ایرج موفق روز چهارشنبه در نخستین جلسه شورای هماهنگی معادن کوچک مقیاس استان اصفهان، ملاحظات محیط زیستی و منابع طبیعی را ۲ مساله اصلی در راه توسعه معادن استان و از دغدغههای این سازمان برشمرد و افزود: بهترین نقطه استان از نظر معادن، بعنوان مکان حفاظت شده محیط زیست مشخص شده است.
وی با اشاره به ضرورت تعیین حریم معادن و اصلاح واحد مشترک بین اداره کل منابع طبیعی و این اداره کل اظهار داشت: واحد اندازهگیری ما کیلومتر اما واحد آنها هکتار است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت اصفهان ادامه داد: کارگروه تعامل باید بین وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت و منابع طبیعی تعیین تکلیف کند و به این مساله اساسی در استانها پاسخ مناسب داده شود.
موفق تصریح کرد: از وزیر صنعت معدن و تجارت انتظار داریم تا اختییار تعیین حریمها را به استانها تفویض کند تا فضای سرمایهگذاری معادن در استانها فراهم شود.
وی در ادامه با اشاره به ضرورت فعال شدن مجدد کمیته ماشینآلات اضافه کرد: باید بر اساس تعداد معادن استانها و ظرفیت آنها، ماشینآلات به آنها داده شود.
انتقاد از تمرکز فعالیتهای سازمان توسعه معادن و صنایع معدنی در معادن فلزی
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت اصفهان در عین حال با انتقاد از عملکرد سازمان توسعه معادن و صنایع معدنی ایران خاطرنشان کرد: همه فعالیتهای این سازمان در معادن فلزی متمرکز شده است و گویا معدن دیگری در کشور وجود ندارد.
وی بیان کرد: اصفهان قطب معادن کشور است و پتانسیل زیادی در این استان وجود دارد.
موفق با اشاره به اهمیت فرآوری و تراش سنگهای نیمه قیمتی افزود: این طرح در صورت عملیاتیشدن میتواند بعنوان یکی از بزرگترین طرحهای اشتغالزا در استان محسوب شود.
وی گفت: هفت شرکت صادراتی در استان اصفهان وجود دارد که هر کدام از آنها باید در زمینه یک نوع صادرات منابع معدنی متمرکز باشند و فعالیت کنند.
تنزل کارایی نیروها ناشی از تفکیک وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان تصریح کرد: تفکیک وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت، خروجی مطلوبی در استانها ندارد و کارایی نیروها را پایین آورده است.
موفق تاکید کرد: مجلس شورای اسلامی باید یکبار برای همیشه تکلیف را مشخص کند زیرا ادامه بلاتکلیفی در این وزارتخانه در کاهش میزان کارایی کارکنان موثر است.
نخستین جلسه شورای هماهنگی معادن کوچک مقیاس استان اصفهان با حضور رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و رییس سازمان صنعت معدن وتجارت استان اصفهان در این ادارهکل برگزار شد.
اصفهان بهعنوان یکی از استانهای با ظرفیتهای بالای معدنی در کشور، حدود ۸۴۰ معدن در حال بهرهبرداری با سرمایهگذاری بیش از ۱۰ هزار میلیارد ریال دارد که نزدیک به ۴۰۰ واحد از آن سنگهای تزئینی است.
حدود ۳۰ درصد از سنگهای تزئینی این استان بهصورت خام و فرآوری نشده به سایر کشورها صادر میشود.
سنگهای تزئینی، طلا، شن و ماسه، سنگ آهک، سنگآهن، مس، سرب و روی از مهمترین محصولات و تولیدات معادن این استان محسوب میشود.
این استان از نظر تعداد معادن فعال در صدر استانها اما از نظر دولت در رده چهارم کشور جای گرفته است.
اصفهان قطب تولید سنگ ساختمان کشور است و حدود ۲ هزار واحد سنگبُری در این استان وجود دارد که از این تعداد حدود یکهزار و ۳۰ واحد صنعتی، ۷۰۰ واحد صنفی و بقیه واحدهای بدون مجوز است.
اصفهان با بیش از پنج میلیون نفر جمعیت، بیش از ۹ هزار واحد تولیدی کوچک و بزرگ با سرمایه ۲۲۱ هزار میلیارد ریال و اشتغال ۲۶۳ هزار نفر دارد.
این خطه با حدود ۸۴۰ معدن در حال بهرهبرداری با سرمایهگذاری بیش از ۱۰ هزار میلیارد ریال و حدود ۱۸۰ هزار واحد صنفی، صنعتیترین استان کشور بشمار میآید.
نظر شما