به گزارش پایگاه اینترنتی «دیجیتال ترندز»، یک ماموریت فضایی آتی با هدف جمعآوری اطلاعات در مورد تاثیر خورشید بر منظومه شمسی در فاصله چند میلیون مایلی این ستاره انجام خواهد شد. آژانس فضایی اروپا (ESA) با همکاری ناسا در تلاش برای ساخت یک مدارگرد خورشیدی است، ابزاری برای اکتشاف ستاره خورشید در دل منظومه شمسی. با تکمیل مراحل تست و آزمایش این مدارگرد، کاوشگر فضایی مذکور به پایگاه نیروی هوایی کیپ کاناورال آمریکا منتقل شده و برای پرتاب سال آینده خود آماده است.
این مدارگرد یک مسیر بیضی شکل را به دور خورشید در پیش خواهد گرفت و در نزدیکترین حالت، از فاصله ۴۲ میلیون کیلومتری این ستاره عبور می کند، بنابراین بخشهایی از این کاوشگر که رو در روی خورشید قرار میگیرند، باید دماهای بسیار بالا را تحمل کنند، دمای پیشبینی شده برای این بخشها بالای ۵۰۰ درجه سانتیگراد است. این در حالی است که دیگر بخشهای این کاوشگر در معرض سرمای سوزان فضا با دماهای پایینی چون ۱۸۰- درجه سانتیگراد قرار خواهند گرفت. به منظور مدیریت این گرما و سرمای شدید و حداکثری، این مدارگرد خورشیدی به تجهیزاتی چون آرایههای خورشیدی چرخان مجهز شده است.
هدف از انجام این ماموریت آن است که اطلاعات بیشتری را در مورد ارتباط میان خورشید و زمین و به ویژه حباب پلاسمایی تولید شده توسط خورشید که سراسر منظومه شمسی را احاطه میکند، به دست آورد. این پلاسما بر آب و هوای فضایی تاثیر میگذارد که میتواند در ارتباطات ماهوارهای اختلال ایجاد کرده و در کار ابزارهای الکترونیکی موجود در مدار سیاره ما مداخله کند. امید بر آن است که مطالعه نزدیکتر خورشید بتواند به پرسشها در مورد نقشی که فعالیت خورشیدی در این نوسانات ایفا میکند، پاسخ دهد.
پرتاب مدارگرد خورشیدی اروپا برای فوریه سال ۲۰۲۰ (بهمن- اسفند ۹۸) برنامهریزی شده است. کمتر از دو سال برای این کاوشگر فضایی زمان میبرد تا به کمک گرانش زمین و زهره به خورشید سفر کند. این مدارگرد حدود پنج سال در مدار خورشید باقی خواهد ماند.
نظر شما