامت انسانی» دیگر هفته‌نامه استان سمنان با رویکرد اقتصادی و سیاسی است که در هفته جاری موضوع‌هایی مانند شورای شهر و ارتباط با شفافیت، حمایت از تولید با تسهیلات ممنوع، مدارس هوشمند، شفافیت مولود مطالبه گری، راهکارهای جذب سرمایه گذار، مزیت محصولات شرق استان و رونق تولید با روستا و عشایر را مورد اشاره قرار داد.

از مسائل مهمی که در هفته جاری مورد توجه این هفته نامه قرار گرفت، مطلبی به عنوان «حمایت از تولید با تسهیلات ممنوع » نوشته محمد مصطفی یاری است.

در این مطلب آمده است: مسئولان استان سمنان در حمایت از تولید عملکرد خوبی نداشته اند، چرا که تنها راهکارشان در مقابله با تعطیلی یکی پس از دیگری واحدهای صنعتی تسهیلات بوده است. این سیاست درباره اشتغال نیز مطرح می شود؛ یعنی مسئولان استان راه اشتغال را از وام های بانکی عبور می دهند، نه از ظرفیت های تولیدی و بومی، نتیجه این امر آن می شود که کارخانه های بدهکار، بدهکارتر و بیکاران عادی به بیکاران بدهکار بدل می شوند.

در ادامه مطلب آمده است: بسیاری کارشناسان معتقد هستند حمایتی که فقط با تزریق پول آن هم با وام صورت بگیرد فقط مسکنی است که درمان نخواهد کرد.

باید به دنبال سرمایه گذاری بود جذب سرمایه ها می تواند به تولید کمک کند همچنین می تواند دست تولیدکننده را نیز بگیرد اما تا زمانی که بانک های ما بنگاه داری می کنند یعنی به جای اینکه دست سرمایه دار را در دست تولیدکننده بگذارند، خودشان رقیبی برای سرمایه گذار می شوند، مشکلات تمامی ندارد.

هفته‌نامه کویر امروز

در «هفته نامه کویر امروز» استان سمنان یکی از نشریه های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی استان سمنان به موضوع هایی همچون نقش رسانه در واقعه کربلا، پاسداران امنیت و تاریخ و فرهنگ مهدیشهر پرداخت.

در مطلبی به عنوان « گوشت مرغ چند نرخی شد » به بهانه اعلام مدیرکل دامپزشکی مبنی بر اینکه قیمت گوشت مرغ در استان سمنان چند نرخی می شود؛ به قلم حسن اشجعی نوشته شده، آمده است: در بحث تولید بهداشتی و با کیفیت گوشت مرغ شکی نیست که همه تولید کنندگان موظف به رعایت استانداردهای ملی و جهانی هستند اما اجرای طرح رتبه بندی و شاخص های تولید گوشت مرغ به صورت متنوع قیمت گذاری شود و بازار هم بر این اساس گوشت در اقشار مصرف کننده گان بگذارد کمی قابل تامل است، چرا که اجرای چنین طرحی نیاز به یک شبکه نظارتی قوی دارد و مراکز تولیدی به طور دائم باید کنترل و بازرسی شوند.

دلیل این امر هم احتمالی سوء استفاده احتمالی برخی از فرصت طلبان و سودجویان است که در این وضعیت خدای ناخواسته تولیدات بی کیفیت خود را با عنوان کیفیت بالا و با قیمت بالاتر به بازار مصرف عرضه کنند.

اما اینکه چرا نباید همه تولید کنندگان استانداردهای تولید را رعایت کنند و هر واحد تولیدی به هر قیمتی گوشت مرغ تولید کند بدون آنکه به کیفیت آن توجه کند اصلا چه معنایی دارد.

بحث بهداشت و کیفیت در تولید مواد غذایی به ویژه مواد پروتئینی گوشتی چیز شوخی برداری نیست و مستقیما به سلامت افراد جامعه ارتباط پیدا می کند. وقتی سلامت افراد جامعه مطرح است بهداشت و کیفیت حرف اول را می زند.

پس اساسا تولید گوشت با قیمت های متفاوت و کیفیت های متفاوت امری غیرانسانی و غیراخلاقی است و همه تولیدکنندگان باید شرایطی را فراهم آورند که تولیدشان مطابق استانداردهای لازم صورت پذیرد.

روزنامه پیام

«روزنامه پیام» استان سمنان در هفته‌ای که گذشت مطالبی چون بی‌تدبیری در رخدادهای اجتماعی، قیمت خودرو و خدمات پس از فروش، فرهنگ گردشگرپذیری، مهاجرت معکوس، رصد تمام حرکات دشمنان در مرزها، بوروکراسی و دولت الکترونیک را مورد اشاره قرار داد.

یکی از موضوع های مهمی که در این روزنامه مورد توجه قرار گرفت، مطلبی به عنوان «مهاجرت معکوس عامل توسعه و حیات روستا » به قلم مهدی صمیمیان است.

در این مطلب آمده است: روستاهای بزرگ و مولد با حمایت مجلس به شهری کوچک بی‌امکانات تبدیل می‌شوند که براساس اعلام موسسه ملی مطالعات جمیعتی کشور در حال حاضر بیش از ۴۰ هزار روستای کشور خالی از سکنه شده‌اند که در استان سمنان ۱۶۷۳آبادی فاقد جمیعت و ۵۴۹ آبادی و روستا دارای جمیعت در سامانه آبادی‌ها ثبت رسیده، که از این تعداد فقط ۳۰۸ روستا دارای شورای اسلامی روستا و ۲۵۷ روستا دارای دهیاری می‌باشند.

استان سمنان که از لحاظ تعداد روستاها در رتبه‌های آخر قرار دارد در همین چند سال اخیر۶ روستای آن به شهر تبدیل شده است.

اگر به سهم جمیعت مناطق شهری و روستایی از جمیعت استان طی سال‌های ۱۳۳۵ تا ۱۳۹۵ که آخرین سرشماری نفوس و مسکن انجام شده، نگاهی بیندازیم متوجه سرعت نجومی نابودی روستاها به دلیل مهاجرت بی‌رویه و یا تبدیل آنها به شهر می‌شویم.

در حال حاضر در استان سمنان ۱۰۰ درصد روستاهای بالای ۲۰خانوار از برق روشنایی و حدود ۶۰ درصد روستاها از جاده آسفالته بهره‌مند هستند. استان سمنان تقریبا از تمام زیرساخت‌ها و شاخص‌های دستگاه‌های مرتبط در خصوص آموزش، بهداشت، فرهنگ، اقتصاد، کشاورزی، گردشگری، صنایع دستی، دامپروری و. . . در روستاهای استان برخوردار می‌باشند.

براساس منویات مقام معظم رهبری در راستای اقتصاد مقاومتی و سیاست‌های دولت تدبیر و امید مبنی بر توسعه اشتغال و سرمایه‌گذاری در روستاهای استان سمنان از محل صندوق توسعه ملی و تفاهم‌نامه‌های منعقده با بنیاد علوی، بنیاد برکت و بانک‌های عامل سینا و پارسیان جمعا تعداد ۱۰۰۲ طرح با اشتغال۲۵۴۴ نفر بیش از ۲۳۴ میلیارد تومان تسهیلات ارزان قیمت پرداخت شده است.

روزنامه بیان مردم

روزنامه «بیان مردم» دیگر نشریه استان سمنان است که در هفته جاری موضوع‌هایی چون تربیت نسل منتظر، میراث فرهنگی، ایران و تنظیم روابط، غیرقانونی بودن ساده لوحی در دنیای امروز، حق جوانان، تعهد نمایندگی های خودرو و حقوق عابر پیاده در شهر سمنان را مورد اشاره قرار داد.

از مسائل مهمی که در هفته جاری مورد توجه این روزنامه قرار گرفت، مطلبی به عنوان « آیا می خواستید آموزش و پرورش، غیر از این باشد که هست؟» نوشته منصور فرزامی راد است.

در این مطلب آمده است: اکنون، تشت‌کار ما از بام افتاده است و صدا هم به نهایت رساست! زیرا به تصریح وزیر، ۳۰ درصد مدارس کشور خطرآفرین اند، به بیان دیگر، هیچ ایمنی ندارند؛ یعنی دانش‌آموز در زیر سقفش، هر دم به خطر تهدید می شود و امنیت جسمی و به تبع آن امنیت روانی ندارد و این به معنای آن است که آرامش آموختن ندارد.

دیگر، آموزش و پرورش، ۱۰۸ هزار معلم کم دارد! و با این اوصاف و وضعی که هست، هیچ چشم انداز روشن و امیدبخشی برای آینده نیست و به احتمال نزدیک به یقین، در سال آینده، بیش از ۴۰ درصد مدارس ایمنی نخواهند داشت و صد البته، شمار کمبود معلم هم از ۲۰۰ هزار تن کمتر نخواهد بود.

می دانید چرا؟ بدلیل آن که ما آموزش و پرورش را از جایگاه اصلی، دچار تنازل کردیم و گفتیم که انسان سازی و آموزش و پرورش بر عهده‌ی آنان نیست و این، نهادهای دیگری است که آیندگان را به بهشت می برد و چون چنین نگرشی حاکم شد، دیگر معلم وزن و وزنه‌ای نبود که به او اعتنا شود.

در ادامه این مطلب آمده است: نکته‌ی عجیب اینکه بسیاری از مجلسی ها و دولتی‌ها از گچ و تخته سیاه معلمی، به کمک شرایط بدان مسند و مصدر رسیده بودند.

از جمله‌ی آنها می‌توان به این نکته‌ی رئیس جمهور کنونی، دست آویخت که  با افتخار می گفت در زمان دولت یازدهم و دوازدهم، حقوق معلمان، چهار برابر شده است اما نگفت که حقوق دیگران چند برابر شده است و نگفت که تورم چند برابر شده است و نگفت که ارزش ریال کمتر از ۳۰ درصد شده است و نگفت که دلار در زمان ایشان بیش از چهار و پنج برابر شده است و نگفت که چرا حقوق دیپلمه‌ی بازنشسته‌ای بیش از ۵/۱ برابر درس خوانده‌ی دانشگاهی پیش از انقلاب است آن زمانی که فقط از شهری مثل سمنان به شمار انگشتان یک دست قبول می شدند و قبولی ها را مردم با حسرت اما با افتخار به هم نشان می‌دادند.

۹۸۹۱/۶۱۰۳