طلایه‌داران شوراهای دانش‌آموزی؛ در معرض قضاوت و انتخاب

تهران- ایرنا- حال و هوای مدارس از امروز متفاوت شده دانش‌آموزان آماده رقابت و شرکت در یک رویداد هستند، آنها دست به کار شده‌اند تا با انتخاب اعضای شوراهای دانش‌آموزی، سهمی در تصمیم‌گیری‌ها و امور مدرسه داشته باشند.

در این جریان از یک سو نامزدها تلاش دارند تا با بهترین تبلیغات و شعارها خود را به همکلاسی ها معرفی کنند و از سوی دیگر رای دهندگان نیز سعی دارند تا نامزد مورد نظر خود را بیشتر تبلیغ کنند و در نهایت فرد مدنظر آنها بر کرسی شورای دانش آموزی بنشیند.

دیدگاهی که کودکان و نوجوانان برای تبلیغات خود برای عضویت در شورای دانش آموزی دارند، بیشتر از آنکه جنبه اجتماعی داشته باشد جنبه نگاه کودکان در آن موج می زند چون بسیاری از این دانش آموزان شاید حتی به درستی درک نکنند که تبلیغات آنها چه معنایی می تواند داشته باشد اما دنیای زیبایی دارند و با دستان کوچک اما افکار بلند خود قصد دارند دنیای همکلاسی خود را حداقل در محیط مدرسه تغییر دهند، موضوعی که در پیام های تبلیغاتی خود بر آن پافشاری می کنند.

این روزها که شور و حال دانش آموزان برای عضویت در شورای دانش آموزی بیشتر شده است نوع تبلیغات آنها جالب و شاید به اندازه تبلیغی که بوی خرید شیرینی را می داد، باشد که نمونه ای از آنها «قول می دهم رونالدو و مسی را به مدرسه بیاورم، اردوی تفریحی به خارج از کشور با هواپیما، زنگ ورزش را ۱۰ برابر می کنم، یک روز در هفته بدون معلم یا توپ، تانک، فشفشه … عضو شورا میشه و به من رای بدهید تا به شما رای بدهم» است.
حدود ۱۵ میلیون دانش آموز داریم، که از این تعداد ۱۱ میلیون نفر می توانند در این رقابت شرکت کنند، ۱۱ میلیون دیدگاه متفاوت برای انتخابات شورای دانش آموزی، اما شور و نشاط انتخاباتی آنها از جنس دیگری است و رنگ و بوی کودکانه آن بیشتر به چشم می آید.

نامزدهای شوراهای دانش آموزی این روزها دست به کار شده اند تا برای کسب آراء بیشتر تبلیغات جذاب تری از رقیب خود در معرض دید همکلاسی ها قرار دهند یک دانش آموز با عکس هایی از فیلم های کارتونی سعی در جذب آرا به نفع خود دارد و در یکی از تبلیغاتش نیز نوشته است؛ «کیف و کتاب و دفتر؛ رای بده به برتر». شیوه تبلیغاتی جالب اما در نوع خود کودکانه که در میان این همه تبلیغ حتی برخی از دانش آموزان تبلیغاتی بسیار زیباتر دارند که قابل خواندن هستند.
«منصفانه حرف بزنیم؛ عادلانه کار کنیم اگر مدرسه ای آباد می خواهیم، اگر می خواهید مدرسه ای نمونه داشته باشید و در رفع مشکلات آموزشی مدرسه سهیم باشید به من رای بدهید، برای داشتن محیطی آرام، با صفا و صمیمی در کنار معلمان دلسوز و مهربان به من رای بدهید، تمام نظرات و پیشنهادات شما را منعکس می کنم، رای بیشتر مدرسه بهتر، فردایی بهتر با مدرسه ای بهتر با عدالت، توسعه و پیشرفت و من به شما قول می دهم که مدرسه در بهترین شرایط اداره شود و نمایش و برنامه های روزانه با کمک شوراها انجام شود، پس از فرصت استفاده کنید و بشتابید.» عنوان دیگر شعارهای تبلیغاتی نامزدها است.
انتخابات شورای دانش آموزی که شروع می شود حال و هوای مدارس هم انتخاباتی می شود، دانش آموزان شور و شوق فراوانی برای مشارکت در تصمیم گیری در امور مدرسه را دارند، این بار انتخابات و تمرین دموکراسی در حیطه ای کوچک تر و آن هم در فضای مدرسه است.
۱۱ میلیون دانش آموز در ۱۰۵ هزار واحد آموزشی از امروز ول آبان ماه در سراسر کشور بار دیگر سرنوشت خود را با هم برای مدرسه رقم خواهند زد. به پای صندوق های رای می آیند تا اعضای شورای دانش آموزی را برای تصمیم گیری در امور مدرسه انتخاب کنند.
در این میان شور و اشتیاق طرفداران هر یک از نامزدها نیز دیدنی است چرا که آنها نیز با هیجان خاصی تلاش دارند تا آرای بیشتری را برای نامزد مورد نظر خود به دست آورند، نحوه تبلیغ دانش آموزان نیز موضوع جالب دیگری است که باعث شده روزهای متفاوت در فضاهای آموزشی سپری شود.
کلاس های درس و حیاط مدارس کاملاً انتخاباتی شده است، نامزدها در رقابت تنگاتنگ و البته صمیمانه و به دور از تنش های سیاسی بزرگسالان، از چند روز قبل نسبت به معرفی خود به همکلاسی ها و دانش آموزان دیگر کلاس ها وارد میدان شده اند تا آنان با انتخابی آگاهانه قدم هایی محکم تر برای مدرسه ای بهتر بردارند.
علیرضا کاظمی معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش نیز درباره برگزاری انتخابات شوراهای دانش آموزی با شعار «شورای دانش آموزی طلایه دار گام دوم انقلاب» گفته است: پیش بینی می‌شود در این انتخابات حدود ۱۱ میلیون دانش آموز شرکت کنند دانش آموزان پایه سوم ابتدایی به بالا می توانند در انتخابات چه به صورت نامزد و چه به صورت رای دهنده شرکت داشته باشند و در مجموع تعداد ۷۷۰ هزار نفر به عضویت شوراهای دانش آموزی کشور در می‌آیند.
وی آمار شرکت کنندگان سال گذشته را حدود ۹ میلیون و۸۰۰ هزار نفر عنوان کرد و گفت: سال گذشته از تعداد کل شرکت کنندگان ۷۳۰ هزار نفر به عضویت شوراهای دانش آموزی درآمدند که تابستان امسال در ۲ اردوی مجزای دختران در رامسر و پسران در اصفهان حضور یافتند و از اعضای شوارهای دانش آموزی برتر استان‌ها تجلیل و کارگاه‌های آموزشی مفیدی برای آنها برگزار شد.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: شعار امسال انتخابات شورای دانش آموزی «شوراهای دانش آموزی، طلایه داران گام دوم انقلاب» تعیین شده است تا با استفاده از رهنمودهای رهبر معظّم انقلاب (مدظله العالی) این نوجوانان و جوانان در چله دوم انقلاب هر چه با شکوه‌تر در صحنه‌های اجتماعی ظهور و بروز داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه امسال برای ایجاد تحرک و پویایی در بین دانش آموزان، سازماندهی جدیدی شکل گرفته است، اظهار داشت: ۱۸ انجمن طرح ریزی و محتوایی برای فعالیت های این انجمن‌ها تدوین شده است و بنا است در چارچوب این ۱۸ انجمن مسئولیت‌ها و فوق برنامه هایی زیادی بر عهده شورای دانش آموزی واگذار شود که از جمله آن می توان به یادواره شهدای دانش آموز با نام لاله‌های روشن، حمایت از کالای ایرانی، زندگی به سبک روح الله (آیینه زمان) تدوین بیانیه گام دوم انقلاب و فعال شدن انجمن‌های ۱۸ گانه در قالب طرح های جدید اشاره کرد.
کاظمی ادامه داد: ابتکاری که امسال در زمینه انتخابات شوراهای دانش آموزی انجام گرفته است برگزاری این انتخابات به صورت الکترونیکی وبه صورت آزمایشی در تعدادی از مدارس مراکز استان‌ها است تا در صورت موفق بودن به سراسر کشور تسری پیدا کند.
براساس ماده ۱۸ آیین نامه اجرایی مدارس، شورای دانش آموزی، به منظور مشارکت دانش آموزان در امور مربوط به مسائل آموزشی، پرورشی، انضباطی، ورزشی و فوق برنامه و ایجاد ارتباط صحیح و مستقیم دوسویه بین دانش آموزان و اولیای مدرسه و ارج نهادن به شخصیت و کرامت آنان و تقویت اعتماد به نفس و خود باوری ومسئولیت پذیری و مشارکت جویی درآنان در سطح مدارس تشکیل می شود.
شوراهای دانش آموزی در تمامی آموزشگاه ها اعم از دبیرستان‌ها و هنرستان ها و مراکزپیش دانشگاهی تشکیل می شود و دانش آموزان علاقه مند به عضویت در شورا باید حداقل ۱۵ روز قبل از انتخابات خود را نامزد کرده و در دفتر مدرسه ثبت نام کنند و مدیر موظف است با همکاری شورای مدرسه و مربیان پرورشی اسامی نامزدهای نهایی را از طریق نصب در تابلو اعلانات مدرسه و اعلام در مراسم آغازین به اطلاع دانش آموزان برساند و دانش آموزان می توانند به مدت یک هفته پیرامون دیدگاه‌ها نظرات و برنامه‌های خود به تبلیغ بپردازنند.
اهداف شوراهای دانش آموزی، بهره وری از شیوه نامه های پرورشی و آموزشی و مراقبت بر همسویی فعالیت‌های شورای دانش‌آموزی و کمیته‌های آن با مفاد آیین نامه اجرایی مدارس، بررسی پیرامون چگونگی مشارکت دانش آموزان در فعالیت‌های آموزشی و پرورشی و اجرایی مدرسه و ارائه پیشنهاد به مدیر مدرسه و همکاری در برنامه‌ریزی و اجرای مناسبت‌های مذهبی و انقلابی در مدرسه و اداره نشریه‌های دانش آموزی و همکاری در اداره امور کتابخانه مدرسه و همکاری در ارتقاء مهارت فرهنگی، هنری، علمی و ورزشی دانش آموزان و برگزاری مسابقات مربوطه و برگزاری نماز جماعت و اداره نمازخانه مدرسه است.
همچنین همکاری در تشکیل و اداره تعاونی آموزشگاهی وشرکت موردی در جلسات شورای مدرسه و انجمن اولیا و مربیان، دعوت از دانش آموزان برای همکاری با شورا در پیشبرد فعالیت‌های پرورشی و آموزشی همکاری در تقویت هویت دینی و انقلابی دانش آموزان و همکاری با معاون پرورشی و تربیت بدنی مدرسه در اجرای برنامه‌های و فعالیت‌های پرورشی از دیگر اهداف این شوراهای دانش آموزی است.
محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش نیز در آستانه برگزاری بیست و دومین دوره انتخابات شورای دانش‌آموزی در پیامی اعلام کرده است: دانش‌آموزمحوری، دانش‌آموزباوری و دانش‌آموزیاوری باید در تمامی برنامه‌ها و سیاست‌های آموزش‌وپرورش لحاظ شود.
وی شورای دانش‌آموزی را یکی از ارکان اصلی و تاثیرگذار مدرسه برشمرد و اظهار داشت: دانش آموزان با تقویت ایمان و بصیرت دینی و باور به ارزش‌های اساسی انقلاب و نظام تعلیم و تربیت باید در این مسیر تلاش کنند و به وفاداری و حمایت آگاهانه از این ارزش‌ها پایبند باشند.
وی در این پیام با اشاره به اینکه شوراهای دانش‌آموزی در مدارس، بزرگ‌ترین شبکه اجتماعی و فرهنگی در آموزش‌وپرورش و یکی از ارکان اصلی و اثرگذار مدرسه است، خطاب به دانش آموزان گفت: امروز در دهه پنجم انقلاب اسلامی شما دانش آموزان پویا، بالنده، خلاق و پرسش‌گر با حضور و مشارکت در انتخابات شوراهای دانش‌آموزی با شعار «شورای دانش‌آموزی، طلایه دار گام دوم انقلاب» مسئولیت‌پذیری و مشارکت‌جویی خود را به نمایش خواهید گذاشت.
گزارش از: مهناز بیرانوند

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha