محمود نیلی احمدآبادی روز سه شنبه در نشست خبری ارائه گزارش هیات سیلاب کشور افزود: بنا بر حکم رئیس جمهوری، وظیفه ما در هیات پاسخ به ١١٠ سوال مطرح شده از سوی ایشان است که مقرر شد در دو گزارش اولیه و نهایی به آنها برسیم.
وی اظهار داشت: بر این اساس گزارش اولیه که روایتی از سیل است آماده و امروز به رئیس جمهوری تقدیم شد.
نیلی ادامه داد: حال قرار است در گزارش دوم که همان گزارش نهایی است، راهکارها و سیاستها در راستای مقابله با سیل و کاهش خسارات گنجانده شود که در نظر داریم تا دو ماه آینده آن را تهیه و به رئیس جمهوری تقدیم کنیم.
وی درباره فعالیت هیئت گزارش سیل گفت: زمانی که هیئت تشکیل شد حدود ۲۵۰ نفر از متخصصان کشور از دانشگاههای مختلف مسئولیت تهیه این گزارش را در قالب ۱۶ کارگروه برعهده گرفتند و همین تعداد نیز به صورت غیر مستقیم با این هیئت همکاری کردند.
رئیس دانشگاه تهران افزود: تا امروز تقریبا بیشتر کارگروههای تخصصی گزارش نهایی خود را به کمیته تلفیق ارائه کردند و بقیه کارگروهها نیز تا ۲۷ مهرماه فرصت دارند گزارش خود را ارائه کنند.
وی درباره تاخیر گزارش اول گفت: با توجه به اهمیت موضوع تصمیم گرفتیم بعد از اینکه کمیتههای تخصصی گزارش خود را ارسال کردند، آن را دوباره برای دانشگاه ها و مراکز پژوهشی ارسال کنیم تا مجددا مورد بررسی قرار گیرد. قصد ما این بود که ده روزه جواب را دریافت کنیم اما حدود ۲۰ روز زمان برد. بنابراین بعد از بررسیهای صورت گرفته دیدگاه تمام دستگاهها تهیه و منتشر شد.
نیلی اضافه کرد: در گزارش اول روایت سیل و چگونگی وقوع آن مورد توجه قرار گرفته و در گزارش نهایی راهکار و سیاستهای مواجهه با سیل با هدف کاهش خسارات خواهد بود.
رئیس دانشگاه تهران تاکید کرد: میتوانم ادعا کنم که در این روند در سطح ملی از تمام ظرفیتهای کشور استفاده کردیم، اگرچه ظرفیت بسیار بیشتر است اما در حد توان سعی کردیم تمام متخصصان در این مسیر استفاده کنیم. همچنین متعهد شده بودیم که از تجربه بینالمللی نیز بهرهمند شویم که بر این اساس دو کارگروه بینالمللی یکی با محوریت امداد و نجات و دیگری با همکاری اسکاپ برگزار شد که به دستاوردهای خوبی رسیدیم.
نیلی اظهار داشت: مسئله مهم این است که بعد از تهیه گزارش و تقدیم آن به رئیس جمهوری، راهکارها و سیاستهای اتخاذ شده چگونه اجرایی شود و برای ما بسیار مهم است که یافتههای هیئت را بتوانیم در قالب مسائل اجرایی پیگیری کنیم زیرا در این صورت است که مطمئن خواهیم شد که یافتهها نتیجه بخش بوده است.
رئیس دانشگاه تهران ادامه داد: در گزارش اول که روایت سیل است مسائلی شامل بارندگیها، تخریبها و صدمات وارده تهیه و در قالب گزارش منتشر شده و در گزارش دوم راهکارهای مواجهه با این مسائل مطرح خواهد شد.
وی درباره اینکه آیا از سازمانهایی که احتمالا در روند سیل قصور کرده باشند نام برده خواهد شد؟ گفت: گزارش نهایی قطعاً کاستیها را نشان خواهد داد چون همراه با تحلیل است قطعا نام سازمانهایی که قصور کردند اعلام میشود، با هیچ دستگاه و نهادی رودربایستی نداریم.
نیلی تاکید کرد: این گزارش با دقت و شیوه علمی تهیه میشود زیرا از نظر ملی و حتی بینالمللی برای ما بسیار حائز اهمیت است.
وی درباره بودجه اختصاص یافته برای تهیه این گزارش گفت: برای آن ۵ میلیارد تومان درخواست کرده بودیم که دو میلیارد تومان آن اختصاص یافته است و امیدواریم بقیه بودجه نیز به زودی اختصاص یابد.
در نیمه نخست سال آبی ۹۷ - ۹۸ شاهد وقوع سیل در کشور بودیم که در جریان ورود دو سامانه بارشی در دورههای زمانی ۴ تا ۶ و ۱۱ تا ۱۲ فروردین ۱۳۹۸ سیل گستردهای در نقاط مختلف کشور به بار آمد.
بر اساس گزارشهای رسمی منتشر شده حدود ۲۰۰ شهر و ۴ هزار و ۳۰۰ روستا در ۲۵ استان کشور تحت تاثیر این سیل قرار گرفتند، نزدیک به ۸۰ نفر از هموطنان جان خود را از دست دادند، ۳۰ تا ۱۰۰ درصد ساکنان بیش از ۱۵۰ روستا و برخی از شهرها تخلیه شدند و ۴۰۰ هزار نفر به صورت اضطراری اسکان داده شدند و بیش از ۱۶۰ هزار خرید مسکونی و نزدیک به ۱۵۰۰ مدرسه خسارت وارد شد آب و برق چند هزار روستا، آب دهها شهر و گاز ۱۰ هزار مشترک قطع شد و زیرساختهای مختلفی مانند پلها، جادهها، تاسیسات توزیع آب، برق و مخابرات، تاسیسات شهری و روستایی مراکز درمانی و زیرساختهای کشاورزی صدمات جدی دیدند.
بر اثر این سیلاب به اراضی کشاورزی و باغات در حجم وسیع و در مقیاس صدها هزار هکتار خسارت وارد شد، تلفات در بخش دام طیور و آبزیان و خسارات به واحدهای صنعتی و صنفی نیز چشمگیر بود.
با توجه به اهمیت موضوع، رئیس جمهوری در ۲۷ فروردین ۹۸ طی حکمی «محمود احمدآبادی نیلی» رئیس دانشگاه تهران را به عنوان رئیس هیات ویژه گزارش ملی سیلاب تعیین کرد تا به ۱۱۰ سوال مطرح شده در این زمینه پاسخ داده شود که در این راستا گزارش اولیه به عنوان روایت سیل تهیه و امروز به رئیس جمهوری تقدیم شد و گزارش دوم که همان گزارش نهایی است تا دو ماه آینده تهیه و منتشر میشود.
نظر شما