۲۷ مهر ۱۳۹۸، ۱۶:۵۶
کد خبرنگار: 1410
کد خبر: 83522924
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

کلنگ توسعه بقعه «محمد بن خلیلان» همزمان با اربعین در ارومیه بر زمین زده شد

ارومیه – ایرنا – کلنگ مرمت، بازسازی و توسعه بقعه «محمدبن خلیلان» از یاران امام زمان (عج) همزمان با اربعین حسینی در ارومیه بر زمین زده شد.

شهردار ارومیه روز شنبه در این آیین گفت: این بقعه یکی از بناهای بسیار مهم شهر از لحاظ تاریخی و مذهبی است و محمد بن خلیلان در یک‌هزارسال پیش برای ترویج تشیع به شهرمان آمده بود که نشانگر عشق و محبت اهالی شهر به مکتب اهل بیت (ع) است.

محمد حضرت پور افزود: برای توسعه این بقعه، یک هزار مترمربع به صحن آن افزوده می شود که امیدواریم با این امر، زمینه حضور بیشتر مشتاقان فرهنگ اهل بیت (ع) فراهم شود.

وی اضافه کرد: تدابیری اتخاذ شده که با آزادسازی ساختمان در نبش خیابان اصلی شیخ شلتوت و گلستان، محوطه بقعه به خیابان شیخ شلتوت و میدان دفاع مقدس بازگشایی شود.

وی بیان کرد: تلاش می کنیم در کمترین زمان ممکن با کمک ادارات میراث فرهنگی، تبلیغات اسلامی و اوقاف آذربایجان غربی کار مرمت و بازسازی بقعه به اتمام برسد.

به استناد کتب روایی، ابوعبدالله محمد بن خلیلان از محدثان و راویان شیعه در عصر غیبت صغری و اوایل غیبت کبری امام زمان(عج) در قرن سوم و اوایل قرن چهارم هجری بود.

محمد بن خلیلان در بغداد که در آن زمان آن را دارالسلام می‌خواندند، ساکن بوده و احادیث ائمه (ع) را در آن سرزمین پخش می‌کرد و در آن از مبلغان و مروجان فرهنگ مهدویت بود.

با ۲ واسطه یعنی «محمدبن ابراهیم اسحاق طالقانی» و «حسن بن علی بن ذکریا»، شیخ صدوق از شاگردان محمد بن خلیلان بوده که احادیث او را در کتاب‌هایش نقل کرده است.

طبق روایات، محمد بن خلیلان را علمای پس از شیخ صدوق و شیخ طوسی و طبری، همانند حر عاملی در کتاب «اثبات الهداه بالنصوص و المعجزات» و سیدهاشم بحرانی در کتاب «حلیله الابرار فی احوال محمد و آله الاطهار» و نیز در کتاب دیگرش «مدینه معاجز الائمه الاثنی عشر» و علامه مجلسی در «بحارالانوار» و عبدالله بحرانی اصفهانی در کتاب «عوالم العلوم و المعارف و الاحوال من الایات و الاخبار و الاقول» نقل کرده‌اند.

مضجع مطهر محمد بن خلیلان بیش از هزار سال است که در قبرستان تاریخی کنار شهر ارومیه قرار داشته و از قرون گذشته نام این قبرستان به محمد خلیلان مشهور است.

محمد بن خلیلان از تبار قریش و از ذریه عبد مناف جد بزرگوار پیامبر(ص) است و از نسل عموزادگان پیامبر(ص) محسوب می‌شود.

۸۱۳۷/۲۰۹۳

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha