به گزارش گروه نشریات خبری ایرنا، اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری روز سهشنبه در جلسه هم اندیشی با علما و روحانیان که در نهاد ریاست جمهوری برگزار شد؛ از تایید لوایح FATF از طرف آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب خبر داد. متن دقیق سخنان جهانگیری این است: ما در جلسات سران سه قوه دو یا سه بار تصویب کردیم که این دو لایحه برای اداره کشور بسیار ضروری است. هر دو بار که تایید کردیم حضرت آقا تایید کردند این لوایح تصویب شود چون لوایح داخلی هستند اما همینجور مانده است. این سخنان البته از همان روز از طرف برخی اصولگرایان مورد هجمه و واکنش قرار گرفت. مجمع تشخیص مصلحت نظام با صدرو بیانیه اعلام کرد که رهبر معظم انقلاب، هیچگونه اظهار نظر یا مکتوبی دال بر موافقت با تصویب و اجرای لوایح پالرمو و cft نداشته اند. لذا انتظار می رود مسئولان دولتی در نقل قول از مقام معظم رهبری جانب امانتداری را رعایت کنند. پس از این واکنش ها دفتر معاون اول رییس جمهوری هم با صدور اطلاعیه ای اعلام داشت: برخی تلاش دارند تا هدف اصلی این سخنان مبنی بر ضرورت شفافیت در تصمیمگیریها و اهمیت تسریع در تصویب لوایح مرتبط با FATF را به حاشیه ببرند.
رسانه های منتسب به جریان اصلاح طلبی این موضوع را اینگونه بازتاب دادند: همین چند جمله اسحاق جهانگیری کافی بود تا مخالفان این لوایح مقابل او صف بکشند و انتقاداتشان را روانه ساختمان پاستور و دفتر معاون اول کنند. هرچند آنچه جهانگیری مطرح کرده بود موضوعی خلاف واقع نبود اما سیل واکنشها و انتقادات و البته تفسیرهای نادرست از صحبتهای او باعث شد تا دفتر معاون اول رییسجمهوری اطلاعیهای در این ارتباط منتشر کند.
رسانه های اصولگرا هم اینگونه این ماجرا را منعکس کردند: همین افرادی که می گویند اگر FATF تصویب نشود چه بلاهایی که بر سر کشور می آید و اداره کشور سخت تر میشود و کل جهان با ایران قهر می کنند، سال گذشته زمانی که دشمن علاوه بر تحریم، مرتب کشور را تهدید نظامی می کرد، استدلال آنها این بود که برای جلوگیری از جنگ خود را تسلیم دشمن کنیم.
روزنامه آرمان: سخنان معاون اول رییس جمهوری که اشارهای به سکوت مجمع در برابر لوایح FATF و همچنین دروغ پردازی خبرگزاری فارس بود، با واکنش تند دلواپسان روبهرو شد.
رسانه های اصلاح طلب
سخنان جهانگیری
روزنامه آرمان ملی با توجه به سخنان اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری درباره fatf نوشت: سخنان معاون اول که اشارهای به سکوت مجمع در برابر لوایح FATF و همچنین دروغ پردازی خبرگزاری فارس بود، با واکنش تند دلواپسان روبهرو شد و آنها تلاش کردند با تخریب او فضا را از موضوع شفافیت و تصویب لوایح مربوط به آن منحرف کنند مسأله اصلی اما آنجا بود که سخنان جهانگیری به درستی نقل نشده بود و آنچه توسط رسانههای دلواپس مطرح و سپس تکذیب شد، نسخه تحریف شده سخنان معاون اول رییسجمهوری بود. هدف اصلی این کار از سوی خبرگزاری فارس و دیگر کسانی را که اسحاق جهانگیری را به دروغگویی متهم کردند میتوان تلاش فرار از پاسخگویی در برابر سکوت یک ساله برای FATF و همچنین فرار از شفافیت مد نظر دولت دانست که هدفی سیاسی و جناحی است.
روزنامه اعتماد با تیتر جدال منتقدان علیه معاون اول، می نویسد: همین چند جمله اسحاق جهانگیری کافی بود تا مخالفان این لوایح مقابل او صف بکشند و انتقاداتشان را روانه ساختمان پاستور و دفتر معاون اول کنند. هرچند آنچه جهانگیری مطرح کرده بود موضوعی خلاف واقع نبود اما سیل واکنشها و انتقادات و البته تفسیرهای نادرست از صحبتهای او باعث شد تا دفتر معاون اول رییسجمهوری اطلاعیهای در این رابطه منتشر کند. مجمع تشخیص مصلحت نظام که قرار بود نهادی باشد تا اختلاف میان مجلس و شورای نگهبان را حل و فصل کند، در طول یک سال گذشته آن هم در موضوع بررسی موضوع FATF خودش به یکی از محلهای اختلاف تبدیل شده است تا آنجا که بعد از گذشت چندین ماه از ارجاع لوایح CFT و پالرمو از سوی مجلس به مجمع هنوز ارادهای برای تعیین تکلیف این لوایح وجود ندارد و بعد از سه جلسهای که در روزهای پایان سال ۹۷ در این رابطه برگزار شد تقریبا این بحث به بایگانی مجمع انتقال پیدا کرد. حالا بعد از اظهارات جهانگیری مجمع تشخیص مصلحت نخستین واکنش را به این صحبتها نشان میدهد و هرگونه تایید رهبری درباره لوایح را رد میکند.
علیرضا رحیمی نماینده مردم تهران با اشاره به اظهارات اخیر معاون اول رییسجمهوری در مورد تصویب CFT در شورای هماهنگی سران سه قوه به خبرگزاری ایسنا میگوید: «متاسفانه با مماشات و بیتصمیمی مجمع تشخیص مصلحت نظام فضای بیشتری در اختیار مخالفان دولت برای کارشکنی علیه لوایح FATF قرار گرفت. ما شاهد این هستیم که استدلال موافقان لوایح از صداوسیما پخش نمیشود ولی در آستانه هر جلسه مجمع طبل مخالفت نواخته میشود.»
آنطور که این عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس میگوید صحبتهای معاون اول رییسجمهوری درست بوده است. او میگوید: «پالرمو و CFT در جلسه سران قوا مطرح و تایید شده بود و مجلس هم آن را تصویب کرد که این موارد مربوط به دوره ریاست آیتالله آملی بود.»
حجتالاسلام غلامرضا مصباحیمقدم عضو تشخیص مصلحت نظام در گفتوگو با خبرگزاری ایسنا در پاسخ به این پرسش که با توجه به سخنان معاون اول رییسجمهوری درباره موافقت سران قوا و شخص رهبر معظم انقلاب با تصویب لوایح FATF علت تصویبنشدن این لوایح در مجمع تشخیص مصلحت نظام چیست؟، تاکید کرد: در مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره این لوایح اتفاق تازهای رخ نداده است. رهبری معظم انقلاب در این زمینه هیچ دستوری را به ما ابلاغ نکردهاند. ایشان اگر تشخیص بدهند خودشان موضوع را به ما اعلام میکنند. ما هم در همه امور تابع فرمایشات ایشان هستیم.
روزنامه شرق عنوان داشت: سخنان روز سهشنبه معاون اول رییسجمهوری درباره FATF و CFT چنان در اخبار و فضای مجازی چرخید که باعث شد دفتر اسحاق جهانگیری به آن واکنش نشان دهد و اطلاعیهای منتشر کند. حال بیش از یک سال از رفتن دو لایحه مرتبط با FATF به مجمع تشخیص مصلحت میگذرد. گروه ویژه اقدام مالی در اجلاس آخر خود در پاریس هشدار داده است که اگر تا قبل از بهمن سال جاری این دو کنوانسیون باقیمانده در ایران تصویب نشود، همه اقدامات مقابلهای علیه ایران وضع خواهند شد و عملا وضعیت ایران به پیش از خرداد سال ۱۳۹۵ باز خواهد گشت؛ یعنی درست زمانی که ایران از لیست سیاه تعلیق شد.
موافقان و مخالفان FATF
روزنامه آرمان ملی در مطلبی نوشت: موافقتها و مخالفتها با مساله FATF همانند آن است که بگوییم پیوستن و نپیوستن به نظم جهانی چه فرقی میکند؟ به عنوان نمونه پیوستن به سازمان ملل متحد. آیا یک کشور به سازمان ملل بپیوندد بیشتر منتفع میشود و یا اینکه در خارج از سازمان ملل قرار گیرد؟ باید بدانیم که یک جامعه بینالمللی وجود دارد که برای خود استانداردهایی دارد که این استانداردها نظم حداقلی را در دنیا برقرار میکنند که اگر آن نظم حداقلی نباشد بیشتر آشوب و آشفتگی بر دنیا حاکم میگردد. FATF و سایر مقرراتی که برای ایجاد نظم وضع میگردند نهادهایی بهوجود میآورند تااین مقررات را اجرایی نمایند چنین سازوکاری بخشی از نظم جهانی است. ممکن است که نظم جهانی خیلی عادلانه نباشد اما فعلا تنها گزینهای که برای زندگی در این جهان وجود دارد، همین است. اینکه استانداردهایی که وضع شده و ما بپذیریم و یا نپذیریم، اینکه وارد خانواده مالی جهانی بشویم و یا نشویم، اگر این استانداردها را نپذیریم در حاشیه این نظم اقتصادی و مالی جهان قرار میگیریم که محور آن بر شفافیت و کنترل فساد در مجموعه مناسبات مالی جهان است. اگر به آن نپیوندیم با شفافسازی و اجرای مقرراتی که نظم را برقرار مینمایند، مخالف هستیم. اینکه مخالفان پیوستن به FATF استدلالهایی دارند، نمیتوان گفت که آنها بهطور کامل استدلالشان نادرست است. اما نهایتا مساله انتخاب است. جامعه جهانی، جامعهای نیست که مبتنی بر عدالت باشد اما مبتنی بر نظمی است که اگر قرار باشد بر اساس آن نظم عمل نکنیم هزینه بسیار سنگینی دارد که زندگی یک کشور و حیات جمعی را دچار مشکل خواهد کرد و جلوی توسعه کشور را خواهد گرفت.
روزنامه اعتماد با تیتر تعامل اصل، تقابل استثنا می نویسد: نکته بسیار حائز اهمیت این است که چرا در این زمینه با وجود روشن بودن ابعاد ماجرا و لزوم تعیین تکلیف سریع این لوایح، موضوع در کشاکش اختلافها و رقابتهای سیاسی قرار گرفته و مصالح عالیه مردم در نظر گرفته نمیشود؟ مسلما یکی از ارکان اقتدار هر نظام سیاسی اولا سرعت در اتخاذ تصمیمهای مهم در ثانی قدرت در فیصلهبخشی حکیمانه پیرامون اختلاف نظرها در مسائل مهم و اثرگذار است. اینکه دولت و مجلس در موضوعی اتفاق نظر داشته باشند ولی امکان اعمال نظر و اراده خود را نداشته باشند هرگز تصویر خوب و روشنی از استحکام و انسجام داخلی ارایه نمیدهد. نکته دیگر اینکه اگر به هر دلیل اکثریت نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی و دولت که هر دو برخاسته از متن ملت هستند و با رای مردم مجاز به تصمیمگیری در امور مختلف شدهاند اکنون صلاح کشور را در پیوستن به کنوانسیونهای یاد شده، میدانند چرا عدهای باید در این راه مانعتراشی کنند؟ این مانعتراشیها هیچ معنایی جز مخالفت با تبلور رای و نظر اکثریت مردم ندارد. اگر استدلالهای ضعیف و اغلب سیاسی و نه فنی مخالفان دولت در این موارد را بپذیریم، ابتدایی را آغاز کردهایم که انتهایش واقعا خروج از همه مجامع معتبر جهانی است، خروجی که حتی متحدین و دوستان ما در جهان هرگز به آن کوچکترین رغبتی نشان نداده و نمیدهند. راه تعامل با جهان راهی خردمندانه و دوراندیشانه و متضمن آسایش مردم است و راه تقابل تنها هنگام ضرورت، کارایی دارد و تجویز میشود.
به گزارش روزنامه مردم سالاری، محمود واعظی روز چهارشنبه در حاشیه جلسه هیئت دولت در پاسخ به پرسشی درباره سرنوشت لوایح FATF گفت: موضع دولت روشن است؛ ما بحث عضویت در FATF را نداریم، آنچه برای کشور مهم است چهارلایحهای است که براساس قوانین داخل ایران مراحل آن طی و تصویب شده است. دولت پیش از رفتن این لوایح به مجلس نظرات مختلف را دریافت کرد و آنچه کمیسیونهای مختلف مجلس هم نظر داشتند اعمال و همراهی کردیم و خوشبختانه این لوایح در مجلس هم تصویب شد. واعظی با تاکید بر اینکه کشور به این لوایح نیاز دارد، گفت: برای شفافسازی، مبارزه با پولشویی و مقابله با اتهاماتی که به ایران به دلیل کمک به برخی گروهها زده میشود به این لوایح احتیاج داریم و نظر قاطع دولت این است که این لوایح در راستای منافع ما و تسهیل روابط بانکی است. متاسفانه این لوایح را که لوایح بانکی و اقتصادی است، سیاسی و جناحی کردهاند و در حال مخالفت هستند اما آنچه امروز مطرح است این است که کسانی که مخالفت میکنند باید مسئولیت مخالفت خود را بپذیرند.
اظهارات حسن روحانی
روزنامه همدلی با توجه به سخنان رییس جمهوری درباره FATF می نویسد: به نظر می رسد که مخالفت برخی از نهادها با لوایح چهارگانه FATF دستمایه این گونه اظهارات از سوی روحانی شده است. بسیار روشن است که روی سخن و مخاطب اظهارات روحانی چه کسان، ارگانها و نهاد هایی هستند؟ آنگونه که پیداست روی سخن روحانی با لایههای امنیتی در کنار جریان های اصول گرا از جمله بقایای جبهه پایداری یا همان دلواپسان است که با مخالفت های سازمان یافته و هدفمند خود قرار است کشور را تعطیل کنند. جدای از درست بودن آن بخش از سخنان روحانی بابت ضرورت پیوستن ایران به لوایح چهارگانه و یا وجود مخالفت جریان های مخالف در تصویب این لوایح، پای این پرسش به میان می آید که هدف روحانی از بیان اینگونه اظهارات چیست و چه مجموعه هایی در تعطیل کردن دولت نقش داشته اند؟ مهمترین پیام روحانی با چنین اظهاراتی آن است که او به همراه همفکرانش در حل مشکلات کشور با مخالفت جریان های مخالف و نهادهای موازی تصمیم گیر و البته تصمیم ساز مواجه بوده اند...
تصویب FATF راهی برای شفاف سازی
نعمت احمدی حقوقدان در سرمقاله روزنامه آرمان ملی نوشت: شفافیت اصلیترین راه مبارزه با فساد است و یکی از راههای حاکم کردن شفافیت در کشور اجرای لوایح چهارگانه است، در سخنان اخیر اسحاق جهانگیری نیز به همین نکته تاکید شده است. در گذشته ۲۲ میلیارد پول را به دبی و استانبول به منظور کنترل قیمت دلار منتقل کردند اما مشخص نشد این پولها چطور مدیریت شد؟ اگر FATF را تصویب کرده بودیم مبدأ و منشأ هر پولی کاملا مشخص بود و به شیوههای غیر بانکی آن را منتقل نمیکردیم و یا اینکه در حال حاضر به بهانه تحریمها فعالیتهای بانکی ما شفاف نیست. برخی مطرح میدارند که در حال دور زدن تحریمها هستند حال این سوال مطرح میشود زمانی که تحریمها دور زده میشود این پولها کجا میرود. آیا هیچ مستندی وجود دارد. طی این مدت دهها پرونده در دادگستری مطرح شد. زمانی که گروه عظام، قطعهسازان را خانهنشین و خاکسترنشین کردهاند، به این صورت که خودشان قطعاتی را به چین سفارش داده و این قطعات را وارد کرده و در ایران به عنوان قطعات ایرانی تحویل دادهاند. اگر FATF تصویب شده بود مگر شرکت عظام میتوانست میلیاردها پول را اینگونه مدیریت کند؟ شرکتهای خودروساز با رییس این شرکت قرارداد بسته بودند که در داخل قطعه ساخته شود. قطعهسازی در داخل به معنای اشتغالزایی نیروی کار است اما در مقابل واردات قطعه به چه معناست؟ به معنای آن است که دیگر اشتغالزایی صورت نخواهد گرفت. اگر FATF تصویب شده بود همان روز اول مشخص میشد که این پول به کارخانهدار داخلی و قطعهساز داخلی داده نمیشود بلکه این پول به خارج از کشور میرود. همچنین رشوههایی که هم اکنون در بانکها مشاهده میشود در حال حاضر پروندههای کلانی در دادگستری در جریان رسیدگی قرار دارد
مهرداد لاهوتی نمیانده مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری ایلنا اظهار داشت: این عضو کمیسیون برنامه و بودجه در پاسخ به این سوال که چقدر ضرورت دارد که موافقان و مخالفان CFT و پالرمو موافقت یا مخالفت خود را به صراحت بگویند و دلایل آن را شرح دهند؟، گفت: اگر مملکت میخواهد نجات پیدا کند و ریشه فساد کنده شود، باید همه چیز شفاف باشد. بنده در حینی که به تصمیم مجمع احترام میگذارم، نظر خودم را شفاف گفتم. بنده موافق هستم تصویب شود. این نظر من است و میگویم اگر مجمع تشخیص مصلحت نظام نظر دیگری داد بنده تمکین میکنم و روی حرف خودم دیگر اصراری ندارم. یک عده تصورشان این است که بالاتر از مردم میفهمند و مردم محرم نظام نیستند. فلسفه حاکمیت چیست؟ حاکمیت برای مردم تشکیل شده است. مردم رییسجمهوری را انتخاب کردند. حتی رهبری را مردم انتخاب میکنند. رهبری را توسط خبرگان رهبری انتخاب میکنند. این نظام ما نظام مردم سالار است. اگر انقلاب به دست مردم اداره نشده بود، هر انقلاب دیگری که بود با این دشمنیهایی که با ما شد پوسیده بود. در همه عرصههای انقلاب مردم هستند که در صحنهاند، حکومت و نظام را اداره میکنند. ما فکر میکنیم خودمان اداره میکنیم.
وی در واکنش به اینکه برخی مواقع تعارضات جناحی بر منافع ملی پیشی گرفته میشود، گفت: تا زمانی که احزاب سامانیافته نداشته باشیم این داستانها را در کشور داریم. اینکه هرکسی حرف خودش را بزند و بگوید من درستتر فکر میکنم و دیگران کمتر میفهمند و من بیشتر میفهمم جایز نیست. ما در داخل یک کشتی نشستهایم، باید از این کشتی صیانت کنیم. تصمیم انفرادی تصمیم غلطی است. تصمیم، تصمیم جمعی است.
تبعات نپیوستن به FATF صورت عدم تصویب
هادی حق شناس کارشناس در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا درباره تبعات عدم تمدید اف ای تی اف، گفت: پاسخ ساده این است که با از دست رفتن فرصت پیوستن به اف ای تی اف همین کشورهای دوست که تمایل ارتباط با ایران را در این شرایط سخت بین المللی و اقتصادی دارند هم، ارتباطشان با ایران را قطع خواهند کرد. وی با اشاره به تصویب لوایح اف ای تی اف در مجلس و دولت گفت: نمیتوان مدعی شد که هم مجلس و هم دولت در تایید اف ای تی اف مرتکب خطا شدهاند. وقتی هم مجلس و هم دولت اف ای تی اف را تصویب کردهاند یعنی اکثریت موافق اف ای تی اف هستند.
این کارشناس اقتصادی درباره ایراداتی که مخالفان به اف ای تی اف میگیرند، اظهار داشت: مهمترین ایرادی که مخالفان به اف ای تی اف وارد میآورند این است که اسناد مالی و اطلاعات پولی کشور در اختیار دشمن قرار میگیرد حال اینکه کدام کشور است که نداند درآمد ارزی ایران، فروش نفت و نرخ رشد اقتصادی کشور چقدر است. امروز اطلاعات مالی تمام کشورها در یک اتاق شیشهای قرار دارد و برای مراوده با کشورها و جذب سرمایهگذار باید اطلاعات اقتصادی در اختیار آنها قرار دهیم. البته افشای اطلاعات اقتصادی به معنای در اختیار گذاشتن اطلاعات محرمانه کشور نیست.
تارنمای مشرق نیوز با توجه به سخنان محمود واعظی رییس دفتر ریاست جمهوری مبنی بر اینکه متاسفانه برخی این لوایح را سیاسی و جناحی کردند و مخالفت میکنند؛ مخالفان در هرجا که هستند باید مسئولیت مخالفت خود را با FATF بپذیرند. نوشت: جناب واعظی باید بدانند که عضویت در کنوانسیون های بین المللی از جمله کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم، تکمیل کننده پازل آمریکا و افتادن در دام او و کشورهای غربی است. با توجه به وضعیت نقض عهدی های متعدد آمریکا در برجام و در آخر خروج آمریکا از برجام، چرا باید مجددا از سوراخ دیگری گزیده شویم.
ارنمای مشرق نیوز با توجه به سخنان محمود واعظی رییس دفتر ریاست جمهوری، نوشت: جناب واعظی باید بدانند که عضویت در کنوانسیون های بین المللی از جمله کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم، تکمیل کننده پازل آمریکا و افتادن در دام او و کشورهای غربی است. با توجه به وضعیت نقض عهدی های متعدد آمریکا در برجام و در آخر خروج آمریکا از برجام، چرا باید مجددا از سوراخ دیگری گزیده شویم.
رسانه های اصولگرا
سخنان جهانگیری
به گزارش روزنامه کیهان، اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل طی نامهای به حجتالاسلام منتظری دادستان کل کشور تأکید کردند: با توجه به اینکه اظهارنظر آقای جهانگیری در رابطه ما تصویب FATF و CFT مصداق تام و تمام نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی است، مستدعی است مدعی العموم کشور در اسرع وقت در این مورد اعلام جرم کند. در بخش دیگری از این نامه آمده است: با توجه به اظهارات اخیر جناب آقای اسحاق جهانگیری مبنی بر «تصویب لوایح FATF و CFT در شورای هماهنگی سران قوا و موافقت مقام معظم رهبری» و تکذیب این مسئله از سوی مجمع تشخیص مصلحت نظام و قوه قضائیه، درحال حاضر افکار عمومی و فضای رسانهای کشور متأثر شدهاست. مجمع دانشجویان عدالتخواه دانشگاه تهران نیز در نامهای به دادستان کل کشور در رابطه با اظهارات اخیر معاون اول رییسجمهوری تأکید کردند: آیا این اقدامات واضحا ذیل اتهام تشویش اذهان عمومی نمیگنجد؟
احمد توکلی عضو تشخیص مصلحت نظام در واکنش به این اظهارات به خبرگزاری فارس میگوید: «درباره اینکه رهبر انقلاب چنین موضوعی را تأیید کرده است، هیچ خبری به ما نرسیده است» او ادامه میدهد: «مجمع تشخیص مصلحت نظام، رییس دارد و اگر تصمیمی از سوی رهبر انقلاب درباره لوایح مرتبط با FATF اتخاذ میشد، به رییس مجمع ابلاغ میشد؛ حال اینکه رییس مجمع از چنین خبری بیاطلاع است. دفتر آقای رییسی هم گفته است که چنین موضوعی در جلسه سران قوا مطرح نشده است.» توکلی با بیان اینکه تعجب میکنیم که چرا جهانگیری خبر غیرموثقی را به رهبری نسبت داده، میگوید: «مصالح کشور باید دیده شود و نباید زمینه بحث استدلالی، تنگ شود و با سخنانی از این قبیل که رهبر انقلاب FATF را تأیید کرده است، همه را به سکوت وا دارند.» او ادامه میدهد: «به نفع کشور است که موضوع FATF با دقت و حساسیت بررسی شود و پس از طی مراحل قانونی، نتیجه آن هرچه شد، همه تمکین کنند.»
حسینعلی حاجی دلیگانی عضو فراکسیون نمایندگان مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با تارنمای جهان نیوز اظهار داشت: از آقای جهانگیری باید پرسید با چه انگیزه ای این سخنان را گفته علیرغم اینکه از مواضع رهبری هم مطلع است، همین افرادی که می گویند اگر FATF تصویب نشود چه بلاهایی که بر سر کشور می اید و اداره کشور سخت تر میشود و کل جهان با ایران قهر می کنند، سال گذشته زمانی که دشمن علاوه بر تحریم، مرتب کشور را تهدید نظامی می کرد، استدلال آنها این بود که برای جلوگیری از جنگ خود را تسلیم دشمن کنیم.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در صفحه شخصی خود در توئیتر به اظهارات دیروز اسحاق جهانگیری معاون اول رییسجمهوری درباره تأیید لوایح مربوط به FATF واکنش نشان داد. دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در این باره نوشت: صحبت آقای جهانگیری تکذیب میشود. رهبر معظم انقلاب نه شفاهاً و نه کتباً کنوانسیونهای پالرمو و CFT را تایید نکرده است.
FATF و دولت
اکبر رنجبرزاده نماینده مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری فارس، گفت: لوایح مرتبط با FATF یک نسخه استعماری برای نظام حکومتی ما به شمار میرود و چه این لوایح و چه نسخههای دیگری که از سوی غربیها و به ویژه آمریکا برای کشور ما ارایه میشود نه تنها شفابخش نیست بلکه ساختمان سیستم حکومتی ما را نیز دچار مشکل میکند. وی با بیان اینکه توقف بررسی لوایح مرتبط با FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام کار درستی است، افزود: اگر آقایان دولتیها به دنبال این هستند که از دری که از سوی غربیها نسخه شفابخشی برای ایران ارائه شود یک اشتباه بزرگ به شمار میرود.
عضو هیأترئیسه مجلس اظهار داشت: همه بستههای ارایه شده توسط آمریکا و غرب دارای پیوستهایی است که این پیوستها پیوستهای برای ناامنی و استعمارگری است که در قالب بستههای حمایتی ارایه میشود و ما علاوه بر بستهها باید به پیوستهای این بستهها توسط غرب نیز توجه داشته باشیم.
اظهارات واعظی
تارنمای مشرق نیوز با توجه به سخنان محمود واعظی رییس دفتر ریاست جمهوری مبنی بر اینکه متاسفانه برخی این لوایح را سیاسی و جناحی کردند و مخالفت میکنند؛ مخالفان در هرجا که هستند باید مسئولیت مخالفت خود را با FATF بپذیرند. نوشت: جناب واعظی باید بدانند که عضویت در کنوانسیون های بین المللی از جمله کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم، تکمیل کننده پازل آمریکا و افتادن در دام او و کشورهای غربی است. با توجه به وضعیت نقض عهدی های متعدد آمریکا در برجام و در آخر خروج آمریکا از برجام، چرا باید مجددا از سوراخ دیگری گزیده شویم. با عضویت در اینگونه کنوانسیون ها و نسخه های استعماری نه تنها مشکلی از کشور حل نمی شود بلکه برعکس به مشکلات افزوده شده و با دست خودمان، ابزاربین المللی دیگری نیز بدست دشمن داده می شود تا علیه ایران اقدام نماید.
نظر شما