۲۰ مهر ۱۳۹۸، ۱۲:۵۱
کد خبرنگار: 1261
کد خبر: 83513230
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

سردرگمی دولت افغانستان با سیاست های متناقض ترامپ

کابل - ایرنا - تصمیم های متناقض دونالد ترامپ در باره افغانستان که هر چند وقت یکبار در صفحه توئیتر خود اعلام می کند، دولت و تصمیم سازان سیاست های این کشور را دچار سر درگمی کرده است.

دونالد ترامپ»، رئیس جمهوری آمریکا دیروز در توئیتی نوشت که تمایلی برای ادامه حضور در خارج از کشور را ندارد و می خواهد سربازان آنها از کشورهای دیگر از جمله افغانستان به خانه های خود بازگردند.

ترامپ که در گردهمایی انتخاباتی در ایالت «مینیسوتا» آمریکا سخنرانی می کرد بطور مشخص به تلفات نظامیان کشور خود اشاره کرد که در نتیجه «حملات خودی» کشته شده اند.

وی تأکید کرد: افرادی را که ما آموزش می دهیم سلاح های خود را از سوی سربازان ما نشانه می گیرند و از عقب شلیک کرده و ما را می کشند که موارد زیادی در افغانستان داشته ایم.

وی این شلیک ها را وحشتناک دانست و گفت: یکی از دشوارترین کار وی امضای نامه های است که به خانواده های سربازان کشته شده برای اطلاع آنها نوشته می شود، است.

رئیس جمهوری آمریکا در این سخنان خود یک بار دیگر تأکید کرد که کار خود را در افغانستان انجام داده و دیگر نمی خواهد سربازان آنها تبدیل به پلیس شوند.

چنین توئیت ها و سخنرانی ها توسط رئیس جمهوری آمریکا تازگی ندارد، به گفته کارشناسان اولین و آخرین سخنرانی و توئیت از این دست نیز نخواهد بود.

وی در اواسط شهریور ماه گذشته نیز پس چند دور مذاکرات طولانی با طالبان در حال که به توافق رسیده بودند و قرار بود آخرین قلم ها به عنوان امضا بر سند توافق صلح کشیده شود، با یک توئیت همه چیز را نابود کرد و با این مذاکرات نقطه پایان گذاشت تا از سرخط آغاز کند.

ترامپ پس از لغو مذاکرات با طالبان دستور تشدید حملات را صادر کرد و به دنبال آن گفت: حملات آمریکا علیه طالبان به اندازه ای زیاد است که در گذشته سابقه نداشته و طی یک هفته بیش از یکهزار جنگجوی طالبان را کشته اند.

پیش از آن نیز در بهمن ماه سال ۱۳۹۷ در وسط گفت وگوی طالبان و هیأت آمریکایی در قطر اظهار داشت که اگر با طالبان برای صلح به توافقی هم برسند، با وجود آن هشت هزار نظامی خود را در افغانستان حفظ خواهد کرد.

این سخنان وی باعث طولانی شدن نهمین دور گفت وگوی صلح طالبان و آمریکا در قطر شد و طالبان اعلام کرد: در صورتی که یک نظامی آمریکایی در افغانستان حضور داشته باشد، توافق صلح معنی نخواهد داشت.

«اکبرآغا» یکی از فرماندهان سابق طالبان در واکنش به این گفته های ترامپ گفته بود:گروه طالبان با چنین اظهارات آمریکا بر این کشور بی اعتماد شده است.

طالبان از تازه ترین اظهارات رئیس جمهوری آمریکا مبنی بر خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان استقبال کرده است.

«سهیل شاهین»، سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر در توئیتی نوشته است که حرف‌های ترامپ می ‌رساند که مردم آمریکا نیز خواهان خروج سربازان خود از افغانستان هستند.

«احمد سعیدی» استاد دانشگاه در کابل باور دارد که چنین اظهاراتی تصمیم گیری راهبردی افغانستان را با مشکل مواجه می سازد اما آنچه که تاکنون تجربه شده، ترامپ تصمیم ها پوپولیستی، و فصلی اتخاذ می کند.

وی گفت: سخنان وی انتخاباتی و غیر قابل باور است و همه از چگونگی تصمیم های وی آگاهی داشته و به آن اعتماد نمی کند.

سعیدی گفت: دولت و مردم افغانستان پس از این باید منتظر تصمیم کانگرس آمریکا باشد.

«عبدالطیف نظری» استاد روابط بین الملل در دانشگاه های افغانستان و معاون «احمد ولی مسعود» یکی از نامزدان انتخابات ریاست جمهوری هم در این رابطه گفت: ترامپ شخص غیر قابل پیش بینی است و این گونه تصمیم و سخنان وی اثر منفی بر وضعیت افغانستان خواهد داشت.

نظری گفت: نباید فراموش کرد که رئیس جمهوری آمریکا سخنان اخیر خود را در گردهمایی انتخاباتی گفته است و با تعهداتی که در انتخاباتی دور گذشته ریاست جمهوری برای مردم آن کشور در رابطه به جنگ افغانستان داده بود، تاکنون عملی نکرده است.

این استاد دانشگاه افزود: رئیس جمهوری آمریکا ناگزیر است گفت و گو با طالبان را از بگیرد تا برای جنگ افغانستان نقطه پایان پیدا کند و این کار را برای انتخابات پیش روی انجام خواهد داد.

«جاستین آماش» سناتور ایالت میشیگان آمریکا هم در رابطه به سخنان اخیر ترامپ گفته است که به رغم عصبانیت رئیس جمهور ترامپ مبنی بر پایان دادن به جنگ بی پایان، او به هیچ‌ مسئله ای پایان نمی دهد.  

منابع غربی به نقل از آماش نوشته است که سربازان ما به خانه نمی آیند و تعداد کمی از آنها نقل مکان کرد تا ترکیه بتواند جنگ را تشدید کند.

وی افزوده است: رئیس جمهور ترامپ نقش ما را در عربستان و یمن گسترش داده و ما را در افغانستان و عراق نگه داشته است.

دولت افغانستان که با آمریکا پیمان راهبردی امضا کرده، تأمین هزینه نظامیان این کشور برعهده آنهاست و از طرفی صلح و جنگ با طالبان را باید با آمریکایی ها هماهنگ کنند، با سخنان و توئیت های ترامپ با مشکل و سردرگمی مواجه می شود.

همین توئیت ها و سخنان ناپایدار رئیس جمهوری آمریکا باعث شده است که تمام کارشناسان و سیاست مداران وی را بعنوان شخصیت غیر قابل پیش بینی که می تواند در دقیقه ۹۰ همه چیز را دیگر گون کند، می شناسند و به سخنان وی اعتماد ندارند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha