«سعیدرضا عاملی» روز دوشنبه در همایش «زیست بومی دسترسی همگانی به اطلاعات» که در دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد، افزود: دسترسی همگانی به اطلاعات موضوعی بین المللی محسوب می شود که به نوعی منعکس کننده نیاز بشریت به دسترسی عادلانه به اطلاعات است.
وی درمورد تصویب قانون انتشار آزاد اطلاعات در ایران خاطرنشان کرد: در بهمن ماه ۸۷ قانون انتشار آزاد اطلاعات به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و در مردادماه ۸۸ بعد از ملاحظه شورای مصلحت این سند ابلاغ شد
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی به مصوبه یونسکو در مورد اطلاعات برای همه اشاره کرد و اظهار داشت: اطلاعات برای توسعه، سواد اطلاعاتی، حفاظت از اطلاعات، اخلاق اطلاعاتی و دسترسی آزاد به اطلاعات از اولویت های یونسکو برای دسترسی همه به اطلاعات است.
عاملی با بیان اینکه اگر دانش اطلاعات را در کشور توسعه ندهیم این حق به عنوان حق شهروندی به سطح مطالبه اجتماعی نمی رسد، خاطرنشان کرد: شبکه ملی اطلاعات هم تضمین کننده سلامت اطلاعات بوده و در این زمینه دسترسی دائمی اطلاعات برای ملت ایران مطرح است.
استاد علوم ارتباطات دانشگاه تهران همچنین گفت: اتکاء انگیزه ای دسترسی آزاد به اطلاعات را دانش عمومی می دانم که به معنای قرار گرفتن در فضای رشد و تعالی فردی و اجتماعی است و فرد به عنوان شهروندی که در ایران زندگی می کند باید به دانش مرتبط با رشد فردی و تعالی خود تسلط داشته باشد.
عاملی اظهارداشت: این دانش شامل مجموعه اطلاعاتی است که شهروند به آن نیاز دارد. دسترسی آزاد به اطلاعات در ۲۳ ماده ای که در مجلس شورای اسلامی تصویب شده است به این مسئله نگاه دارد که اگر فردی به یک نهاد عمومی مراجعه کرد، به اطلاعات مورد نیاز دسترسی داشته باشد؛ البته لزومی به دسترسی همگان به اطلاعات محرمانه و طبقه بندی شده نیست.
وی با بیان اینکه در نگاه فضای مجازی در معرض گذاری اطلاعات مرتبط با مردم هدف گیری می شود، افزود: در نقشه جامع توسعه تهران مشخص است که مسیر توسعه این شهر چیست و کسب و کار تهران چگونه توسعه پیدا می کند، این اطلاعات ذخیره بزرگی از اطلاعات است که اگر در دسترس همگان قرار بگیرد عدالت اطلاعاتی برقرار می شود.
استاد دانشگاه تهران تاکید کرد: اینترنت فضای دسترسی همگانی به اطلاعات را فراهم می کند و در آن همه پدیده ها، بحث اتصال وسیله ها به پدیده، اشیا، انسان ها و هر امر و پدیده زنده ای که در فضای زندگی ما وجود دارد، مطرح می سازد.
عاملی همچنین گفت: گستره زیادی از اطلاعات در فضای جدید مطرح می شود و آن دوران گذشت که اطلاعات، رسمی بود و در یک فرایند حقوقی به دست می آمد.
وی تصریح کرد: دامنه فراگیر اطلاعات عمومی به عرصه گسترده ای از پدیده های انسانی، ارتباطی و طبیعی کشیده می شود و مقیاس ارتباط آن نانوئی و بایوئی است.
وی خاطرنشان کرد: دسترسی آزاد به اطلاعات مستلزم تکمیل چرخه زیرساختی و دانشی است.
تهران- ایرنا- دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: اگر دانش اطلاعات را در کشور توسعه ندهیم این حق به عنوان حق شهروندی به سطح مطالبه اجتماعی نمیرسد.
اخبار مرتبط
-
خانیکی:
تسهیل دسترسی به اطلاعات کافی نیست
تهران- ایرنا- دبیر علمی همایش ملی زیست بوم دسترسی همگانی به اطلاعات و رئیس کرسی ارتباطات علم…
-
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: برای دسترسی آزاد به اطلاعات مصوبه وجود دارد
تهران- ایرنا- دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: در مورد دسترسی آزاد به اطلاعات، مصوبه مجلس…
نظر شما