بیش از ۱۸۵ هزار پرس غذا توسط موکب جهاد کشاورزی در خسروی توزیع شد

قصرشیرین- ایرنا- مدیر اجرایی موکب شهدای جهادکشاورزی قصرشیرین گفت: در ایام اربعین و فعالیت این موکب ۱۸۵ هزار و ۵۰۰ پرس غذا و میان وعده بین زائران اربعین حسینی (ع) در مرز رسمی خسروی توزیع شد.

‌مراد محمودیان فر روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: وعده های غذایی توزیع شده شامل ۵۴ هزار پرس صبحانه، ۳۲ هزار پرس غذای گرم در وعده ناهار و ۳۰ هزار پرس غذای گرم در وعده شام بوده است.

وی همچنین از توزیع ۶۷ هزار بسته انواع میان وعده و همچنین آش و شله زرد، خرما و کیک در بین زائران خبر داد و گفت: فعالیت این موکب از ۱۶ تا ۲۸ مهرماه بود.

مدیر اجرایی موکب شهدای جهاد کشاورزی گفت: این موکب در ایام اربعین ۱۲۰ هزار عدد انواع نوشیدنی گرم و سرد شامل چای، آب سرد، دلستر، نوشابه، شربت آب لیمو و  دوغ بین زائران اربعین حسینی توزیع کرده است.

محمودیان فر ادامه داد: این موکب برای ۱۰ هزار و ۵۷ زائر طی ۲۰ روز فعالیت خدمات اسکان و استراحت را در پنج مهمانسرا، ۲ منزل مسکونی، ۲ واحد مهمانپذیر و چندین محل اسکان موقت فراهم کرد ضمن اینکه در تمامی محل های اسکان و استراحت موقت نیز ظرفیت پارک خودرو فراهم شد و حدود یک هزار و ۵۰۰ زائر از خدمات پارکینگ برای پارک خودروهایشان استفاده کردند.

او با اشاره به خدمات فرهنگی در موکب شهدای جهاد کشاورزی اظهارداشت: اسـتقرار اکیپ روحانیون، بدرقه زائران با قرآن و اسپند، خدمات آب پاشی و عطرافشانی زائران، ارائه خدمات واکس، ماساژ، سخنرانی و مداحی و برپایی روضه نیز از برنامه های این موکب در مرز رسمی خسروی بود.

محمودیان از تمامی مسئولان، خیران و استان های معین که در ارائه خدمات به زائران اربعین موکب شهدای جهاد کشاورزی را یاری کردند، قدردانی کرد.

امسال چهار مرز خسروی، مهران، چذابه و شلمچه برای تردد زائران اربعین حسینی باز است.

مرز خسروی به عنوان نزدیکترین مسیر عبور زوار عتبات عالیات به عراق پس از سال‌ها انتظار ۱۵ شهریور امسال با حضور وزرای کشور ایران و عراق بازگشایی شد، به همین علت مسئولان استان تمام تلاش خود را برای میزبانی هرچه بهتر از زوار به کار گرفته‌اند.

مرز خسروی نزدیکترین نقطه از کشورمان به بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۲۲۸، کاظمین ۲۰۳ و سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد، عملیات ساخت پایانه بین المللی مرز خسروی از سال ۷۷ در نقطه صفر مرزی آغاز شد و در سال ۸۱ با ۷۵ میلیارد ریال اعتبار به بهره برداری رسید.

براساس اعلام ستاد اربعین کشور، خدمات‌دهی به زائران در قالب موکب‌ها در داخل کشور از ۱۳ تا ۳۰ مهرماه و در داخل عراق از ۱۶ تا ۲۷ مهر برنامه‌ریزی شده است.

شهرستان قصرشیرین دارای ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت است که بیشتر این اماکن در اوایل دهه ۸۰ ساخته شده است تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشد.

قصرشیرین در غرب کرمانشاه با ۲۷ هزار تن جمعیت، بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد و در امتداد این مرزهای طولانی، ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان قرار دارد که اولی هم مرز با حوزه حکومت مرکزی (بخش عربی) و دومی هم مرز با اقلیم کردستان عراق است.

مرز خسروی در ۲۰ کیلومتری شهر قصرشیرین واقع شده است.