به گزارش ایرنا، ووچیچ طی سخنانی ضمن خوش آمد به حاضران در این اجلاس گفت: این گردهمایی یکی از مهمترین رویدادهای کشور ما است که در آن بیش از 2 هزار عضو از مجالس جهان حضور دارند.
وی خطاب به تمامی حاضران در اجلاس گفت که صربستان کشوری آزاد، مستقل و دارای حاکمیت است و هیچ مانعی برای شما که از نقاط مختلف؛ از آمریکای شمالی، آمریکای لاتین، استرالیا، آفریقا و آسیا آمده اید وجود ندارد.
ووچیچ این اجلاس را یکی از مهمترین رویدادهای بین المللی در تاریخ مدرن دانست که در آن بیش از 2 هزار نفر از نقاط مختلف حضور دارند.
وی همچنین با اشاره به اینکه در بالکان بخاطر نبودن گفت و گو و سوء تفاهم خون های زیادی ریخته شده، گفت که به این خاطر برگزاری مجمع اتحادیه بین المجالس در بلگراد اهمیت ویژه ای دارد.
ووچیچ تاکید کرد: ما در حال رویای صلح سعادت و توسعه هستیم.
"گابریلا کوئواس بارون" رئیس اتحادیه بین المجالس نیز در مراسم افتتاحیه این اجلاسدر بلگراد ضمن قدردانی و تشکر از میزبانی صربستان و پارلمان این کشور در سازماندهی، گفت: این دومین بار است که بلگراد میزبان اتحادیه بین المجالس است، اولین بار در سال 1963 در بلگراد بر پا شد.
وی گفت که ماموریت اصلی اتحادیه بین المجالس ترویج دموکراسی است،این به معنای حضور بسیار بیشتر زنان و جوانان در بحث های پارلمانی است.
کونواس بارون افزود: این مجمع وظیفه دارد که برای شهروندان مفید باشد و این بدان معنی است که پس از این نشست با راه حل های مشخص و مفید برای شهروندان خود به کشورمان باز گردیم.
وی همچنین در ادامه سخنان خود به ضرورت گفت و گو درباره امنیت رویدادهای مالی و اقتصادی و همچنین اهمیت یافتن بهترین راه حل برای مشکلات و مسائل در این اجلاس تاکید کرد.
مایا گویکوویچ رئیس پارلمان صربستان در همایش خبری برای خبرنگاران به مناسبت یکصد و چهل و یکمین اجلاس اتحادیه بین المجالس که در مجمع مرکز ساوا در بلگراد برگزار شد، گفت که سازمان های بین المللی به طور عینی و مستقل وضعیت کشورها را تحت نظر دارند.
گویکوویچ افزود: تمامی جامعه بین المللی و سایر سازمان های پارلمانی معتقدند که مجلس تنها مکان مناسب برای حل اختلافات است و تنها از طریق گفت و گو می توان به راه حل مناسب دست یافت.
رئیس پارلمان صربستان همچنین در روز اول اجلاس با برخی از روسای پارلمانی کشورهای شرکت کننده درباره گسترش روابط به ویژه روابط پارلمانی گفت و گو کرد.
گویکوویچ رئیس همچنین در برنامه تلویزیونی سراسری این کشور در بلگراد، گفت: این اجلاس نه تنها در سطح سیاسی و دیپلماتیک قابل توجه خواهد بود، بلکه نشان دهنده امکانات گردشگری و اقتصادی نیز هست.
به گفته وی، این نشست در بلگراد به لحاظ تاریخی بسیار مهم است، زیرا که یکصد و سی سال از تاسیس قدیمی ترین و بزرگترین اتحادیه بین المللی پارلمانی می گذرد که امروز 179 عضو کامل دارد.
گویکوویچ همچنین اشاره کرد که بلگراد این هفته میزبان 80 رئیس مجلس و 60 معاون رئیس پارلمان که در صدر هیات های همراه هستند، است.
رئیس پارلمان صربستان تاکید کرد: صربستان موضوعی را در رابطه با نقش حقوق بین الملل و احترام به حقوق بین الملل و چه اقدامی را پارلمان های ملی می توانند انجام بدهند تا اینکه حقوق بین المللی امروز بیشتر احترام گذاشته شود، پیشنهاد کردیم، البته با تاکید بر تحولات منطقه ای و اینکه تا چه اندازه گفت و گوی بین المللی می تواند ابزاری اجتناب ناپذیر برای حل مشکلات و مسائل باشد.
رئیس مجلس صربستان همچنین تاکید کرد که در پایان این اجلاس اعلامیه بلگراد تصویب خواهد شد.
بلگراد تا 17 اکتبر( 25 مهرماه) میزبان نمایندگان حدود 140 کشور و بیش از 70 رئیس پارلمان و بیش از 700 نماینده پارلمان است. 30 درصد شرکت کنندگان در این اجلاس زن و 17 درصد نمایندگان زیر45 سال هستند.
موضوع اصلی نشست اتحادیه بین المجالس عمدتا نقش و اهرم های پارلمانی در تقویت حقوق بین المللی و مثمر ثمر بودن در همکاری های منطقه ای است. همچنین نمایندگان در باره برابری، توانمند سازی جوانان، دفاع از حقوق بشر اعضا و پیگیری حمایت از سلامت جهانی بحث و گفت و گو می کنند.
علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی و هیات همراه برای شرکت در یکصد و چهل و یکمین اجلاس بین المجالس (IPU ) روز ( یکشنبه) وارد بلگراد پایتخت صربستان شدند.
لاریجانی در روز اول اقامت خود در صربستان با روسای پارلمانی کشورهای الجزایر، کویت، قزاقستان و قطر دیدار و گفت و گو کرد.
وی همچنین روز دوشنبه با حضور در مجمع اتحادیه بین المجالس از جمله به مسائل منطقه ای و بین الملل می پردازد.
رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین با مقامات صربستان در باره گسترش روابط دو کشور دیدار و گفت و گو خواهد کرد.
نظر شما