محمدنبی احمدی روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا، اظهار داشت: اعداد در دین مقدس اسلام دارای رمز و رازی هستند که عدد ۴۰ یکی از این اعداد پررمز و راز است.
این استاد دانشگاه رازی با بیان اینکه تقدس عدد ۴۰ در آیات قرآنی زندگی حضرت موسی (ع) دیده می شود، ادامه داد: در آموزه های دینی آمده اگر شخصی ۴۰ شب قلب خود را برای پروردگار خالص کند و به عبادت بپردازد خداوند چشمه های حکمت را از قلب و زبان او خارج می کند.
او اضافه کرد: پیاده روی اربعین که پس از ۴۰ روز از واقعه عاشورا است رمز و راز پیچیده تری دارد که حسینی شدن و حسین (ع) را به زندگی خود آوردن و مرام و مسلک وی را در پیش گرفتن یکی از مهم ترین فلسفه ها و مفاهیم این حرکت مقدس است.
نبی احمدی با بیان اینکه در گذشته پیاده روی اربعین با مشکلات متعددی مواجه بوده، ادامه داد: در زمان متوکل عباسی افرادی که به زیارت امام حسین (ع) می رفتند به دستو او یک دست خود را از دست می دادند ولی این عشق پاک مانع از حضور آنان در سال های آینده در پیاده روی اربعین نمی شد، حتی در زمان صدام نیز افرادی که به اربعین می رفتند اعدام و تیرباران می شدند.
وی با تاکید براینکه پیاده روی اربعین نشان دهنده عظمت جهان اسلام نیز است، یادآور شد، خوشا به سعادت زائرانی که بدون کفش در این مسیر قدم برمی دارند، هنگامی که حضرت موسی (ع) به وادی طور قدم گذاشت از جانب پروردگار به وی وحی شد تا کفش های خود را از پا درآورد چرا که وادی مقدس است و در مسیر اربعین بسیاری از زوار با پای پیاده گام بر میدارند که این جانبازی موجب تقدس و نزدیکی به پروردگار می شود.
امسال چهار مرز خسروی، مهران، چذابه و شلمچه برای تردد زائران اربعین حسینی باز است.
مرز خسروی به عنوان نزدیکترین مسیر عبور زوار عتبات عالیات به عراق پس از سالها انتظار ۱۵ شهریور امسال با حضور وزرای کشور ایران و عراق بازگشایی شد، به همین علت مسئولان استان تمام تلاش خود را برای میزبانی هرچه بهتر از زوار به کار گرفتهاند.
مرز خسروی نزدیکترین نقطه از کشورمان به بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۲۲۸، کاظمین ۲۰۳ و سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد، عملیات ساخت پایانه بین المللی مرز خسروی از سال ۷۷ در نقطه صفر مرزی آغاز شد و در سال ۸۱ با ۷۵ میلیارد ریال اعتبار به بهره برداری رسید.
براساس اعلام ستاد اربعین کشور، خدماتدهی به زائران در قالب موکبها در داخل کشور از ۱۳ تا ۳۰ مهرماه و در داخل عراق از ۱۶ تا ۲۷ مهر برنامهریزی شده است.
شهرستان قصرشیرین دارای ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت است که بیشتر این اماکن در اوایل دهه ۸۰ ساخته شده است تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشد.
قصرشیرین در غرب کرمانشاه با ۲۷ هزار تن جمعیت، بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد و در امتداد این مرزهای طولانی، ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان قرار دارد که اولی هم مرز با حوزه حکومت مرکزی (بخش عربی) و دومی هم مرز با اقلیم کردستان عراق است.
مرز خسروی در ۲۰ کیلومتری شهر قصرشیرین واقع شده است.
۷۴۶۰/۸۰۶۶