۱ آبان ۱۳۹۸، ۱۸:۴۷
کد خبر: 83528836
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

مرکز آمار موظف به رعایت استانداردهای بین‌المللی است

تهران – ایرنا – رئیس مرکز آمار کشور گفت: رعایت استانداردهای بین‌المللی تکلیف این مرکز است و اعلام میزان کاهش نرخ بیکاری و نرخ تورم تاثیری بر عملکرد مان ندارد.

«جواد حسین زاده» امروز (چهارشنبه) در نشست خبری به مناسبت روز آمار، گفت: اعلام آمار رسمی اهمیت خاصی دارد و همتراز امنیت عمومی است و تفسیر نادرست، آثار ناگواری بر خدمات عمومی و به تبع آن شایستگی حکمرانی دارد.

وی با اشاره به شعار امسال مرکز آمار گفت: «همگرایی ملی برای مدرن سازی نظام آماری» شعار ماست و همگرایی کلمه کلیدی این شعار است و در دنیای کنونی و با رشد نظام های آمار نمی توان به شکل متمرکز و سنتی کار کرد، زیرا نظام‌های آماری به سمت مدرنیته پیش رفته‌اند.

به گفته حسین زاده، مهمترین اصل مدرن‌سازی روش‌های ثبتی مبناست و پایه اصلی آن داده‌های دستگاه‌های اداری و اجرایی است.

وی افزود: دستگاه‌های اداری در خلال ارائه خدمات ریزداده تولید می‌کنند و با پردازش و تجمیع به آمارهای رسمی تبدیل می‌شود و سرشماری‌های ثبتی مبنای یکی از نتایج این شیوه آمارگیری است و این شیوه به پویایی و آنلاین شدن آمار کمک می‌کند.

حسین‌زاده گفت: روش اصلی مدرن‌سازی نظام آماری، بهره‌وری است یعنی آمار بیشتر در سطوح جغرافیایی کمتر و با هزینه کمتر به‌دست آید.

رئیس مرکز آمار توضیح داد: تدوین برنامه توسعه آمار کشور با رویکرد نهادسازی نظام آمار کشور یکی از عملکردهای این تشکیلات است که سال گذشته ابلاغ شد و تا سال ۱۴۰۰ در دستور کار قرار دارد.

وی افزود: پیش‌نویس قانون آمار در مردادماه به تصویب شورای عالی آمار رسید و پس از تصویب در هیات دولت به مجلس ارسال خواهد شد.

حسین‌زاده تهیه فهرست آمار را از دیگر عملکردهای این سازمان معرفی کرد و گفت: این فهرست به پرهیز از موازی‌کاری، هدررفت منابع و تشخیص آمار رسمی از غیررسمی کمک می‌کند.

کوتاهی بانک مرکزی در اعلام اطلاعات

همچنین در ادامه این مراسم معاون اقتصادی مرکز آمار ایران نیز در رابطه با اعلام نرخ رشد اقتصادی، گفت: براساس جلسه ۵۹ شورای عالی آمار، «حذف موازی‌کاری» و «تولید تورم از سوی مرکز آمار ایران» مصوب و مقرر شد بانک مرکزی محاسبات ملی خود را به مرکز آمار ارائه دهد و این مرکز با بهره‌گیری از محاسبات ارایه شده توسط بانک مرکزی و اطلاعات خود (مرکز آمار)، رقم رشد اقتصادی را اعلام کند.

وی گفت: اکنون منتظریم که بانک مرکزی نتایج محاسبات ملی خود را ارسال کند و تاکنون بانک مرکزی مقداری تاخیر دارد.

همچنین رییس مرکز آمار در این خصوص، گفت: اعلام نرخ تورم و رشد اقتصاد به سال ۱۳۱۵ مربوط می شود و این مسئولیت برعهده بانک مرکزی بود و پس از تاسیس مرکز آمار در سال ۱۳۵۳ و تصویب جلسه شورای عالی آمار برای جلوگیری از موازی کاری این مسئولیت به مرکز واگذار شد.

حسین زاده گفت: بانک مرکزی در اعلام نرخ تورم سابقه بیشتری از مرکز آمار ارد و برای تکمیل سری زمانی تورم این مرکز از ارقام بانک مرکزی استفاده کرده است.

مسئولیتی در بررسی علل کاهش نرخ بیکاری نداریم

وی پیرامون کاهش نرخ بیکاری و تورم گفت: بین بازار کالا و خدمات ارتباط وجود دارد و از سوی دیگربین این دو بازار تغییر فاز نیز مشاهده می‌شود.

حسین زاده گفت: برخی گمان می کنند نرخ بیکاری یک شاخص اقتصادی و اجتماعی است و در صورت بروز رکود اقتصادی، کارفرمایان بلافاصله اقدام به اخراج نیروی کار خود نمی‌کنند و قانون نیز به آنها این اجازه را نمی‌دهد.

وی اضافه کرد: براساس آمار گیری از وضع بیکاری، در این طرح از ۱۸۰ هزار خانوار در هر فصل (یک درصد) آمارگیری می‌شود و سپس با کمک روش‌های علمی این آمار به کل کشور تعمیم داده می‌شود و در واقع تحقیق ما توصیفی و تبیینی است.

حسین زاده درباره محل کاهش نرخ بیکاری فصل تابستان، گفت: در حوزه‌هایی همچون کشاورزی، دامپروری، ساختمان، حمل و نقل و کسب و کارهای نوین همچون اسنپ و تپسی شاهد افزایش اشتغال بوده‌ایم.

وی تاکید کرد: برخی مدعی اند که مرکز آمار باید استقلال داشته باشد، در حالیکه که استقلال مربوط به مراکزی است که در سیاستگذاری‌ها دخالت دارند و این مرکز وظیفه سیاستگذاری ندارد که این موضوع را در اعلام آمار دخیل کند.

برخی مدعی هستند که مرکز آمار باید استقلال داشته باشد، در حالیکه که استقلال مربوط به مراکزی است که در سیاستگذاری‌ها دخیل هستند و این مرکز وظیفه سیاستگذاری ندارد که این موضوع را در اعلام آمار دخیل کند.

در ادامه این نشست «سید نعمت اله میرفلاح نصیری» معاونت مرکز آمار درباره ابهام نرخ بیکاری گفت: براساس گفته رئیس سازمان برنامه و بودجه ۱۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات از زمستان ۹۶ تاکنون در حوزه اشتغال تزریق شده و علاوه برآن تغییرات جوی موجب بهبود اشتغال در حوزه کشاورزی شده است.

وی با اشاره به برخی آمارها در حوزه اشتغال معادن گفت: تابستان امسال نسبت به تابستان سال گذشته شاهد افزایش ۱۷۰ هزار نفری اشتغال روستایی بودیم؛ داده‌های ثبتی بیمه شده‌های تامین اجتماعی اجباری افزایش داشته است؛ همچنین تعداد کارگاه‌های تحت پوشش تامین اجتماعی رو به افزایش است.

نصیری تاکید کرد: رشد اقتصادی متناسب با ایجاد شغل در رابطه با اقتصاد کشور نمی‌تواند به طور کامل درست باشد، چنانچه رشد داشته باشیم می‌توانیم به تدریج شاهد اثرگذاری این شاخص روی اشتغال باشیم.

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha