۲۴ مهر ۱۳۹۸، ۱۱:۳۹
کد خبرنگار: 1460
کد خبر: 83519474
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

حیات روستاهای حاشیه بیابان‌های یزد وابسته به اشتغال است

یزد - ایرنا -رئیس سازمان جهاد کشاورزی یزد با اشاره به لزوم تداوم استقرار جمعیت در اطراف روستاها و آبادی‌های مناطق بیابانی استان خصوصا شهرستان اردکان گفت: موضوع حیات در سکونتگاه‌های حاشیه این مناطق به ایجاد اشتغال‌ برای روستائیان بستگی دارد.

سیدجمال سجادی‌پور روز چهارشنبه در بازدید از روند فعالیت‌ عمرانی پایگاه اکوتوریسم قوچ و میش در اسارت روستای «مزرعه آقا» بخش خرانق اردکان با اشاره نقش به روستاها در افزایش امنیت پایدار مناطق بیابانی استان افزود: امروزه، نگهداری دام و دامپروری اگر مبتنی بر استفاده از نژادهای پربازده از لحاظ گوشت و شیر درروستاها باشد و توسعه یابد، می‌تواند به اقتصاد خانوارها کمک و بار دیگر آن را به قطب تولید فراورده‌های دامی تبدیل کند.
وی افزود: در صورت هماهنگی سیستمی و بین‌بخشی میان اداره‌های منابع طبیعی و آبخیزداری ، جهاد کشاورزی و بنیادمسکن همراه با پرداخت تسهیلات بانکی باشد، این کار می‌تواند فرصت مناسبی را برای متقاضیان اشتغال در روستاها فراهم کند که این موضوع در خرانق، مورد توجه مسئولان محلی است.
سجادی‌پور افزود: حمایت از مجتمع‌های دامپروری نظیر پرورش گوسفند رومانف با هدف افزایش بازدهی تولید دامی که با مشارکت مردم ایجاد شده و در آینده مالکیت توانمند را برای شرکا به ارمغان می‌آورد یکی از این دغدغه‌هاست.
وی  از اراضی مستعد احداث دامداری‌های سنتی روستاهای خرانق و هامانه بازید و از نزدیک روند اجرای پروژه پرورش گوسفند رومانف را در محور یزد - خرانق بررسی کرد و به همراه تعدادی از مسئولان  در نشستی که در بخشداری خرانق برگزار شد، شرکت کرد. 

همچنین بخشدار خرانق با اشاره به فعالیت‌ گسترده جهادسازندگی و کشاورزی در ۴۰ سال اخیر از عنایت مسئولان شهرستان و مدیران استان در رونق روستاهای این بخش تشکر کرد.

محمود عیدانی با اشاره به فعالیت گسترده در مرمت و بهسازی قنات روستاهای بدون دهیاری این بخش با اعتبار اختصاصی فرمانداری، خواستار حمایت هرچه بیشتر جهاد و تخصیص بودجه برای قنات روستاهای خرانق، توت و رباط پشت بادام شد.

به گفته وی پروژه‌های نیمه‌تمام استخرهای ذخیره آب کشاورزی در روستاهای مزرعه‌آقا، «مزرعه میرها» و هامانه به هر نحو ممکن باید با اختصاص اعتبار جهاد کشاورزی تکمیل و تعداد دیگری از روستاها نظیر انجیرآوند، خرانق، مغستان و توت که زمستان‌ها رواناب بالایی‌دارند نیز نیازمند استخر ذخیره آب کشاورزی است و با توجه به کمبود اعتبار دولتی، مشارکت مردمی و کشاورزان باید پایهٔ این کار قرار گیرد.
علیرضا احمدی مدیر جهادکشاورزی اردکان هم در خلال بررسی و امکان سنجی فنی برای حل مشکل واحدهای دامداری سنتی روستای خرانق و زمین در نظر گرفته شده در روستای هامانه برای احداث دامپروری‌های سنتی، قول پیگیری تا حصول نتیجه را داد.
بازدید از مرکز پرورش و نگهداری گله‌مادری گوسفند رومانف در خرانق و مجتمع در حال ساخت آن و بازدیداز روندآغاز به کار پروژه سرمایه‌گذاری قوچ و میش در اسارت که با اعتبار بخش خصوصی با بیش از چهار میلیارد تومان که ۶ ماه آینده به بهره برداری می‌رسد از دیگر برنامه‌های رئیس  سازمان جهادکشاورزی و دیگران مسئولان محلی به خرانق بود.

روستای مزرعه آقا ۵۰ نفر جمعیت است و بخش خرانق چهار هزار و ۵۰۰ نفر جمعیت دارد و مرکز  آن در ۶۰ کیلومتری شرق مرکز اردکان و ۷۰ کیلومتری شمال شرقی شهر یزد واقع است.

مرکز شهرستان ۹۸ هزار نفری اردکان در ۶۰ کیلومتری شمال غربی شهر یزد قرار دارد.

همچنین مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری یزد خرداد ماه امسال با بیان اینکه ۹۸ درصد مساحت استان به وسعت هفت میلیون و ۳۰۰ هزار هکتار از عرصه های منابع طبیعی تشکیل شده است، گفت: ۳۸ درصد مساحت این عرصه‌ها معادل ۲ میلیون و ۶۵۰ هزار هکتار شامل اراضی های بیابانی است.

محمدرضا آخوندی در جمع خبرنگاران افزود: تاکنون ۱۳ منطقه تحت فرسایش بادی معادل یک میلیون و ۲۱۲ هزار هکتار شناسایی شد که این کانون‌ها تقریباً در ۱۰ شهرستان‌ استان پراکنده است

جمعیت فعلی یزد حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر است که بر اساس تازه‌ترین آمار ۸۷ در صد آن در ۲۱ شهر و بقیه در حدود یک هزار روستا زندگی می‌کنند  .

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha