کرمعلی قندالی روز شنبه در نشست شورای عشایری استان سمنان در سالن مدیریت بحران استانداری افزود: با تخصیص این میزان اعتبار ۴۷۰ طرح در بخش بازسازی و توسعه شبکه آب آشامیدنی در بخش عشایری کشور در دست اجرا است که با تکمیل آن مشکلات کمآبی ۱۷ هزار خانوار عشایر کشور برطرف می شود.
وی خاطر نشان کرد: رفع مشکل ساختار اداری در بخش عشایری کشور در سالهای گذشته در دستورکار قرار گرفت و اکنون تمامی استانهای کشور، به غیر از کردستان، دارای تشکیلات اداری در امور عشایری هستند.
رئیس سازمان امور عشایری کشور ادامه داد: سالانه یکهزار و ۲۰۰ تا یکهزار و ۵۰۰ میلیارد ریال ارزش افزوده به بخش عشایری کشور تخصیص مییابد که این میزان اعتبار در رونق اقتصادی و کسب و کار این قشر از جامعه تاثیر گذار است.
قندالی اضافه کرد: در بخشهای مختلف بهداشتی، اجتماعی، فرهنگی و درمان، برای رفع مشکلات عشایر کشور اقدامهای بسیار قابل توجهی در حال انجام است که با همکاری وزارتخانهها و مسئولان مربوط برای اجرا طرحهای جدید اقدام می شود.
وی تصریح کرد: در سالهای گذشته دولت و مجلس شورای اسلامی اقدامهای مثبتی در راستای حمایت از عشایر کشور انجام دادند و عشایر از عملکرد مسئولان رضایت دارند.
رئیس سازمان امور عشایر ایران گفت: در سالهای گذشته سه نشست شورای عالی عشایر کشور با ریاست معاون اول رئیس جمهوری برگزار شد که با برگزاری این نشستها برای رونق تولید و گرهگشایی مشکلات عشایر مصوبههای بسیار خوبی تدوین شد.
در این نشست با حضور علیرضا آشناگر استاندار، حشمت الله عسگری معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری و جمعی از مسئولان دستگاههای اجرایی در ارتباط با واگذاری زودهنگام مراتع به عشایر استان در قشلاق و تخصیص و اعطای ارزش افزوده از سوی فرمانداریها به ادارههای شهرستانی عشایر بحث و تبادل نظر شد.
عشایر استان سمنان متشکل از سه هزار و ۱۸۱ خانوار و بیش از ۱۴ هزار و ۴۰۰ نفر جمعیت، شامل ۷۴ طایفه، ۱.۰۷ درصد از جمعیت عشایری کشور را شامل می شوند، این عشایر که هشت و ۲ دهم درصد جمعیت استان سمنان را تشکیل می دهند که بیش از یک میلیون و ۷۴ هزار راس دام سبک و چهار هزار و ۷۰۰ راس دام سنگین دارند و سالانه ۹ هزار و ۳۰۰ تن گوشت قرمز به ارزش بیش از سه هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال تولید می کنند.
۷۳۳۹/۶۱۰۳