۱ آبان ۱۳۹۸، ۱۷:۲۸
کد خبر: 83528679
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

‌لاک پشت‌های دریایی چابهار در معرض خطر انقراض هستند

چابهار- ایرنا- معاون دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست گفت: لاک‌پشت‌های دریایی سواحل دریای عمان در محدوده چابهار و کنارک در معرض خطر انقراض هستند و باید برای حفاظت آنها کوشش‌های بیشتری شود.

احمدرضا لاهیجان زاده روز چهارشنبه در نخستین سمپوزیوم ملی حمایت از لاک‌پشت‌های دریایی در منطقه آزاد چابهار اظهار داشت: از مسئولان و قشرهای مختلف مردم برای حفاظت از گونه لاک پشت دریایی صمیمانه تشکر می‌کنم.

وی افزود: حمایت از گونه‌های ارزشمند لاک‌پشت‌های دریایی سواحل مکران از ضرورت‌های مهم در حفظ محیط زیست است چرا که این گونه در معرض انقراض است.

معاون دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست گفت: ما به عنوان متولیان محیط زیست خواهان همکاری، مشارکت و هماهنگی تمام مسئولان، ادارات کل استان‌هایی که لاک‌ پشت‌های دریایی در سواحل آنها تخم‌گذاری می‌کنند، هستیم.

وی بر نقش آموزش و فرهنگ سازی میان جوامع محلی بر حفاظت از لاک‌پشت‌های دریایی و محل‌های تخم‌گذاری آنها تاکید کرد.

۲۰ نقطه از سواحل ماسه‌ای چابهار و کنارک محل زیست لاک پشت‌ها است

رئیس اداره حفاظت محیط زیست چابهار نیز گزارشی از روند زندگی و پراکندگی این گونه دریایی در سیستان وبلوچستان ارائه کرد و افزود:  سواحل شنی و ماسه‌ای مکران در جنوب این استان زیستگاه پنج گونه لاک‌پشت از جمله سبز، نوک عقابی، زیتونی، پشت سرخ و پشت چرمی است.

 اشرفعلی حسینی اظهار داشت: بیش از ۲۰ نقطه از سواحل ماسه‌ای چابهار و کنارک از جمله گواتر، لیپار، تنگ، کچو، پُشت، کوپان سر و پزم از مهمترین زیستگاه‌ها و سایت‌های تخمگذاری لاک پشت‌ها دریایی بویژه لاک پشت‌های سبز هستند.

وی گفت: لاک پشت‌های دریایی از موجودات در معرض انقراض جهانی و جزو فهرست گونه‌های حفاظت شده «IUCN» هستند که برای چرخه حیات دریا بسیار مفید بحساب می‌آیند.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست چابهار گفت: اغلب گونه‌های لاکپشت سبز و بعضا لاک پشت منقار عقابی بیشتر مراحل زندگی خود شامل تولید مثل(جفت گیری و تخمگذاری) و تغذیه را در مناطق ساحلی دریای عمان سپری می‌کنند.

وی ادامه داد: جمعیت قابل توجهی از لاک‌پشت‌های سبز در محدوده آب‌های ایران زیست می‌کنند که زادآوری این گونه دوزیستان خزنده بیشتر در سواحل شهرستان‌های چابهار و کنارک اتفاق می‌افتد.

به گزارش ایرنا در سمپوزیوم لاک‌پشت‌های دریایی مباحثی همچون پراکندگی لاک‌پشت‌ها و زادو ولد و تگ‌گزاری آنها و همچنین مسائل ومشکلات زیست محیطی این گونه دریایی مورد بحث و بررسی مسئولان و دوستداران محیط زیست قرار گرفت.

همچنین دبیرخانه حفاظت از لاک‌پشت‌های دریایی ایران و نخستین سمپوزیوم ملی لاک‌پشت‌های دریایی با حضور معاون دریایی سازمان محیط زیست کشور، مدیرعامل منطقه آزاد، مدیران کل محیط‌زیست استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر، نمایندگان محیط‌زیست مناطق آزاد کیش، قشم و اعضای هیات‌علمی و اساتید دانشگاه‌ها درمنطقه آزاد چابهار افتتاح شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha