چهارمین مناظره انتخاباتی داوطلبان دموکرات شامگاه سه شنبه به وقت محلی در اوهایو برگزار شد که یکی از سوالات، مربوط به تصمیم اخیر ترامپ برای خروج نیروهای آمریکایی از سوریه و همچنین چراغ سبز ترامپ به ترکیه برای یورش به شمال سوریه بود.
تولسی گابارد عضو مجلس نمایندگان آمریکا که بازنشسته ارتش این کشور است و در جنگ عراق هم حضور داشته است درباره سیاست ترامپ در قبال جنگ سوریه و عملیات اخیر ترکیه اظهار کرد: دستان ترامپ به خون کردها آلوده است.
وی بر لزوم خروج نیروهای آمریکایی از سوریه تاکید کرد اما گفت با آنگونه که رئیس جمهوری ترامپ اکنون در حال خارج کردن نیروها است، موافق نیست.
این داوطلب ریاست جمهوری آمریکا افزود: کشتار کردها توسط ترکیه یکی دیگر از پیامدهای منفی جنگ تغییر رژیم است که ما در سوریه به راه انداخته ایم.
گابارد در حالی که دستان ترامپ را به خون کردهای شمال سوریه آلوده دانست به دموکرات ها و رسانه هایی که در آتش جنگ دمیدهاند می دمند هم انتقاد کرد و گفت آنهایی که از سال ۲۰۱۱ این جنگ را به راه انداخته اند هم در این جنگ تغییر رژیم به این خون ها آلوده اند.
موضوع حمله یکجانبه ترکیه به سوریه و اینکه آیا ترکیه را عضو ناتو و یک متحد آمریکا می دانند، سوالی بود که در باب سیاست خارجی مطرح می شد.
اما جو بایدن برخلاف گابارد، با دفاع از آنچه که در سال ۲۰۱۱ انجام داده اند که دلیل آن جلوگیری از سرازیر شدن داعش به سمت آمریکا بوده است، گفت: اگر ترامپ دوباره انتخاب شود، ناتو باقی نخواهد ماند و داعش به آمریکا حمله خواهد کرد.
وی اظهار کرد ما یک رئیس جمهوری ناآرام و دیوانه داریم که چیزی جز محکوم در مورد سیاست خارجی نمی داند و از ترس برای انتخاب مجدد خود عمل می کند.
بایدن با اشاره به انتقادات ترامپ از ناتو و روابط وی با ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه، گفت: اگر او دوباره انتخاب شود ، من به شما قول می دهم ، ناتو وجود نخواهد داشت و ما در یک مشکل واقعی خواهیم بود.
وی بار دیگر با دفاع از مداخله آمریکا در عراق، افغانستان و سوریه ، مدعی شد: آنها در واقع به ایالات متحده آمریکا آسیب می رسانند. به همین دلیل ما در وهله اول درگیر شدیم و تمام منطقه را به اسد و روسها واگذار نکردیم.
علاوه بر بایدن، پته بوتیجیج که روزگاری در ارتش آمریکا در افغانستان فعالیت داشته است هم به اظهارات گابارد واکنش نشان داد و آن را اشتباه در اشتباه دانست.
اینجا بود که یک رویارویی بین داوطلبان حاضر در مناظره ایجاد کرد. گابارد خشونتهای سوریه را نتیجه حضور آمریکا در خاورمیانه دانست و دیگران ترامپ را به خاطر خروج نیروها از سوریه مورد سرزنش قرار دادند.
بوتیجیج اظهار کرد: کشتار در سوریه نتیجه حضور آمریکاییها نیست، بلکه نتیجه آن عقب نشینی و خیانت توسط این رئیس جمهوری به متحدین آمریکا و ارزش های آمریکایی است.
وی با بیان اینکه فکر نمی کند لازم بوده باشد در وهله نخست به عراق برویم، گفت اکنون آمریکا باید از افغانستان خارج شود اما آنچه که اکنون در سوریه رخ داده، این است که تنها تعداد اندکی نیروهای متخصص، نیروهای عملیات ویژه و ظرفیت های اطلاعاتی را در این بخش از سوریه قرار داده ایم که آغاز یک نسل کشی و تجدید حیات داعش است.
جولیان کاسترو هم اینگونه به سیاست ترامپ درباره شمال سوریه واکنش نشان داد که او کودکان را در مرزهای جنوبی آمریکا در قفس نگهداری می کند و اجازه می دهد زندانیان داعش آزادانه بگریزند.
وی تاکید کرد ترامپ در سوریه یک اشتباه وحشتناک و یک فاجعه تمام عیار را مرتکب شده است.
این داوطلب ریاست جمهوری آمریکا گفت در صورت انتخاب شدن، در همکاری با متحدان این تهاجم نظامی را متوقف خواهد کرد و از تحریمهای شدیدتر از آنچه که مقامات ترامپ اعلام کرده اند، حمایت خواهد کرد.
ترامپ روز دوشنبه دستور اجرایی را امضا کرد که به موجب آن تحریم هایی علیه ترکیه اعمال می شود. به موجب این دستور اجرایی، وزیران دفاع و انرژی و سه مقام ارشد ترکیه تحت تحریم قرار گرفته اند.
گفته می شود، مایک پمپئو و مایک پنس وزیر خارجه و معاون اول ترامپ هم به ترکیه خواهند رفت تا با مقامات این کشور برای اجتناب از تداوم این عملیات و حمایت از کردهای سوریه، مذاکره کنند.
الیزابت وارن که به نظر می رسد در این مناظره بیش از سایر نامزدها از فرصت استفاده کرد و همچون مناظره پیشین درخشش داشت، در این باره گفت: لازم است ما نیروهایمان را از سوریه خارج کنیم اما لازم است این کار را از مسیر درستی انجام دهیم.
وی افزود: دونالد ترامپ به دیکتاتورها خوشامد گفته است اما ارتباط با متحدانمان را قطع کرده و از آنها دور شده است. همچنین بحران انسانی را در سوریه بدتر کرده است.
این سناتور آمریکا تاکید کرد ما به یک رئیس جمهوری نیاز داریم که کشور ما و جهان را ایمنتر سازد.
وارن با حمایت از بازگرداندن نیروهای آمریکایی به میهن از سوریه تصریح کرد: اما بی پروایی ترامپ و خروج بدون برنامه وی، هم متحدانمان و هم امنیت ما را تضعیف می کند.
وی خاطرنشان کرد: ما به یک استراتژی نیاز داریم که با این درگیری پایان دهد نه رئیس جمهوری که با یک تماس تلفنی از این رو به آن رو شود.
از آنجا که کاملا هریس تصمیم ترامپ را باعث تقویت روسیه، ایران، داعش و اسد دانست، بتو اورورک اظهار کرد: ما باید در برابر روسیه ایستادگی کنیم. و در کنار متحدانمان اعم از کردها باشیم که برای کشور ما قربانی شده اند، پیش از آنکه رئیس جمهوری ترامپ آنها را رها کند.
نظر شما