۲۴ مهر ۱۳۹۸، ۱۹:۱۳
کد خبر: 83520584
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

اینترنت عراق برگشت اما زائران همچنان دغدغه دارند

بغداد- ایرنا- بازگشت اینترنت تلفن همراه در عراق گرچه هزینه زائران ایرانی را بشدت کاهش می دهد اما همچنان دغدغه آنان در استفاده از اینترنت پایدار و شبکه های اجتماعی پابرجاست؛ خان بعدی، عبور از فیلترینگ است.

به گزارش خبرنگار اعزامی ایرنا به عراق، دسترسی به اینترنت در کشور عراق پس از اعتراضات خیابانی اوایل مهر و درگیری های پراکنده در بغداد و هفت استان جنوبی و مرکزی این کشور، به طور کامل قطع شد اما با فروکش کردن اعتراض ها و از روز ۱۵ مهر اینترنت خانگی و اداری بین ساعات هفت تا ۱۷ در دسترس قرار گرفت در حالی که بیشتر شبکه های اجتماعی همچنان فیلتر بودند.

قرار بود دسترسی کاربران اینترنت همراه نیز از ۲۰ مهر باز شود اما این اتفاق تا ظهر امروز به تاخیر افتاد؛ درست دو هفته قطعی کامل.

دسترسی زائران به اینترنت همراه هرچند دیر اما یک خبر خوب است زیرا قطعی شبکه طی این مدت به دغدغه جدی میلیون ها زائر اربعین حسینی بویژه زائران ایرانی تبدیل شده بود و آنان برای پیدا کردن مسیرها، ارتباط با یکدیگر و تماس با ایران با مشکلات و هزینه های سرسام آوری مواجه شده اند.

تحمیل هزینه های هنگفت
زائران ایرانی مجبور بودند که به جای ارتباط ارزان اینترنتی به تماس تلفنی با هزینه هر دقیقه ۲۶۰۰ تا ۳۵۰۰ تومان تن بدهند و برای هر پیامک ۱۵۰۰ تومان بپردازند.

تنها راه برای اتصال به اینترنت هم استفاده از بسته های رومینگ سیم کارت‌های ایرانی بود.

هر مگابایت اینترنت رومینگ با تعرفه آزاد برای اپراتور همراه اول و ایرانسل ۸۵۰ و برای رایتل ۱۰۰۰ تومان اعلام شده است.

بسته یک گیگابایتی ویژه اربعین برای همراه اول و ایرانسل ۱۵۰ هزار تومان اعلام شده اما در زمان پرداخت پول بیشتری از کاربر کسر می شود.

البته همراه اول هر ۲ روز یک بسته اینترنت رایگان ۲۰ مگابایتی، ایرانسل بسته روزانه ۱۰ مگابایتی و رایتل یک بسته ۵ مگابایتی به مشترکان خود هدیه می دهند.

مشترکان همراه اول برای فعال‌سازی این پیشنهاد ویژه، باید کد دستوری ۱۶۴۸# و مشترکان ایرانسل کد ۱۱۱۸# را در ایران یا عراق شماره‌گیری کنند.

نارضایتی زائران
هرچند به گفته آذری جهرمی، وزیر ارتباطات، قیمت اینترنت رومینگ سیم کارت‌ های ایرانی در عراق نسبت به سال گذشته، ۳۰۰ درصد کمتر شده با این حال این قیمت همچنان بالا به نظر می رسد بویژه اینکه کیفیت اتصال آن چندان مطلوب نیست.

حسین رضایی، زائر ایرانی روز ۲۴ مهر به خبرنگار ایرنا در کاظمین گفت: در چهار روزی که در عراق بوده ام دوبار بسته یک گیگابایتی خریده ام اما جز ارسال چند عکس و ۲ فیلم نتوانسته ام کار بیشتری با آن بکنم.

البته خانم محسنی، زائر تهرانی هم گفت که از اینترنت رومینگ راضی است اما قیمت آن را سرسام آور دانست.

"سرعت و کیفیت اینترنت رومینگ کلافه کننده است"؛ این را جوان ۲۲ ساله تهرانی گفت و افزود: نه می شود یک تماس تصویری خوب گرفت نه یک سلفی یا یک استوری بی دغدغه پست کرد.

مزایای بازگشت اینترنت همراه
با توجه به اینکه اپراتورهای ایرانی اینترنت خود را از شرکت های تلفن همراه عراق (زین، آسیاسل و کورک تلکام) ارائه می کنند، اکنون انتظار ارائه اینترنت باکیفیت و پایدار از این شرکت ها هم چندان واقعی نیست اما دست کم زائران هزینه بسیار کمتری را برای استفاده از تماس و اینترنت داخل عراق متحمل می شوند.

خرید بسته اینترنتی یک هفته ای آسیاسل (با شماره گیری کد *۲۹۹#) و زین(با کد *۳۲۱#) برای زائران پنج هزار دینار(۵۰ هزار تومان) آب می خورد یعنی کمتر از یک سوم بسته یک گیگابایتی در اپراتورهای ایرانی.

زائران حتی می توانند با پرداخت هشت هزار دینار از اینترنت نامحدود هفتگی برخوردار شوند.

سیم کارت های زیارتی عراقی (یک هفته ای، ۱۵ و ۳۰ روزه) هم به صورت رایگان در شهرهای زیارتی به زائران عرضه می شود. هرچند برخی فروشندگان در قبال این سیم کارت ها بین ۳۰ تا ۵۰ هزار تومان پول دریافت می کنند.

دغدغه اصلی همچنان باقیست
بازگشت اینترنت به تلفن های همراه عراق گرچه هزینه زائران ایرانی را کاهش می دهد اما به دلیل فیلترینگ بیشتر شبکه های اجتماعی، دغدغه اصلی آنان را برطرف نمی کند.

تلگرام، واتساپ، توییتر و تعدادی دیگر از شبکه های اجتماعی همچنان مسدود هستند و ورود به آنها نیازمند استفاده از وی‌پی‌ان است که این روش نیز سبب کاهش سرعت و کیفیت اینترنت و ناپایدارتر شدن آن می شود.

آقای محمدی، زائر کرمانشاهی روز ۲۴ مهر به خبرنگار ایرنا گفت: با وجود اینکه ۲ وی پی ان داشتم اما با هیچ کدام از آنها موفق به گرفتن تماس صوتی با واتساپ نشدم و هنوز نتوانسته ام از بسته اینترنتی خود استفاده کنم.

یک خانم ایرانی هم که علاقه ای به بیان اسمش نداشت، گفت: از ترس هزینه بالای تماس در ۲ روز گذشته گوشی خود را خاموش کرده ام. هنوز در گرفتن بسته اینترنتی تردید دارم زیرا بیشتر اطرافیان از کیفیت آن راضی نیستند.

این مشکل در مسیرهای شلوغ و مکان های پرازدحام بویژه جاده های منتهی به کربلا و داخل این شهر بیشتر است؛ تجربه سال های گذشته هم آن را تایید می کند بویژه اینکه امسال محدودیت سرعت و فیلترینگ هم به آن اضافه شده است.


گزارش از عبدالله الماسی

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha