گرشاسبی: سرخآبی‌ها بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان بدهی مالیاتی دارند

تهران- ایرنا- عضو کمیته بدوی صدور مجوز حرفه‌ای با اشاره به اینکه ۲ باشگاه استقلال و پرسپولیس بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان بدهی مالیاتی دارند گفت: کمیته‌ای در وزارت ورزش برای بررسی مالیات ۲ باشگاه تشکیل شده تا مالیات واقعی آنها مشخص شود.

نشست خبری اعضای کمیته بدوی صدور مجوز حرفه‌ای باشگاه‌های کشور امروز (چهارشنبه) در فدراسیون فوتبال برگزار و «سهیل مهدی» و «حمیدرضا گرشاسبی»  در مورد صدور مجوز حرفه‌ای باشگاه‌های لیگ برتری مواردی را بیان کردند.

«حمیدرضا گرشاسبی»  هم در این ارتباط گفت: بحث اخذ مجوز حرفه‌ای سه سال است که به صورت جدی از سوی کنفدراسیون فوتبال آسیا پیگیری می‌شود. مشکلات زیر ساخت‌ها و بدهی‌ها از جمله عواملی بود که برای اخذ مجوز حرفه‌ای خیلی روی آن تاکید داشتند و می‌توانم بگویم که با جدیت آنها ۹۵ درصد این بدهی‌ها تسویه شد.

وی افزود: امسال هم کنفدراسیون فوتبال آسیا خیلی جدی در این زمینه وارد شده تا همه باشگاه‌ها در یک چارچوب خاص قرار بگیرند. امروز هم گزارش خود را ارایه می‌کنیم تا باشگاه‌هایی که این مساله را جدی نگرفتند مشخص شوند. در کمیته بدوی افراد با سابقه ورزشی حضور دارند که به ما در این زمینه کمک می‌کنند.

گرشاسبی بیان داشت: کنفدراسیون فوتبال آسیا روی پنج موضوع برای اخذ مجوز حرفه‌ای حساس است که هر کدام از آن‌ها ۳۰ و یا ۴۰ شاخه دارد. آنها تاکید دارند که مدارک پرسنلی تمام اعضای باشگاه و شرایط همکاری آنها با باشگاه شفاف باشد. در مورد کسب مجوز حرفه‌ای و ملی اعلام کردیم که باشگاه‌ها مدارکشان را ارسال کنند تا کمیته بدوی هم برای شفاف سازی ورود کند که البته وقت بسیار کمی هم برای این مسائله داشتیم.

عضو کمیته بدوی اخذ مجوز حرفه‌ای اضافه کرد: همه اعضا در این زمینه به صورت شبانه‌روزی کار کردند تا آرای لازمه در این باره اعلام شود. البته خیلی از باشگاه‌ها امسال موفق نشدند،  مجوز حرفه‌ای را اخذ کنند و بهتر است آنها از الان برای فصل بعد اقدام کنند.

وی تاکید کرد: حساسیت ما روی باشگاه‌هایی بود که در لیگ قهرمانان آسیا حضور داشتند. البته در این میان بحث‌هایی هم مبنی بر اینکه باشگاهی که سهمیه گرفته به لیگ قهرمانان نمی‌رود و از طرفی باشگاه دیگری که موفق به کسب سهمیه نشده به این بازی‌ها راه پیدا می‌کند. شاید سه سال پیش که استقلال خوزستان راهی لیگ قهرمانان شد، کسی فکرش را نمی‌کرد این باشگاه بتواند مجوز حرفه‌ای اخذ کند. اقداماتی که در چند وقت اخیر صورت گرفت قدم خوبی که باشگاه‌ها به حرفه‌ای شدن نزدیک شوند.

وی در مورد خصوصی‌سازی باشگاه‌هایی که موفق به کسب مجوز حرفه‌ای نشدند، اضافه کرد: در بحث خصوصی‌سازی من عزمی برای این کار نمی‌بینم.  پرسپولیس و استقلال همین حالا هم روی پای خودشان ایستاده‌اند و یک ریال هم از دولت کمک نمی‌گیرند. سرخآبی‌ها، باشگاه‌های پولداری هستند که آنها را گدا نشان می‌دهند چرا که سرمایه آنها به خود آنها تعلق نمی‌گیرد. من در پرسپولیس بودم. این باشگاه  می‌تواند حتی برای خود ورزشگاه اختصاصی بسازد اما این موضوع اتفاق رخ نداد. اگر اراده باشد طی یک یا ۲ هفته هم می‌شود پرسپولیس و استقلال را خصوصی کرد.

گرشاسبی در مورد مالیات ۲ باشگاه پرسپولیس و استقلال خاطرنشان کرد: مالیات این ۲ باشگاه منصفانه نبود که البته این ایراد خود باشگاه است. باید دفاتر خود را آماده می‌کردند تا هنگام که ماموران مالیاتی می‌آمدند، مالیات را از روی دفاتر حساب می‌کردند.  هنگامی که ۲ باشگاه‌ این گزارش را ارائه نکردند مبلغ به صورت تخمینی و علی‌الراس به آنها تعلق گرفت. سال به سال هم مالیات پرداخت نشد. در حال حاضر بدهی مالیاتی ۲ باشگاه بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان است که با ورود وزارت ورزش و جلسات که در این باره تشکیل شد، کمیته‌ای تشکیل شد که این مالیات بررسی شود و مالیات واقعی در نظر گرفته شود. همین نامه هم  پاسخ کنفدراسیون فوتبال آسیا را داد.

سرخآبی‌ها ۱۱۰ میلیارد تومان از بدهی خود را تسویه کردند

«سهیل مهدی» رییس کمیته صدور مجوز حرفه‌ای نیز در این نشست گفت: سامانه‌ای را کنفدراسیون فوتبال آسیا برای بررسی مدارک در نظر گرفته که در آن اقدام‌های لازم را برای بررسی مدارک انجام می‌دهیم. در این مدت بیش از ۷۰ ساعت، مدارک را بازبینی کردیم. البته در این زمینه از کمیته استیناف هم نظر کارشناسی گرفتیم.

وی اظهار داشت: بیش از ۹۵ درصد بدهی باشگاه‌ها در کنفدراسیون فوتبال آسیا شفاف‌سازی شده و البته اشتباهاتی هم رخ داد که به تیم‌هایی مانند استقلال و پرسپولیس آسیب زد. این موضوع تنها برای ایران نبود چرا که ۲ باشگاه عربستانی و یک باشگاه از کره‌جنوبی هم این مشکل را داشتند. سه چهار کشور دیگر هم روی این خط هستند.

مهدی در مورد تغییر نام ۲ باشگاه ایرانی خاطر نشان کرد: البته نام ۲ باشگاه ایرانی هنوز در سیستم تغییر نکرده است شهر خودرو و ماشین سازی هنوز با نام‌های پدیده و گسترش فولاد شناخته می‌شوند.

وی همچنین گفت: شرایط سخت شده و کنفدراسیون فوتبال آسیا نکات ممیزی شدیدی را از ما می‌خواهد. آنها حتی نرخ ارزی را از ما درخواست کردند که نمی‌دانستیم باید چه جوابی بدهیم. آنها نرخ ارز و مسائل این‌چنینی و حتی ویژگی باشگاه‌ها را از ما خواستند که نمی‌دانستیم چه جوابی باید به آنها بدهیم.

رییس کمیته صدور مجوز حرفه ای در مورد بدهی باشگاه ها خاطر نشان کرد: پرسپولیس و استقلال بیش از ۱۱۰ میلیارد تومان بدهی‌هایشان را تسویه کردند. البته این چالش بزرگی برای باشگاه های ما محسوب می‌شود که چند سال بدهی‌ها را جمع کنند که این موضوع کار را سخت می‌کند. البته باشگاه تراکتورسازی از سال گذشته تا کنون با  بیش از ۱۷۰ طلبکارش تسویه کرد و ما باید از مدیریت این سه باشگاه تقدیر کنیم که این مشکل بزرگ را حل کردند.

مهدی با اشاره به شرایط باشگاه شهر خودرو اظهار داشت: این باشگاه تا سال گذشته هیچ اقدامی برای اخذ مجوز حرفه‌ای انجام نداده، اما امسال یکی از منظم‌ترین و شفاف‌ترین باشگاه‌های ایران بود و مدارک شفافی را ارائه کرد. این باشگاه امسال ورزشگاه خوبی مانند امام رضا (ع) را دارد که امیدوارم میزبانی خوبی بتواند در این ورزشگاه انجام دهد.

وی در مورد بحث آکادمی هم گفت: فولاد و سپاهان بهترین آکادمی‌های ایران را دارند. البته سپاهان همیشه در اخذ مجوز حرفه‌ای پیشرو بود. ما آنها را به کنفدراسیون  معرفی کردیم.

مهدی ادامه داد: گل‌گهر یکی از باشگاه‌هایی بود که خیلی ما را اذیت کرد.  این باشگاه چالش‌های زیادی داشت اما در نهایت توانست مجوز مشروط و حرفه‌ای را اخذ کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha