به گزارش ایرنا علی اعطا روز سه شنبه در نهمین نشست سخنگوی شورا گفت: مصوبه خانه - باغ که در شورای پنجم و پس از لغو مصوبه برج - باغ، از هفته آینده به جریان میافتد.
وی افزود: زیرساخت های اجرای این مصوبه توسط اداره کل تدوین ضوابط و مقررات معاونت شهرسازی فراهم شده است.
اعطا ادامه داد: مالکان باغها می توانند از هفته آینده مراجعه و براساس فهرست فعالیت های پیش بینی شده مجوز فعالیت خود را دریافت کنند.
تقدیر از خدمات رسانی شهرداری در کربلا
اعطا در ادامه به نمایندگی از اعضای شورای شهر تهران از معاونت خدمات شهری شهرداری برای فعالیت در کمیته خدمات شهری ستاد ملی اربعین تشکر کرد.
وی گفت: همچنین از کسانیکه داوطلبانه در ایام اربعین خدمات رسانی کردند، تشکر می کنم.
جلسه کمیسیون تلفیق برای بررسی طرح تفصیلی منطقه ۲۲
سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران در ادامه اظهار داشت: در چند هفته گذشته بحث طرح تفصیلی منطقه ۲۲ در جریان است.
وی با بیان اینکه مقرر شده بود، طرح تفصیلی قبل از تصویب در شورای عالی شهرسازی به تایید شورای شهر برسد، افزود: در جلسه امروز، مجموعه پیشنهادات طرح تفصیلی منطقه ۲۲ بررسی می شود.
اعطا تاکید کرد: یکی از موارد طرح تفصیلی منطقه ۲۲ موضوع tod (توسعه بر مبنای حمل و نقل همگانی) که در این منطقه آنگونه که مورد انتظار است انجام نشده و باید بر مبنای این مسأله حمل و نقل عمومی این طرح بازنگری شود.
جلسات فشرده شهرداری و شورای شهر در کمیسیون تلفیق
سخنگوی شورای شهر درباره جلسات کمیسیون تلفیق گفت: روز گذشته کمیسیون تلفیق جلسه ای داشت و در این جلسه مقرر شد این کمیسیون جلسات فشرده ای در یکی دو هفته آینده داشته باشد.
وی افزود: مقرر شده هر کمیسیون شورا، سه اولویت اصلی خود را برای تحقق پذیر کردن برنامه پنج ساله سوم مشخص و سازمان همکاری و اجرایی آن را نیز معین کند.
اعطا تاکید کرد: جلسات فشرده برای تعیین اولویت ها است.
وی گفت: این اقدام از آن جهت است که برخی از مدیران شهرداری شاید نسبت به احکام برنامه اهتمام کافی به خرج ندهند.
اختیار وضع عوارض نباید از شوراها گرفته شود
سخنگوی شورا در ادامه با اشاره به بررسی لایحه مالیات بر ارزش افزوده که در مجلس در جریان است، گفت: تا ماده ۲۷ این لایحه در صحن مجلس بررسی شده است و با توجه به اختلاف نظرها به کمیسیون اقتصادی بازگشته است.
وی عنوان کرد: ماده ۹ و ۱۰ این لایحه نیز که مشخصا بر حوزه شهری اثر گذاشته به کمیسیون اقتصادی بازگشته است.
عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه شورای شهر، سه مطالبه اصلی در خصوص مالیات بر ارزش افزوده دارد، افزود: مجموعه شوراها انتظار دارند اختیار وضع عوارض از شوراها گرفته نشوند چرا که این یکی از اختیارات اصلی شوراها است که در قانون شوراها پیش بینی شده است.
وی، همچنین نحوه توزیع مالیات بر ارزش افزوده را موضوع دیگر مورد نظر شوراها دانست و گفت: آنگونه که پیش می رود با تصویب این لایحه مالیاتی که برای تهران اخذ می شود برای شهروندان تهرانی هزینه نمی شود.
اعطا یادآور شد: این در حالی است که شهر تهران، هزینه پایتخت بودن را هم بر عهده دارد.
سخنگوی شورای شهر تهران، معافیت های در نظر گرفته شده را از دیگر موضوعات در لایحه دانست و عنوان کرد: معافیت در بیمه، لیزینگها، هتلها، بار، بازار سرمایه در نظر گرفته شده که اگر به این شکل باشد، مدیریت شهری را با مشکلاتی مواجه می کند.
گزارشی از نارضایتی از سامانه ۱۳۷ نداریم
سخنگوی شورای شهر در ادامه در پاسخ به پرسش خبرنگاران، درباره وضعیت پاسخگویی سامانه های ۱۳۷ و ۱۸۸۸ گفت: آمار قابل ملاحظهای از نارضایتی ها در این سامانه ها گزارش نشده است.
وی افزود: ضمن اینکه بیشترین آمار این سامانه ها مربوط به خدمات شهری است که با سرعت خوبی عمل میشود.
اعطا با بیان اینکه گاهی مطالبات در تماس با این سامانه ها از جنسی است که نمیتوان آن را انجام داد، گفت: برای مثال در معبری در سال های گذشته با تخلف، اجازه ساخت بیشتر از تراکم داده شده است و اکنون سایر همسایه ها در تماس با این سامانه درخواست دارند تا به آنها نیز تراکم مشابهی ارائه شود.
وی تاکید کرد: ما نمیتوانیم تخلف را تسری دهیم؛ بنابراین بسیاری از تماس ها اجرا قابل اجرا نیستند.
مجلس تعریف حریم در قانون را اصلاح کند
اعطا در ادامه با اشاره به تذکر یکی از اعضای شورا مبنی بر اینکه شهرداران هممرز با تهران مجوز ساخت و ساز در حریم را می دهند، گفت: قانون تعاریف که به موضوع حریم برمیگردد نیاز به اصلاحیه دارد و در حال حاضر تداخل حریم تهران با اطراف را داریم که باید وضعیت آن مشخص شود.
وی افزود: گاهی در برخی از شهرها چراغ سبز به تخلفات نشان داده و کمیسیون ماده ۱۰۰ منبعی برای درآمد میشود.
اعطا با بیان اینکه ساخت و سازها از سوی شهرداری کنترل می شود اظهار داشت: اما در برخی موارد تعارضهایی وجود دارد و ناهماهنگیهایی بین شهرستانهای اطراف با مدیریت شهری وجود دارد.
وی با بیان اینکه اصلاح قانون با سرعت امکان پذیر نیست، گفت: در این موارد باید هماهنگی بیشتری بین شهرداران شهرهای پیرامونی و مدیریت شهری پایتخت انجام شود.
حکم رئیس سازمان فرهنگی-هنری هنوز صادر نشده است
سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران درباره انتصاب رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران نیز اظهار داشت: این سازمان هیأت امنایی متشکل از شهردار، رئیس شورای شهر، وزیر ارشاد، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، رئیس صدا و سیما، وزیر آموزش و پرورش، رئیس سازمان بسیج مستضعفین، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، اداره می شود.
اعطا ادامه داد: رئیس سازمان فرهنگی هنری با رای این هیأت امنا منصوب می شود و شهردار تهران تنها میتواند پیشنهاد دهد.
وی با بیان اینکه هنوز حکم رئیس سازمان فرهنگی-هنری صادر نشده گفت: تعداد قابل توجهی از اعضای شورای شهر با انتصاب اولیه مخالفت کردند.
اعطا تاکید کرد: مخالفت اعضای شورا به یک دلیل نیست و دلایل مختلفی برای مخالفت وجود داشته است.
وی تاکید کرد: روی سازمان فرهنگی-هنری حساسیت ویژهای وجود دارد و رئیس سازمان باید مورد قبول بخشهای مختلف حاکمیت و نظام باشد.
رفع مشکلات سامانه شفافیت را از شهرداری مطالبه میکنیم
سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران در ادامه در پاسخ به پرسش خبرنگاران در خصوص عدم شفافیت در سامانه شفافیت گفت: سامانه شفافیت به مرجعی برای رسانه ها و تشکل ها تبدیل شده است و به روز رسانی به موقع آن باید انجام شود.
اعطا گفت: بخشی از مشکلات این سامانه به این دلیل است که اطلاعات به موقع به روز رسانی نمیشود.
وی گفت: البته مقاومت هایی برای انتشار برخی موارد در این سامانه وجود دارد اما این مقاومت ها صرفاً فرآیند را کند می کنند و نمیتوانند جلو انتشار اطلاعات به صورت شفاف را بگیرند.
مجوزهای ساخت و ساز سختگیرانه ارائه میشود
سخنگوی شورا در پاسخ به پرسشی درباره ادامه ساخت و سازهای غیرمجاز در تهران گفت: در حال حاضر شهرداری با دقت زیادی پروانهها را صادر میکند و عمده مشکل تهران اکنون بافت ناهمگون آن است.
وی افزود: پایتخت تبدیل به شهری با ساختمانهای ناهنجار شده که حاصل ارائه مجوزهای غیرقانونی کارشناسی و یا تخلف است.
اعطا خاطرنشان کرد: در حال حاضر مجوزها با سختگیریهای شورای شهر و شهرداری ارائه میشود.
اختلاف نظر بین اعضای یک شورا غیر طبیعی نیست سخنگوی شورای شهر تهران در ادامه درباره مجادله های اخیر اعضای شورای شهر با هیئت رئیسه اظهار داشت: مجموعه ۲۱ نفره با وجود ۶ کمیسیون دارای نقطه نظرات متفاوتی است و وجود اختلاف نظر غیر طبیعی نیست.
وی تاکید کرد: اگر یک مجموعه بخواهد زنده باشد این مسائل در آن طبیعی است و زمانی اختلاف نظر غیر طبیعی می شود که از چارچوب کارشناسی خارج شود.
شورای شهر در جدایی ری از تهران تصمیم گیری نمیکند
سخنگوی شورای شهر تهران درباره طرح تفکیک انتخابات شهرستان ری از تهران اظهار داشت: مدتی قبل هم این موضوع مطرح شد و موضوع جدیدی نیست.
اعطا افزود: جدایی ری از تهران همیشه بحثبرانگیز بوده و گروههای مختلف موافق و مخالف نظرات خود را مطرح کردهاند.
اعطا تاکید کرد: آنچه حائز اهمیت است این بوده که شورای شهر تصمیمگیر نیست و مجلس اگر تصویب کند عمل خواهد شد.
عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه موافقان استدلالهایی دارند، عنوان کرد: هر شهرستان یک شورای شهر باید تشکیل دهد ولی این اتفاق در ری برغم دارا بودن فرمانداری مجزا، رخ نداده است.
سخنگوی شورا با بیان اینکه در قانون شوراها آمده که تهران، شمیرانات و ری باید یک شورای شهر داشته باشند، گفت: برداشتی از مغایرت در این زمینه وجود دارد و برخی میگویند باید این مغایرت رفع شود و این استدلال حقوقی است.
وی تأکید کرد: مخالفان نظر دیگری دارند و معتقدند مدیریت شهری ری و تهران نباید از هم جدا شود.
وی تاکید کرد: برخی کمیسیونها و اعضای شورا نظراتی را در موافقت و مخالفت مطرح کردهاند که شخصی است.
نظر شما