۱ آبان ۱۳۹۸، ۱۹:۱۰
کد خبرنگار: 3009
کد خبر: 83528524
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

فعالان اقتصادی در بندر چابهار مشمول تخفیف‌های جدید گمرکی می‌شوند

تهران– ایرنا- قائم مقام وزیرصنعت از موافقت رئیس‌جمهور با ورود بنادر شهید کلانتری و شهیدبهشتی به حیطه مناطق آزاد خبرداد و گفت:نامه ای به معاون اقتصادی رئیس جمهور و معاون اول ارسال شده تا بتوان تخفیف گمرکی بندر چابهار را بیشتر از سایر بنادرکشور در نظر گرفت.

خبرگزاری ایرنا روز گذشته در گزارشی با عنوان عوارض گمرکی مانع توسعه بندر چابهار آورده بود که به دلیل عوارض گمرکی بالا، با وجود حضور شریک خارجی در کنار توسعه عمق، تجهیزات و زیرساخت‌های لازم هنوز این بندر نتوانسته است به محیطی جذاب برای حضور سرمایه گذاران و صاحبان کالا و کشتی تبدیل شود.

پایگاه اطلاع رسانی سازمان بنادر و دریانوردی امروز خبر داده است که حسین مدرس خیابانی در نشست شورای توسعه بندر چابهار که در وزارت صنعت برگزار شد، با اشاره به عزم جدی دولت برای توسعه بندر چابهار گفته است: از چهار ماه قبل عزم جدید برای اینکه بندر چابهار به یکی از بنادر استراتژیک تجاری کشور تبدیل شود، به وجود آمده است.

وی از وعده ارائه تخفیف‌های جدید در بندر چابهار به تجار و فعالان اقتصادی خبر داده و گفته است: تلاش داریم تا تخفیف‌های بسیار مناسبی را به کشتی‌هایی که در بندر چابهار کار تخلیه و بارگیری انجام می‌دهند، قائل شویم و این متقابلاً فرصت خوبی است که بندر چابهار جهش کند.

مدرس خیابانی ادامه داد: بندر چابهار با آبخور ۱۴ تا ۱۶ متری و امکان پهلوگیری کشتی‌های بالای ۸۰ هزار تن موقعیت بسیار خوبی به خود اختصاص داده و نباید تنها به پهلوگیری کشتی‌ها در این بندر فکر کرد بلکه باید سایر زیرساخت‌ها و حتی احداث کارخانه‌ها را نیز در این بخش در نظر گرفت.

قائم مقام وزیر صنعت، تصریح کرد: یک مسیر حرکت سبز باید در بندر چابهار شکل گیرد که هم اکنون بنا به اعلام گمرک این مسیر ثبت گمرکی وجود دارد به نحوی که وارد کنندگان و صادر کنندگان کالا ترجیح دهند تا عملیات تخلیه و بارگیری کالاهای خود را در آن بندر انجام دهند.

وی افزود: براساس اعلام شرکت پشتیبانی امور دام، قیمت تمام شده نهادهای دامی و طیور در بندر چابهار به منظور تخلیه بار ۵۰ درصد کمتر از سایر بنادر بوده است. ضمن اینکه امیدواریم با فراخوان گسترده‌ای که انجام می دهیم بتوانیم زیر ساخت‌های بیشتری را به چابهار اضافه کرده تا نیازهای استان‌های شرقی کشور از استان‌های بنادر غربی تأمین نشود.

وی گفت: نباید انتظار داشت بعد از گذشت ۴ ماه از تمرکز بر بندر چابهار فرآیند تخلیه و بارگیری همچون بندر باسابقه‌ای همچون امام خمینی روان باشد. تمام تلاش ما این است که بتوانیم در کوتاه ترین مدت کار را به خوبی پیش ببریم.

قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت از ورود بخش خصوصی به منظور تخلیه چند محموله نهاده های دامی در بندر چابهار خبر داد و اظهار داشت: باید تسهیلات ویژه ای را برای بخش خصوصی قائل شد و یک مسیر اتوبانی را فراهم کرد تا بتوان از امکانات بندر چابهار به خوبی استفاده کرد. ضمن اینکه بندر چابهار باید شرایطی را فراهم کند که ناوگان حمل‌و نقل دو سر بار به فعالیت بپردازد تا فضای رقابتی و اقتصادی شکل گیرد.

قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: وقتی کشتی در چابهار پهلو می گیرد و کامیون مواد را بارگیری می‌کند می توان به تناسب آن محموله های صادراتی داشت تا هزینه حمل را کاهش داد. به خصوص اینکه براساس بخش معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت، تلاش شده است تا مجموعه هایی از سنگ آهن سنگان و کنسانتره مس، سیمان و سنگ های تزئینی را از طریق چابهار حمل کرد.

وی با تأکید بر فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص توسعه سواحل مکران، افزود: در بندر چابهار باید تسهیلات ویژه ای قائل شد تا بتوان منویات مقام معظم رهبری را در خصوص این بخش از فعالیت های اقتصادی عملیاتی کرد.

حسین مدرس خیابان گفت: بر این اساس نامه ای به معاون اقتصادی رئیس جمهور و معاون اول ارسال شده تا بتوان تخفیف گمرکی بندر چابهار را بیشتر از سایر بنادرکشور در نظر گرفت و ضمن اینکه به پیشنهاد وزیر راه و موافقت معاون اول رئیس جمهور که البته مورد تأیید رئیس جمهور نیز قرار گرفته، مقرر شده است تا دو بندر شهید کلانتری و شهید بهشتی در حیطه منطقه آزاد تجاری تعریف شود تا از ویژگی های مناطق آزاد نیز برخوردار باشد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha