به گزارش روز سه شنبه پایگاه خبری پلیس، سردار محسن فتحی زاده اظهار داشت: سه هزار و ۲۴۱ زائر در اربعین زیر یک سال، ۷۰ هزار زائر زیر پنج سال و بیش از ۲ هزار زائر بالای ۸۵ سال بودند.
فرمانده قرارگاه اربعین ناجا با بیان اینکه در اربعین امسال با رشد ۷۴ درصدی زائران روبه رو بودیم، عنوان کرد: سال گذشته یک میلیون و ۷۶۰ هزار زائر به عتبات سفر کردند و این در حالی است که امسال این میزان به ۳ میلیون و ۷۵ هزار زائر افزایش یافت.
سردار فتحی زاده گفت: سال گذشته ۱۵۲ هزار زائر غیرایرانی داشتیم این در حالی است که امسال این میزان به ۲۰۵ هزار زائر افزایش یافته بود و در واقع با رشد ۳۵ درصدی اتباع غیرایرانی در سفر اربعین روبه رو بودیم.
وی تصریح کرد: امسال مردم سفر خود را هوشمندانه مدیریت کردند به طوری که در زمان رفت دچار تراکم جمعیت در مسیرها نشدیم ضمن اینکه با چالشی در کشور عراق روبه رو نبودیم به جز یک مورد که با کمبود خودرو مواجه شدیم و سریعا آن موضوع نیز مرتفع شد.
سردار فتحی زاده به بحث های ترافیکی و مشکلات حمل و نقل اشاره کرد و گفت: با توجه به محدودیت های حمل و نقل امسال تبلیغ کردیم که مردم با وسائط نقلیه شخصی خود تردد کنند و همین امر باعث شد که مشکلات سال گذشته تکرار نشود.
فرمانده قرارگاه اربعین ناجا تصریح کرد: امسال دو سوم درواقع حدود ۶۵ درصد سهم حمل و نقل برعهده مردم بود البته زیرساخت های امسال نسبت به سال گذشته در وضعیت مطلوبی قرار داشت و حدود ۳۰ درصد پارکینگ ها توسعه یافته بود.
سردار فتحی زاده به سرقت در پارکینگ ها اشاره و عنوان کرد: از نظر ما شهرهای مرزی و مرزها در اربعین امن ترین نقطه هستند؛ فضا برای جرم و تخلف محدود است به جز یک مورد که در پارکینگ چذابه اتفاق افتاد و یک سارق حرفه ای با پوشش زائر وارد پایانه شد و به محض اینکه به پلیس گزارش دادند در همان صحنه سرقت، سارق را دستگیر کردیم.
وی تصریح کرد: ارتکاب جرایم با توجه به ظرفیت های ناجا بسیار سخت و محدود بود؛ ۹۷ درصد جرایمی که در اربعین اتفاق می افتد سریعا کشف و با آن برخورد می شد.
فرمانده قرارگاه اربعین ناجا در خصوص امدادهای ناجا و کنترل ترافیک هوایی، گفت: در این راستا به دلیل پروازهای بسیار برج های مراقبت سیار داشتیم و زمانی که حادثه ای اتفاق می افتاد، مجروحان را از مهران با بالگرد به ایلام و با ظرفیت ارتش و سپاه آنها را به شهرها منتقل می کردیم.
وی به روش کنترل تردد اشاره کرد و گفت: یکی از مهم ترین موضوعات مدنظر ما کنترل جمعیت است که اگر مدیریت نشود حوادث دلخراشی به وجود می آورد؛ ما مدیریت مرزها را باتوجه به ظرفیت های خود و همچنین کشور عراق بررسی می کردیم که اگر مشکلی وجود داشت آن را از مرزهای خود کنترل کنیم.
این مقام ارشد انتظامی به صدور گذرنامه و یا برگ تردد اشاره کرد و گفت: در اربعین سال ۹۸ حدود ۲ میلیون و ۱۱ هزار سند مسافرتی و برگ تردد چاپ کردیم که سال گذشته این میزان ۸۹۵ هزار مورد بود.
سردار فتحی زاده ادامه داد: افزایش حجم تقاضا برای چاپ گذرنامه از جمله چالش های امسال در اربعین بود زمانی که با صف های طولانی گذرنامه مواجه شدیم تصمیم گرفتیم که صدور برگ تردد را جایگزین کنیم که با حمایت های وزیر کشور و مسئولان مربوطه این موضوع سریعا مرتفع شد و توانستیم ۶۰۰ هزار برگ تردد را چاپ و به دست زائران برسانیم.
فرمانده قرارگاه اربعین ناجا در خاتمه عنوان کرد: زیباترین اتفاق اربعین امسال رضایتمندی مردم بود امیدواریم که بتوانیم با شعاری که امسال هفته ناجا با عنوان "پلیس هوشمند، امین مردم" نام گذاری شد بتوانیم بر کنترل ترددها در سال های آینده تمرکز بیشتری داشته باشیم.
نظر شما