مرکل و مکرون در مورد برجام بیانیه مشترک صادر کردند

تهران - ایرنا - سران کشورهای فرانسه و آلمان در بیانیه ای مشترک ضمن اعلام حمایت دو کشور از توافق هسته ای ایران، درعین حال خواستار پایبندی تهران به تمام تعهداتش در ذیل این توافق بین المللی شدند.

به گزارش ایرنا، فرانسه و آلمان درحالی از ایران خواستار پایبندی به تعهدات برجامی شده اند که خود، تحت فشارهای دولت دونالد ترامپ، تا کنون به تعهدات خود در قبال این توافق عمل نکرده اند. جمهوری اسلامی ایران نیز براساس بندهای ۲۶ و ۳۶ برجام و با هدف ترغیب دیگر طرف های این توافق بین المللی برای پایبندی و حفظ آن، برخی تعهدات خود در قبال برجام را کاهش داده و در صورتی که دیگر طرف اقدام عملی برای اجرای تعهدات خود انجام ندهند، گام های ایران در مسیر کاهش تعهدات برجام ادامه خواهد یافت.

به گزارش نشریه "اکتوالیته" فرانسه، سران فرانسه و آلمان در این بیانیه که پس از دیدارهای دوجانبه و نشست وزرای دولت های آلمان و فرانسه در شهر تولوز صادر شد اعلام کردند که "آنها می خواهند ایران یک بار دیگر به تعهدات خود در مورد توافق هسته ای عمل کند."

این دو رهبر اروپایی همچنین نگرانی خود را از افزایش تنش ها در منطقه خلیج فارس به دنبال حمله به زیرساخت های سعودی و علیه آزادی کشتیرانی در تنگه هرمز اعلام کردند.

نشست وزیران کابینه های دو دولت فرانسه و آلمان، با هدف تعمیق روابط دوجانبه و در آستانه اعمال تعرفه های جدید گمرکی از سوی آمریکا بر صادرات محصولات اروپایی برگزار شد.

دو کشور از سیاست های اروپایی در مقابل تحریم های دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا حمایت کردند.

در حاشیه این نشست، رهبران آلمان و فرانسه از شعبه مرکزی شرکت هواپیمایی ایرباس در تولوز فرانسه دیدن کردند.

سخنگوی وزارت خارجه فرانسه روز چهارشنبه به خبرنگاران گفت: این کشور همچنان به تعهدات خود در چارچوب توافق هسته ای ایران متعهد بوده و از ایران می خواهیم به تمام تعهدات برجامی خود عمل کند.

«اگنس واندر مول» تاکید کرد: ایران باید از ورود به یک مرحله جدید در چارچوب کاهش تعهدات برجامی خوددداری کند که این اقدام چیزی جز افزایش تنش ها به دنبال نخواهد داشت. او افزود: ایران باید با آژانس بین المللی هسته ای هم در چارچوب توافق هسته ای و هم در چارچوب دیگر تعهدات هسته ای اش به طور کامل همکاری کند. 

سخنگوی وزارت خار جه فرانسه تاکید کرد: این کشور بر اساس چارچوب های مشخص شده توسط رئیس جمهوری در بیاریتز و نیویورک به طور کامل به تعهدات خود در خصوص کاهش تنش ها متعهد است.

همچنین به نوشته اسپوتنیک، در این بیانیه سران فرانسه و آلمان تاکید کردند: ما معتقد به ضرورت آغاز مذاکرات جدید با ایران در مورد چشم انداز بلندمدت برنامه هسته‌ای این کشور و همچنین موضوعات مربوط به امنیت منطقه و به ویژه برنامه موشکی و سایر مسائل هستیم.

جمهوری اسلامی ایران بعد از آنکه آمریکا در اردیبهشت ماه ۹۷ از توافق هسته ای ۱+۵ با ایران خارج شده و همه تحریم ها را بازگرداند، هشدار داد که اگر دیگر کشورهای عضو توافق بویژه اروپایی ها به تعهدات خود عمل نکنند، تعهدات هسته ای اش را طبق برجام کاهش می دهد. 

در این چارچوب و بعد از بی عملی اروپا، ایران در سه مرحله تعهدات هسته‌ای خود را کاهش داده و تاکید کرده که در صورت عدم اقدام عملی اروپا برای فراهم کردن امکان فروش نفت، مرحله چهارم را عملی خواهد کرد.

مکرون و مرکل در این بیانیه همچنین اعلام کردند که خواهان یک روند سیاسی در سوریه هستند. پاریس و لندن روز چهارشنبه با دفاع از "آغاز یک روند سیاسی در سوریه که از سوی سازمان ملل تسهیل شده" تاکید کردند که "از سرگیری خصومت ها در شمال شرقی سوریه باعث تضعیف ثبات کل منطقه می شود، درد و رنج غیرنظامیان را تشدید کرده و منجر به آوارگی بیشتر می شود."
رئیس جمهوری فرانسه و صدراعظم آلمان تاکید کردند: پایان اقدام های نظامی و آغاز یک روند سیاسی که توسط سازمان ملل تسهیل شده، ضروری است"

در این بیانیه مشترک همچنین مرکل و مکرون که در خصوص بحران لیبی، تنها یک راه حل سیاسی می تواند ثبات در  این کشور را به دنبال داشته باشد. دو کشور برای دستیابی به آتش بس و بازگشت به یک روند سیاسی تسهیل شده از سوی سازمان ملل با تعامل شرکای خود بویژه از طریق روند برلین توافق کردند. 

دو رهبر همچنین در شورای وزیران فرانسه و آلمان توافق کردند برای ارائه نسخه جدیدی از سیستم پناهندگی بر اساس مسوولیت عادلانه و همبستگی عملگرایانه بین کشورهای اتحادیه اروپا تلاش کنند. 
مرکل و مکرون همچنین برای دستیابی به اعتماد متقابل در حوزه دفاعی، توافق نامه ای در مورد صادرات اسلحه که بطور مشترک تدوین شده امضا کردند.

کاخ الیزه گفت: این توافق مهر تاییدی بر اعتماد متقابل پاریس و برلین و شرط موفقیت پروژه های مشترک دو کشور مانند هواپیمای جنگی (نسل جدید) است.
بر اساس توافقی که سال ۲۰۱۸ میلادی بین فرانسه و آلمان امضا شد، پاریس مسوولیت ساخت یک جت جنگی نسل آینده را بر عهده گرفت که علاوه بر اقدام های معمول هواپیماهای جنگی، قادر خواهد بود علاوه بر قرارگیری در مرکزیت یک سامانه تسلیحاتی، یک اسکادران پهبادی را هم فرماندهی کند. این هواپیمای جنگی از سال ۲۰۴۰ جایگزین هواپیمای رافال شرکت داسو و یوروفایتر آلمان خواهد شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha