پیمان آرامون روز دوشنبه در کارگاه انتقال تجربههای منطقهای در خصوص نقش جوامع محلی در احیای دریاچه ارومیه، اظهار داشت: تخصیص اعتبار جدید برای احیای دریاچه ارومیه نشان از عزم جدی دولت در راستای حفاظت از محیط زیست دارد و جوامع محلی نیز باید همگام با دولت برای احیای دریاچه وارد میدان شوند.
وی ادامه داد: پشتوانه اجتماعی و حمایت مردمی در موفقیت و به سرانجام رسیدن پروژه احیای دریاچه ارومیه بسیار ضروری بوده و اقدامات طرحریزی شده امروز با این پشتوانه به انجام رسیدهاست.
وی به فرهنگسازی در جوامع محلی جهت پیشبرد اهداف ستاد احیای دریاچه ارومیه تاکید کرد و اظهار داشت: طرح احیای دریاچه ارومیه با اهتمام ویژه دولت از سال ۱۳۹۲ طرحریزی و اجرا شد و شاهد موفقیت اجرای طرحهای تثبیت و احیا در نگین آبی آذربایجان هستیم.
وی اضافه کرد: اقدامات عمرانی و بارشهای قابل توجهی که طی بهار امسال اتفاق افتاد، موجب شد تا شرایط دریاچه نسبت به سالهای گذشته مطلوب باشد و در حال حاضر ارتفاع دریاچه نسبت به پارسال ۱۰۳ سانتی متر بالاتر است.
وی بیان کرد: مساحت دریاچه ارومیه در زمان حاضر حدود ۲ هزار و ۸۰۰ کیلومترمربع است و وسعت این دریاچه نسبت به زمان مشابه سال گذشته یکهزار و ۱۰۵ کیلومترمربع افزایش را نشان میدهد.
به گزارش ایرنا کارگاه انتقال تجربههای منطقهای در خصوص نقش جوامع محلی در احیای دریاچه ارومیه و ششمین جلسه برد مدیریت مشارکتی مرکز منطقهای رامسر در مرکز و غرب آسیا به مدت سه روز در ارومیه با حضور کارشناسان و محققان هفت کشور آسیایی در ارومیه برگزار میشود.
آذربایجانغربی با احتساب دریاچه ارومیه مساحتی معادل چهار هزار و ۳۵۵ کیلومترمربع یعنی ۶۵/۲ درصد از مساحت کل کشور را دارا بوده و به لحاظ برخورداری از شرایط خاص توپوگرافی، تنوع زیستگاهی کمنظیری از تالابها، دشتها تا جنگلها و تپه ماهورها و مناطق کوهستانی را در خود جای داده است.
بیش از ۳۰۰ گونه پرنده، ۵۸ گونه پستاندار و تنوع بالایی از گیاهان و سایر جانداران در ۷۰ زیستگاه رودخانهای و تالابی این استان زیست میکنند.
۹۹۱۸/۳۰۷۲
نظر شما