به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش، سیماسادات لاری امروز در مراسم رونمایی از «سند پایش سلامتروان» دانشجویان علوم پزشکی کشور در سالن امام جواد این وزارتخانه اظهار کرد: جامعه دانشجویی با آسیبهای اجتماعی بسیاری از جمله افسردگی، شکست عاطفی و اعتیاد مواجه است.
لاری ادامه داد: وزارتخانه و دانشگاه ها از کمبود نیرو رنج می برند، اگر سالانه حتی یک روانشناس در وزارتخانه جذب شود، عملکرد مناسبی در حوزه سلامت روان دانشجویان ایجاد می شود.
وی افزود: براساس آمارها، ۲۴ درصد دانشجویان در بالای خط برش قرار گرفته اند، از این رو باید تستهای تخصصی برای این افراد با دقت بیشتری انجام شود.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه بحث پوشش و اخلاق حرفهای با تکیه بر اداره سلامت روان محقق میشود، یادآور شد: پروندههای اخیر کمیته انضباطی نشان می دهد که دانشجویان در زمینه کنترل خشم ضعیف هستند، بنابراین هر چه در اداره سلامت روان و جذب مشاوران متخصص بیشتر تمرکز شود، نتیجه مطلوبتری بدست می آید.
به گفته لاری ، در سال ۸۴ دستورالعملی به اداره مشاوره ابلاغ شد که در آن بر تهیه تست سلامت روان تاکید شد. در این ابلاغیه عنوان شده که دانشجویان ورودی جدید باید مورد پایش قرار گیرند. البته ناگفته نماند که این تست دچار ضعفهایی نیز بود و ضرورت یک تست خوب برای پایش سلامت روان دانشجویان ورودی جدید احساس میشد.
وی خاطر نشان کرد: در آذر ماه سال ۹۷ تستی مربوط به انجمن روانپزشکی آمریکا (APA) برای دانشجویان در نظر گرفته شد، این تست با ۲۳ سوال میتواند ۱۳ اختلال شایع را در میان دانشجویان شناسایی کند.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت افزود: تست ای پی ای تاکنون در ۲۳ دانشگاه به صورت پایلوت اجرا شده و ۴۰۷ دانشجوی دختر و ۶۱۰ دانشجوی پسر در این تست شرکت کردند.
نظر شما