۳۰ مهر ۱۳۹۸، ۱۱:۳۸
کد خبر: 83526299
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

اعتراض‌های پراکنده پس از اعلام جدیدترین نتایج انتخابات بولیوی

تهران-ایرنا- با وجود اینکه نتایج انتخابات ریاست جمهوری بولیوی هنوز به طور رسمی اعلام نشده، در این میان مخالفان دولت مورالس اتهاماتی را علیه نهاد انتخاباتی مطرح کرده و اعتراض‌هایی پراکنده‌ای نیز در این کشور رخ داده است.

به گزارش تارنمای شبکه تله سور، نتایج نهایی انتخابات ریاست جمهوری بولیوی در حالی هنوز اعلام نشده که با شمارش بیش از ۹۵.۰۳ درصد آراء اوو مورالس توانسته ۴۶.۸۶ درصد و کارلوس مسا رقیب وی ۳۶.۷۳ درصد آراء را بدست آورده اند. 

با این شمارش اختلاف ۱۰ درصدی میان اوو مورالس و کارلوس مسا به وجود آمده و شرایط برای پیروزی قطعی مورالس در همان دور اول مهیا است. اما در این میان مخالفان دولت را به دستکاری در آراء متهم کرده اند.

از سوی دیگر رسانه های غربی از اعتراض های پراکنده در برخی مناطق در اعتراض به نتایج اعلام شده خبر دادند.

خبرگزاری آسوشیتدپرس در این رابطه گزارش داد: مقامات انتخاباتی بولیوی دوشنبه شب اعلام کردند که اوو مورالس به پیروزی در همان دور اول برای تصدی دوباره سمت ریاست جمهوری نزدیک است.

گزارش ها حاکی از اعتراض های پراکنده از جمله اتش زدن برخی دفاتر انتخاباتی در دو شهر جنوبی بولیوی بوده است همچنین درگیری هایی میان  حامیان و مخالفان دولت در برخی از مناطق از جمله لاپاز پایتخت این کشور رخ داده است.

مخالفان مورالس مدعی هستند که مقامات انتخاباتی بولیوی در حال تلاش برای کمک به مورالس به منظور جلوگیری از برگزاری دور دوم هستند.

گزارش شده است که نتیجه نهایی قرار است تا چند روز دیگر اعلام شود. در همین حال کارلوس مسا ضمن مطرح کردن اتهاماتی علیه نهاد انتخاباتی بولیوی از شهروندان و گروه های مدنی خواست تا در دفاع از آراء مبارزه کنند.

هیات ناطر سازمان کشورهای قاره آمریکا که بر انتخابات بولیوی نظارت داشته نیز اعلام کرد که به شدت در راستای دفاع از آراء شهروندان این کشور گام برمی دارد.

اوو مورالس ۶۰ ساله برای حدود ۱۳ سال به عنوان رئیس جمهوری بولیوی قعالیت داشته و طی این دوران اقدامات خوبی در عرصه اقتصادی و اجتماعی بولیوی از جمله ثبات اقتصادی، کاهش فقر، حرکت به سوی صنعتی شدن و فاصله طبقاتی انجام داده که منجر به افزایش محبوبیت وی طی سالهای گذشته شده بود.

مورالس از سال ۲۰۰۶ میلادی که به قدرت رسید، بولیوی را در مسیر رشد اقتصادی قرار داد و این کشور سریع ترین رشد اقتصادی را تاکنون در آمریکای لاتین تجربه کرده است. دولت مورالس از همان ابتدا برنامه های گسترده ای را برای بهبود شرایط زندگی مردم طبقه متوسط و فقرا اجرایی کرده که با استقبال سازمان ملل متحد و صندوق بین المللی پول همراه بوده است.
مورالس در حالی بار دیگر نامزدی خود را در انتخابات ریاست جمهوری بولیوی اعلام کرده که این اقدام وی بحث هایی نیز به دنبال داشته است. در همه پرسی سال ۲۰۱۷ حدود ۵۱ درصد از مردم بولیوی مخالف نامزدی دوباره مورالس بودند اما دادگاه قانون اساسی این کشور اعلام کرد که مورالس می تواند بار دیگر نامزد انتخابات شود؛ حکمی که دیوان عالی انتخاباتی بولیوی نیز از آن حمایت کرد.

مورالس پیشتر بارها از سیاست های واشنگتن در منطقه آمریکای لاتین به شدت انتقاد کرده و معتقد است دولت آمریکا بدنبال تضعیف دولت های چپ گرا در آمریکای لاتین و انقلابی و در نهایت سرنگونی آنها است. 

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha