شاهرخ محمودی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در راستای کنترل فرسایش و روانابهای حاصل از بارش باران، انجام عملیات مکانیکی، بیومکانیکی و بیولوژیک در مناطق بالادست حوضه های آبخیز در دستور کار منابع طبیعی قرار گرفته است.
وی افزود: با گذشت زمان و عوامل طبیعی از قبیل سرما و گرما تعدادی از سدهای سنگی ملاتی احداث شده در سنوات گذشته آسیب دیده بودند که مرمت و بازسازی این سدهای ملاتی در دستور کار قرار گرفت.
مدیر اداره منابع طبیعی و آبخیزداری مریوان یادآور شد: تعدادی از این سدهای سنگی ملاتی در حوزه گاران و روستای وشکلان به حجم ۶۷۰ متر مکعب با هزینه یک میلیارد و ۴۸۰ میلیون ریال بازسازی و مرمت شد.
وی به تاثیرات سدهای سنگی ملاتی اشاره کرد و گفت: بررسی های میدانی کارشناسان و همچنین نظرسنجی از اهالی روستاهای هدف نشان میدهد در مناطقی که سدهای سنگی ملاتی احداث شده، میزان خسارت رواناب ها و سیلاب نسبت به سنوات گذشته کاهش چشمگیری داشته است.
محمودی اضافه کرد: از اصلیترین فعالیتهای اقلیمی و محیطی برای حفظ آب، خاک و پوشش گیاهی، انجام فعالیت های آبخیزداری است و با توجه به اهمیت آبخیزداری و در اولیت قرار گرفتن فعالیتهای آن، در ۲ سال اخیر اعتبارات آن از صندوق توسعه ملی تامین شده است.
عملیات آبخیزداری شامل اقدامات بیولوژیکی و بیومکانیکی است که اجرای آنها مانع از رسوب و فرسایش خاک می شود و این مهم در توسعه حفاظت از خاک، افزایش منابع آب های زیرزمینی و توسعه بسترهای اقتصادی و اجتماعی بسیار اثرگذار است.
از مساحت ۲ میلیون و ۹۳۷ هزار هکتاری استان کردستان، بیش از ۳۷۴ هزار هکتار آن را جنگل تشکیل میدهد، جنگلهای این استان که جزو جنگلهای زاگرس شمالی به حساب میآیند، در طول بیش از ۵۰ هزار سال گذشته تشکیل شده و به لحاظ محافظت از منابع آب و خاک، تولید محصولات فرعی، ذخایر ژنتیکی، مصارف درمانی، تواناییهای اکو توریستی و ارزشهای زندگی، دارای اهمیت زیادی است.
شهرستان مرزی مریوان با ۱۵۳ هزار نفر جمعیت در فاصله ۱۲۰ کیلومتری از سنندج مرکز استان کردستان واقع شده است.
۷۳۵۴/۹۱۰۲
نظر شما