فاضل شیرخانی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار اعزامی ایرنا، افزود: بیشتر این بیماران به دلیل استفاده از مواد غذایی و خوراکی، نوشیدنی ها و یخ های غیر بهداشتی که توسط فروشندگان دوره گرد عرضه می شوند دچار بیماری های گوارشی شده اند.
وی ادامه داد: گرم بودن هوای روزها در مسیر راهپیمایی اربعین در عراق، استفاده از میوه، سالاد یا سبزیجات شسته نشده و استفاده از دوغ و ماست محلی از دیگر علل ابتلا این زائران ایرانی به بیماری های گوارشی و مراجعه آنان به درمانگاه های مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلالاحمر در کربلای معلی است.
رئیس درمانگاه هتل بلدالاولیاء در بابالقبله حضرت عباس (ع) توضیح داد: گرمازدگی یکی دیگر از علل مراجعه زائران ایرانی به درمانگاه های هلال احمر در کربلا است و علت آن این است که در سرزمین عراق بخصوص در روزهای گرم و یا مناسبت های مذهبی مثل اربعین که با ازدحام جمعیت روبرو هستیم، تبادل حرارت گاهی غیر ممکن خواهد شد در نتیجه حرارت بدن که همواره باید در حدود ۳۷ درجه سانتیگراد باشد، بالا میرود و معمولاً به ۳۹ درجه یا بالا تر می رسد که در این حالت فرد گرمازده به اغما می رود و باید به سرعت اقدامات درمانی انجام شود.
شیرخانی اضافه کرد: عرق سوز یکی دیگر از علل مراجعه زائران ایرانی به درمانگاه های کربلا است و علت آن این است که بسیاری از زائران بر اثر تعریق فراوان و گاهی استفاده از لباس های نامناسب الیاف پلاستیکی به ویژه لباس های زیر دچار عرق سوز می شوند.
وی از دیگر دلایل مراجعه زائران به درمانگاه های کربلا دراین روزها را تاول پا عنوان کرد و گفت: استفاده نکردن برخی از زایران از کفش سبک مناسب یا دمپایی راحت، جوراب حوله ای و شستشوی مرتب پا با آب سرد یا ولرم علت اصلی این مراجعات است.
این مسئول افزود: گرفتگی عضلات و درد مفاصل هم علت دیگر مراجعه زائران ایرانی اربعین حسینی به درمانگاه های مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلالاحمر در کربلای معلی است.
وی گفت: از روز پانزدهم مهر تا ۲۲ مهرماه جاری ۱۳ هزار و ۵۰۰ نفر از زائران ایرانی اربعین حسینی ورودی به شهر مقدس کربلا برای دریافت خدمات پزشکی و درمانی به این درمانگاه مراجعه کرده اند که این آمار فقط تا ساعت ۲۴ روز گذشته (دوشنبه ۲۲ مهر) ۲ هزار و ۷۳۵ نفر ثبت و گزارش شده است.
در زمان حاضر پایگاههای درمانی مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر در کربلای معلی شامل درمانگاه های شبانهروزی هتل الماس شرق، هتل ملاک، بیمارستان الحسین (ع)، پایگاه درمانی پارک متنزه الحسین (ع) (طب سنتی)، درمانگاه هتل بلدالاولیاء در بابالقبله حضرت عباس (ع) است که مشغول ارائه خدمات پزشکی و درمانی رایگان به زائران ایرانی اربعین از سوی پزشکان، پرستاران و پرسنل داوطلب هلال احمر هستند.
مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر به عنوان زیرمجموعه جمعیت هلال احمر و همکار سازمان حج و زیارت، ماموریت اصلی خود را تامین سلامت زائران حج تمتع، عمره و عتبات عالیات قرار داده و تمام تلاش خود را صرف می کند تا زائران سرزمین وحی و عتبات مقدس با اطمینان از حضور امکانات و متخصصان مجرب ایرانی عرصه پزشکی و سلامت در کنار خود، بدون نگرانی از وضعیت جسمانی خود هرچه بیشتر از سفر خود بهره ببرند.
این مرکز پزشکی عهده دار تمامی مسائل بهداشتی و درمانی زائرین ایرانی در سه کشور زیارتی عربستان، عراق و سوریه است که با جذب و بهره گیری از کادر بهداشتی و درمانی مجرب کشور در سطوح مختلف با ایجاد بیمارستان و درمانگاه های عمومی و تخصصی در کشورهای هدف به زائرین ایرانی این کشورها خدمات بهداشتی و درمانی ارائه میکند.
اربعین مصادف با ۲۰ صفر چهلمین روز شهادت امام سوم شیعیان جهان در سال ۶۱ هجری قمری در صحرای کربلا است.
هر ساله شیعیان زیادی به صورت پیاده و سواره به سوی کربلا برای زیارت مزار امام حسین (ع) عزیمت می کنند، این سنت از قدیم الایام در میان مسلمانان مرسوم بوده است. میلیون ها عاشق و شیدا از روزها قبل در تدارک سفر به کربلا و زیارت مزار سرور و سالار شهیدان هستند. شمار زایران کربلا در سال های اخیر رشد چشمگیری داشته و به یکی از بزرگترین اجتماع مسلمانان جهان تبدیل شده است.
راهپیمایی اربعین حسینی (ع) نماد وحدت مسلمان جهان است چرا که در این روز همه مسلمانان از سراسر جهان به سمت کربلا در حرکت هستند.
مسافت پیاده روی اربعین میان دو شهر نجف و کربلا حدود ۸۰ کیلومتر است و هزار و ۴۵۲ ستون در این مسیر وجود دارد که فاصله بین هر ستون ۵۰ متر است.
برای پیاده روی کل مسیر زمانی در حدود ۲۰ تا ۲۵ ساعت لازم است و بهترین زمان برای شروع این پیاده روز ۱۶ صفر است.
نظر شما