توحید سلیمی روز دوشنبه در جلسه ستاد بحران شهرستان طارم با اشاره به تصویب قانون جدید مدیریت بحران از سوی مجلس و ابلاغ آن از طرف رییس جمهوری گفت: از چهارم شهریور ماه سال جاری این قانون لازم الاجرا است.
وی با بیان اینکه با اجرای قانون قبلی مدیریت بحران اقدامات بسیار خوبی از قبیل ایجاد زیرساخت های مقابله با بحران، مقاوم سازی مسکونی، تامین تجهیزات و .... در استان و شهرستان ها انجام شده است افزود: در قانون جدید بسیاری از مشکلات قانون قبلی مرتفع شده است.
سلیمی اظهار داشت: در قانون گذشته همه وظایف برعهده مدیریت بحران بود، اما در قانون جدید همه بخش های جامعه اعم از دستگاههای اجرایی دولتی، غیر دولتی و مردم در اجرای آن مسئولیت دارند و با محوریت این قانون وظایفی بر عهده همه قوای سه گانه نهاده شده است.
مدیرکل مدیریت بحران استان زنجان گفت: مباحث قابل طرح در مدیریت بحران در قانون جدید شامل حوادث غیرمترقبه طبیعی و حوادث انسان ساخت بزرگ از قبیل تصادفات زنجیره ای، ریلی، دریایی و هوایی است و به مواردی مثل فداکار خدمت، تاب آوری اجتماعی، پیشگیری و کاهش خطر، مخاطره و آسیب پذیری نیز در قانون جدید توجه شده است.
این مسئول با اشاره به ماده ۲ این قانون یادآورشد: تصمیمات جلسات ستاد بحران به گونه ای است که با مصوبات جلسات شورای تامین برابری میکند.
سلیمی با اشاره به ظرفیت های پیش بینی شده در قانون جدید بحران عنوان کرد: بر اساس ماده ۱۸ این قانون، اگر در زمان وقوع حادثه خسارتی به پروژه ای وارد شد، برای جبران پاسخ به بحران، مدیر دستگاه مربوطه می تواند با تایید استاندار اعتبار مورد نیاز را هزینه کند.
وی اضافه کرد: بر اساس قانون جدید اعتبار هزینه شده در همان سال از محل اعتبارات شورای برنامه ریزی استان تامین خواهد شد.
مدیرکل مدیریت بحران استان ماده ۱۳ و ۱۴ قانون جدید را از دیگر ظرفیت های آن برشمرد و اظهار داشت: بر این اساس مسئولیت دستگاه ها مشخص شده و دستگاه ها موظفند به مسئولیت خویش عمل کنند.
سلیمی با تاکید بر این که امکانات و تجهیزات پاسخ به بحران باید قبل از وقوع حادثه تامین شود افزود: تلاش کنیم سالانه با تامین بخشی از امکانات مورد نیاز، تجهیزات بحران را بروز رسانی و به تدریج به سمت مدیریت پیشگیری حرکت کنیم تا مدیریت بحران و حوادث و در این راستا از ظرفیت دستگاه های اجرایی برای تامین امکانات استفاده کنیم.
وی نیروی انسانی توانمند و آموزش دیده و تجهیزات را ۲ عامل مهم و اساسی در مدیریت بحران برشمرد و اظهار داشت: کلیه اقدامات مدیریت بحران با هدف کاهش خسارات جانی و اقتصادی انجام می گیرد تا میزان خسارات به حداقل ممکن کاهش یابد.
سلیمی تاکید کرد : پروژه های عمرانی در سال جاری باید پیوست کاهش خطر داشته باشند تا در موقع حادثه دستگاه متولی پاسخگو باشد.
مدیرکل مدیریت بحران استان با بیان اینکه از ۱۱۶ حادثه ثبت شده در سامانه سما ۷۵ مورد مربوط به آتش سوزی مراتع است افزود: ۶۵ درصد حوادث رخ داده مربوط به حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری است و این دستگاه باید همچون مواقع عادی، در زمان حادثه و بحران نیز به مسئولیت خویش عمل کند.
۶۰۸۵
نظر شما