«عبدالحسین محمدی» روز شنبه در گفتوگو با ایرنا افزود: با اختصاص این منابع مالی انواع نهالهای مقاوم و سازگار با منطقه در یکهزار هکتار از اراضی حاشیه کویر میقان اراک کشت میشود.
وی ادامه داد: مقابله با گرد و غبار، توسعه پوشش گیاهی، تثبیت و جلوگیری از فرسایش خاک در کانونهای بحرانی فرسایش بادی از جمله مهمترین اهداف اجرای این طرح در کویر میقان اراک است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی گفت: ۲۳۳ هزار و ۲۰۰ اصله نهال گلدانی آتریپلکس و قره داغ در اجرای این طرح در کانونهای بحرانی فرسایش بادی حاشیه کویر میقان کشت میشود.
محمدی افزود: چالهکنی اجرای این طرح در کویر میقان اراک انجام شده و پیشبینی میشود کاشت این گیاهان تا سه ماه آینده انجام و عملیات غرق و حفاظت تا سال آینده ادامه یابد.
وی ادامه داد: کاشت این گیاهان به مدت ۲ سال نیازمند آبیاری و حفاظت است و پس از آن رشد گیاهان کشت شده بهصورت طبیعی ادامه مییابد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی اظهار داشت: کویرمیقان اراک با مساحت ۵۰ هزار هکتار دارای ۱۱ هزار و ۵۸۰ هکتار کانون بحرانی و در معرض خطر فرسایش است که با توجه به همجواری این اراضی به روستاهای حاشیه کویر و نزدیکی به کلانشهر اراک، جلوگیری از فرسایش خاک و مقابله با گرد و غبار در زمره اولویتهای این اداره کل است.
استان مرکزی با ۲۹ هزار و ۵۳۰ کیلومترمربع وسعت، حدود یک و ۸۲ صدم درصد از مساحت کشور را به خود اختصاص داده که ۷۰ درصد آن را عرصه های منابع طبیعی شامل میشود.
۱۹۵۵/۶۰۱۳/