سیدهادی دلبری روز جمعه در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا افزود: پیش بینی شده است که جشنواره غذای سالم هر فصل طبق دستورالعمل به صورت پایلوت در برخی از مدارس و با همکاری اولیا و مربیان برگزار شود.
وی تصریح کرد: در جشنواره غذای سالم سعی شده غذاهای سالم با محوریت سازمان دانش آموزی، با همکاری اولیا دانش آموزان، خود معلمان و مربیان ارائه شود.
این مقام مسئول با بیان اینکه در هر فصل در استانهای مختلف این جشنواره برگزار خواهد شد، اظهار داشت: برای فرهنگ سازی مصرف غذاهای سالم و دارای ارزش غذایی فراوان و شناساندن غذای سالم به آینده سازان کشور این جشنواره ها برگزار میشود.
دلبری با بیان اینکه همچنین پایگاههای تغذیه سالم در مدارس ایجاد شده است، ادامه داد: هدف پایگاه تغذیه سالم یک میان وعده سالم دارای ارزش غذایی سالم است تا دانش آموزان در فواصل صبحانه تا ناهار و عصر این نوع غذاهای سالم را مصرف کنند.
وی اضافه کرد: در این زمینه همچنین خانوادهها باید کمک کنند برای فرزندان آنها فرهنگسازی درستی انجام شود تا دانش آموزان علاقه به غذاهای ارزش غذایی کم و ناسالم نداشته باشند و حتی بیرون از مدرسه روی آنها نظارت کنند.
۱۸ نوع ماده غذایی ممنوعه در مدارس
دلبری ادامه داد: به همین منظور دستورالعملی مبنی بر ۱۸ نوع ماده غذایی ممنوعه از ۲۵ شهریورماه به تمامی مدارس ارسال شده است. البته پارسال ممنوعیت کمتر بود، اما امسال چون یک سری از واحدهای تولیدی به موادغذایی خود شکر بیشتری اضافه کرده بودند، آنها هم به فهرست ممنوعه اضافه شدند.
معاون هماهنگی، اقتصادی و نظارت بر امور استانهای سازمان دانش آموزی کشور گفت: با توجه به ارساله دستورالعمل ۱۸ نوع ماده خوراکی ممنوعه به تمام مدارس کشور، از همه مدیران خواسته شده است که این فهرست را در معرض دید دانش آموزان و اولیا قرار دهند تا فهرست موادغذایی مجاز و غیرمجاز برای همه مشخص باشد.
وی در ادامه در مورد مواد خوراکی مجازی که در پایگاههای تغذیه سالم به دانشآموزان عرضه میشود، گفت: این مواد غذایی به هفت دسته تقسیم میشوند که شامل خشکبار، خرما، انواع مغزها و دانههای بدون نمک مثل توت، انجیر، برگه کشمش، مغز تخمهها و نخودچی، شیر و فرآوردههای آن، نوشیدنیهایی مانند دوغ کم نمک، انواع میوه، بیسکوییت بدون کرم، کیک و کلوچه، لقمه سالم مانند نان و پنیر و گردو و غذاهای پخته مثل آش، سوپ، خوراک لوبیا، عدسی، حلیم، فرنی، شله زرد و سمنو است که پایگاههای تغذیه سالم میتوانند از این مواد غذایی استفاده کنند.
وی با بیان اینکه در کل کشور بازرسانی برای بازرسی بهتر بر این پایگاه ها تعیین شده اند، اظهار داشت: باید مدیران استانی موارد تخلف را گزارش دهند، اگرچه نظارت در کل کشور به صورت ویژه انجام می شود، اما اگر هر فرد یک گزارش ارسال کند، نظارت در کل کشور به صورت ویژهتر خواهد شد.
نظر شما