۲۰ مهر ۱۳۹۸، ۱۰:۱۳
کد خبر: 83513094
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

دانشگاه علوم‌پزشکی کرمانشاه برای اربعین آماده‌باش است

کرمانشاه- ایرنا- رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی کرمانشاه، به مناسبت رویداد اربعین و ارائه خدمات مطلوب به زائران، حالت آماده‌باش در این دانشگاه را اعلام کرد.

محمودرضا مرادی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: باتوجه به کسب افتخار میزبانی زوار حضرت امام حسین (ع) در کنگره عظیم اربعین و لزوم به کار بستن تمام توان و امکانات و انجام تمهیدات لازم برای خدمت به سلامت زوار، تمام واحدها و حوزه‌های تحت مدیریت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه و سازمان‌های عضو کمیته بهداشت و درمان اربعین، با اجرای مصوبات این کمیته در راستای ارائه خدمات مطلوب به زوار آمادگی کامل دارند.

وی اظهارداشت: تمام نیروهای فوریت‌های پزشکی در تمامی مراکز، پایگاه‌ها و محل‌های استقرار تعیین شده در طول مسیر ورود شرق تا غرب استان با آمادگی کامل و هوشیاری ۲۴ ساعته در صورت نیاز به امداد و انتقال مجروحان حوادث احتمالی، در سریعترین زمان و با بهترین وسیله ممکن اعم از بالگرد، اتوبوس آمبولانس، آمبولانس و موتورلانس آماده عملیات هستند.

او از رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و حوادث دانشگاه علوم پزشکی خواست، تامین نیروهای جایگزین از سایر شهرستان ها و مراکز را برنامه ریزی نماید تا هیچ کم و کاستی در خدمت امدادی به زائرین وجود نداشته باشد و با توجه به تردد سنگین در جاده‌ها، طراحی برخط مفیدترین راه و مسیر را نظارت و پیگیری نماید.

وی تاکید کرد: اتاق‌های عملیات بحران با دیدگاه همه جانبه‌نگر و اجرای برنامه‌های عملیاتی از پیش تعیین شده، همه موارد را رصد کرده، هرگونه کاستی و نقصان را به سرعت گزارش کنند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در ادامه گفت: بیمارستان‌های امام رضا (ع)، آیت الله طالقانی، امام خمینی (ره)، امام حسین(ع) و ۵۲۰ ارتش، فضای لازم به میزان ۴۰ درصد تخت خالی و بیمارستان‌های کنگاور، صحنه، اسلام‌آباد غرب، سرپل‌ذهاب، قصرشیرین و گیلانغرب و مراکز درمانی تامین اجتماعی فضای لازم به میزان ۲۰ درصد تخت خالی را برای ازدحام احتمالی و افزایش بار مراجعه آماده کرده و این بیمارستان‌ها تمام اعمال جراحی غیراورژانسی خود را در سه روز قبل و سه روز بعد از روز اربعین حسینی لغو کرده‌اند.

مرادی افزود: طبق برنامه اعلام شده همه بیمارستان‌ها تیم درمان اضطراری را متشکل از اعضای تعیین شده، فعال و آماده به خدمت می کنند.

او گفت: بیمارستان‌های سایر شهرستان‌ها و بیمارستان‌های بخش خصوصی آمادگی لازم برای سرویس‌دهی به زوار در موارد بحران و اعلام کمیته بهداشت و درمان اربعین را داشته باشند.

وی حفاظت از سلامت زوار در بخش بهداشت را ماموریت خطیر دانشگاه علوم پزشکی دانست و گفت: معاونت بهداشتی‌ دانشگاه تمامی امکانات لازم و نیروهای متخصص و باتجربه در شبکه‌های بهداشت و درمان، مراکز خدمات جامع سلامت، پایگاه‌ها، آزمایشگاه‌ها و سایر بخش‌ها را به کار گرفته و برای فراهم کردن زمینه‌های پیشگیری و کنترل بیماری‌ها با تشدید مراقبت اقدام نماید.

او تاکید کرد: پیشگیری از ورود بیماری‌ها و شیوع آنها با مراقبت و رسیدگی دقیق به افراد مشکوک، باتمام توان در مناطق مرزی و در طول مسیر زوار انجام می‌گیرد.

او با اعلام اینکه نظارت بر موکب‌ها و مراکز تهیه و طبخ موادغذایی و آشامیدنی در تمام مسیر تردد و شهرهای مسیر زوار اعم از رستوران‌ها، مراکز اقامتی و سایر مراکز انجام می‌شود و هیچ گونه گذشتی در این زمینه برای خاطیان و تهدیدکنندگان سلامت زوار لحاظ نمی‌گردد.

وی آموزش زوار در زمینه مسائل بهداشتی از طریق همه رسانه‌های ممکن انجام گرفته و با ارتقای آگاهی‌ها در زمینه بهداشت فردی و بهداشت در تجمع‌ها، از مخاطرات انتقال و یا همه‌گیری بیماری‌های واگیر و یا تصادفات و حوادث بکاهیم.

وی در پایان با اعلام آماده‌باش سراسری و لغو مرخصی‌ها، از همه مدیران شبکه‌های بهداشت و درمان شهرستان‌های میزبان، گفت: انتظار دارم برکیفیت خدمات نظارت جدی کرده و از نیروهای پشتیبانی کننده، خدماتی، دارویی، تجهیزاتی و سایر بخش‌ها می خواهم تا تمامی تمهیدات و امکانات لازم را برای آمادگی و رفاه همکاران گرامی در خدمت رسانی به زوار فراهم نمایند.

اکنون ۲ هزار و ۶۸۰ تخت بیمارستانی در قالب ۱۸ بیمارستان دولتی دانشگاه علوم پزشکی، ۲ بیمارستان خصوصی، سه بیمارستان نظامی و ۲ بیمارستان تامین اجتماعی در استان فعال است. 

امسال چهار مرز خسروی، مهران، چذابه و شلمچه برای تردد زائران اربعین حسینی باز است.

مرز خسروی به عنوان نزدیکترین مسیر عبور زوار عتبات‌ عالیات به عراق پس از سال‌ها انتظار ۱۵ شهریور امسال با حضور وزرای کشور ایران و عراق بازگشایی شد، به همین علت مسئولان استان تمام تلاش خود را برای میزبانی هرچه بهتر از زوار به کار گرفته‌اند.

مرز خسروی نزدیکترین نقطه از کشورمان به بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۲۲۴، کاظمین ۲۰۳ و سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد، عملیات ساخت پایانه بین المللی مرز خسروی از سال ۷۷ در نقطه صفر مرزی آغاز شد و در سال ۸۱ با ۷۵ میلیارد ریال اعتبار به بهره برداری رسید.

براساس اعلام ستاد اربعین کشور، خدمات‌دهی به زائران در قالب موکب‌ها در داخل کشور از ۱۳ تا ۳۰ مهرماه و در داخل عراق از ۱۶ تا ۲۷ مهر برنامه‌ریزی شده است.

شهرستان قصرشیرین دارای ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت است که بیشتر این اماکن در اوایل دهه ۸۰ ساخته شده است تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشد.     

قصرشیرین در غرب کرمانشاه با ۲۷ هزار تن جمعیت، بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد و در امتداد این مرزهای طولانی، ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان قرار دارد که اولی هم مرز با حوزه حکومت مرکزی (بخش عربی) و دومی هم مرز با اقلیم کردستان عراق است.     

مرز خسروی در ۲۰ کیلومتری شهر قصرشیرین واقع شده است.

۳۰۳۳/۸۰۶۶