مصطفی محدثی خراسانی، در آستانه بیست و هفتمین دوره کتاب جمهوری اسلامی ایران، با اشاره به تاثیرگذاری فعالیتهای هفتهی کتاب بر روند کتابخوانی مردم گفت: نفس برگزاری این رویداد فرهنگی روند موفقیتآمیزی است که مخاطبان خاص و عام کتاب را به خود جذب میکند و این امری ارزشمند در حوزهی کتاب است که تداوم آن در آینده میتواند راهی مثبت در جهت نهادیه کردن کتاب در میان مردم باشد.
وی با اشاره بر نقش شاعران و نویسندگان در تولید آثار، افکار و اندیشهها اظهار کرد: شاعران و نویسندگان متناسب با خواست و نیاز مخاطب به تولید آثار، افکار و اندیشه میپردازند و سعی میکنند که در ذهن مخاطب تاثیرگذار باشند. البته عوامل سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی میتوانند روند تولید آثار را تغییر دهند و هر اندازه این عوامل در حالت نرمال باشند، روند تولید آثار نیز با کیفیت خواهد بود و میتواند در افزایش فرهنگ کتابخوانی به مردم کمک کند.
محدثی درباره دلایل بیتمایلی به کتابخوانی مردم در جامعه گفت: عواملی همچون وضعیت نابسامان اقتصادی و گرانی کاغذ در کاهش سرانهی مطالعه در کشور تاثیرگذار است اما آنچه که بیشتر در این میان بر مطالعه مردم تاثیرگذاشته است، ظهور رسانههای موازی خصوصاً شبکههای اجتماعی است که رقیب کتاب و کتابخوانی شدهاند. البته کتاب همچنان آن جایگاه اصیل و ارزشمند خود را در ذهن مردم دارد و هیچ رسانهی دیگری نیز نمیتواند نقش کتاب را نادیده گرفته و یا از بین ببرد.
وی همچنین دربارهی اقدامات مثبت و ضروری جهت افزایش فرهنگ کتابخوانی در میان مردم خاطرنشان کرد: انجام کارهای کارشناسی شده و پژوهشی در بخشهای گوناگون حوزه کتاب یکی از اقداماتی است که باید صورت بگیرد. همچنین، سیاستگذاریهای فرهنگی کشور، تعلیم و تربیت در خانه، مدرسه و دانشگاهها و نهادهای تاثیرگذار بر مردم همگی باید در یک بازهی ارزیابی گسترده قرار بگیرند تا بتوانیم نتایجی قطعی و مسرت بخشی را برای پیشبرد امر کتابخوانی در کشور بدست آوریم.
محدثی خراسانی در پایان و درخصوص انتخاب شعار بیست و هفتمین دوره هفتهی کتاب «حال خوش خواندن» گفت: «حال خوش خواندن» شعاری شاعرانه است که پیامی آموزشی و احساسی هنگام مواجهه مخاطب با این شعار دارد.
بیست و هفتمین دوره هفتهی کتاب جمهوری اسلامی ایران با شعار «حال خوش خواندن» از تاریخ ۲۳ تا ۳۰ آبان ماه در سراسر کشور برگزار میشود.
نظر شما