سه هزار پایان‌نامه با موضوع سیلاب در دانشگاه‌ها تدوین شده است

تهران- ایرنا- رئیس دانشگاه تهران گفت: بررسی ها نشان می دهد در طول انقلاب اسلامی بیش از سه هزار پایان‌نامه درباره سیلاب در دانشگاه‌ها تدوین شده است.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش، «محمود نیلی احمدآبادی» روز چهارشنبه در مراسم آغاز سال تحصیلی دانشگاه‌ها، مراکز آموزش عالی، پژوهشی و فناوری در محل دانشگاه تهران با حضور رئیس جمهوری افزود: در طول سالیان گذشته به هنگام وقوع سیلاب و بازدیدهایی که از مناطق سیل‌زده انجام شده همواره اساتید و دانشجویان حضور داشته و مشاوره های لازم را ارائه می کردند.

وی ادامه داد: این نشان دهنده ظرفیت بزرگی در کشور است و هنگامی که برای در اختیار گرفتن این ظرفیت اراده کنیم به راحتی مسائل قابل حل خواهد بود.

رئیس دانشگاه تهران اضافه کرد: گزارش ها و پایان نامه ها در زمینه سیلاب با دقت تهیه و راهبردهای خوبی نیز ارائه شده است که انتظار می رود این راهبردها به  تدریج در کشور پیاده شود.

نیلی احمدآبادی تصریح کرد: رئیس جمهوری در یک اقدام ابتکاری و ماهرانه این افتخار را به دانشجویان دادند که موضوع سیل را به طور همه جانبه در قالب تشکیل یک هیات بررسی کنند و برای انتخاب اعضای هیات بررسی های لازم انجام شد و اکنون ۲۵۰ هزار نفر از صاحبنظران و پژوهشگران با تجربه با این هیات همکاری دارند که این نشان می دهد کشور از تخصص و تجربه خوبی در این زمینه برخوردار است.

وی اضافه کرد: در همه این سال ها به جای اینکه سیاهه ای از مشکلات و محدویت های دانشگاه ها تهیه کنیم  سعی شده به تبیین توانمندی ها و پیشرفت های دانشگاه بپردازیم و راهکارهایی پیشنهاد شده که این توانمندی ها در اختیار کشور قرار گیرد و مشکلات کشور را حل کند. 

رئیس دانشگاه تهران ادامه داد: ۲ سال از عمر این دولت باقی مانده و این مدت فرصت خوبی است تا دولت اقدامات بزرگ تر و قدم های بهتری را برای ارتقاء دانشگاه انجام دهد.

نیلی احمدآبادی افزود: همه می دانند ماده سیاه و بدبویی به نام نفت که تبدیل به طلای سیاه شد و امروز باعث تحولات عظیم در دنیا شده است؛ ناشی از بکارگیری علم و دانش است و آنچه که ریگ های بیابان را به عنوان یک ماده کم ارزش به عاملی برای تحول و انقلاب الکترونیک در دنیا و ثروت و ارزش افزوده تبدیل کرد، باز هم موضوع علم و دانش است. این منابع و امکانات سال ها و قرن ها در کنار ما وجود داشته و دارد.
وی ادامه کرد: اگر می خواهیم با مسائل و مشکلات کشور مقابله کنیم و به دنبال پیاده سازی راه حل های دقیق هستیم چاره ای جز بهره مندی کامل از علم و دانش بین جوانان، دانشمندان و متخصصان کشور نداریم.
رئیس دانشگاه تهران اظهار داشت: تاکنون از این ظرفیت استفاده نشده است ولی وقتی ظرفیت و توانمندی دانشگاه ها را می بینیم با آن میزانی که در اختیار کشور قرار می گیرد فاصله بسیاری دارد. در دولت تدبیر و امید تلاش شده اقدامات زیادی را برای تعامل بهتر جامعه و دانشگاه ها انجام دهیم. اقدامات به طور نسبی انجام شده است ولی باز تاکید می شود که در این  زمینه فاصله بسیار زیادی وجود دارد.
نیلی احمدآبادی یادآورشد: پیشنهاد مشخص من این است که در زمان باقیمانده دولت دوازدهم اقدام جدی برای حل مشکلات داشته باشیم البته شروع و زمان آن هم بودجه امسال است. بررسی ها نشان می دهد که بدون مصوب کردن این موضوع در قانون بودجه، توصیه ها به جایی نمی رسد و یا حداقل آن انتظاری که داریم رخ نخواهد داد.
وی تصریح کرد: ما در دانشگاه ها و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری پیشنهاد مشخص و روشن داریم و عمده این پیشنهاد بر مبنای اعتبارات موجود است. فقط کافی است این اعتبارات موجود را با هدف تعامل بهتر دانشگاه ها و جامعه سازماندهی و جهت گیری کنیم.
رئیس دانشگاه تهران اظهار داشت: تاکنون تنظیم بودجه و قوانین بر این اساس صورت نگرفته و سازمان ها به شکل جزیره ای و مجزا دیده شده اند در حالی که در دنیا سیستم پیوسته، هماهنگ و همراه البته با یک استراتژیک وجود دارد که در ذیل این استراتژیک همه سازمان ها و نهادها فرایندهای خود را طی می کنند.
نیلی احمدآبادی ادامه داد: ما در دانشگاه ممکن است نقشه ها و دستورالعمل هایی داشته باشیم که در ارتباط با فعالیت سازمان ها و نهادها است. لذا تقاضا دارم رئیس جمهوری یک هیاتی را ایجاد کند تا این هیات موظف شود در قالب بودجه امسال راهکار مشخصی برای حل این مشکلات داشته باشد.
وی با بیان اینکه ما راهکار و پیشنهاد مشخص داریم، اظهار داشت: اگر این هیات، پیشنهاد ما را پذیرفت که مشکلی نیست اما اگر پیشنهاد ما را نپذیرفت ممکن است هیات، پیشنهاد بهتری را ارائه دهد. اما انتهای نظر این هیات باید پیدا کردن راهکاری برای حل مشکلات و موضوعات باشد. 
رئیس دانشگاه تهران با بیان اینکه دنیا سال هاست که این موضوع را تجربه کرده است، تصریح کرد: الگوهای مشخصی در این زمینه در دنیا وجود دارد ما لازم نیست که الگوها را جدید اختراع کنیم فقط کافی است که متناسب با شرایط خود آنها را انجام دهیم. 
نیلی احمدآبادی گفت: ما آرزو داریم کاری که محققان و جوانان ما انجام می دهند در خدمت کشور باشد. تصور ما این است که با انجام این موضوع علاوه بر افزایش سرمایه اجتماعی دولت و نظام، پایان نامه‌ها جهت دار، اشتغال دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاه ها بهتر و تعامل جامعه و صنعت نیز بیشتر شود.
وی خاطر نشان کرد: همچنین آنچه که در دانشگاه ها تولید دانش می کند به تولید ثروت نیز منجر خواهد شد، بنابراین ما همه جانبه آماده هستیم که اگر رئیس جمهوری هیاتی را تعیین کند، شورایی را ذیل آن شکل دهیم.
نیلی احمدآبادی ادامه داد: ما با همکاری وزارت علوم همه توان خود را در دانشگاه ها بکار می گیریم تا امسال یکی از بزرگترین هدیه های رئیس جمهوری به دانشگاه ها همین موضوع راهکار مشخص برای تعامل جامعه و دانشگاه ها باشد. /

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha