رضا رحمانی در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی ایرنا، با اشاره به مرمت کاخ تچر و شورا در فصل دوم مرمت در تخت جمشید، گفت: هدف ما تنها مرمت این بناهای تاریخی نیست، بلکه انتشار اطلاعات علمی از یافتههای این مرمت به زبان انگلیسی و فارسی نیز جرء اهداف ماست؛ زیرا این اطلاعات می توند منبع علمی مناسبی برای مرمت دیگر محوطههای تاریخی در سراسر جهان شود.
وی با اشاره به این که مرمت بر اساس تفاهنامهای آموزشی از سال ۸۹ در حال انجام است، گفت: بخشی از این کارگاه آموزشی در اردیبهشت گذشته برگزار و بخش دوم اکنون در تخت جمشید در حال برگزاری است.
رحمانی با بیان این که کارشناسان ایرانی حاضر در این کارگاه بر اساس حوزه تخصص شان انتخاب شدند، گفت: برای نخستین بار از کارشناسان ایتالیایی نیز درخواست رزومه (سوابق کاری و علمی) کردیم تا افراد متخصص در این کارگاهها حضور پیدا کنند. همچنین در این مرمت قرار نیست تمام فعالیت ها از سوی مرمتگران ایتالیایی انجام شود بلکه کارشناسان ایرانی و ایتالیایی کنار یکدیگر به مرمت می پردازند تا بتوان از دانش این کارشناسان در دیگر محوطههای تاریخی نیز استفاده کرد.
البته همراه با کارشناسان ایتالیایی برخی تجهیزات مرمت؛ همچون دستگاههای لیزر توسط کارشناسان ایتالیایی برای انجام مرمت و فعالیتهای آموزشی به کارگاه آورده شده است.
وی ادامه داد: با شروع کار مرمت و حفاظت توسط گروه مرمتگران بدون مرز و گروه ایرانی پاکسازی، رسوب زدایی و بازنگری مرمتهای قبلی در دو مکان ذکر شده در دستور کار قرار گرفت، همچنین طرف ایتالیایی همراه خود تجهیزات مناسب، مواد و مصالح ویژه ای نیز به ایران آورده که در مرمتهای این فصل در تخت جمشید استفاده شد.
بعد از پایان فصل دوم همکاریها با مرمتگران بدون مرز، کار در سایر نقاط این مجموعه جهانی دنبال خواهد شد و بخشهای دیگری از این بنا توسط گروه یادشده مرمت این گروه می شود، قرارداد با این گروه برای حفاظت و مرمت بنای جهانی تخت جمشید به مدت پنج سال منعقد شده است.
مرمتگران بدون مرز از کشور ایتالیا در حال انجام فصل دوم مرمت در تخت جمشید هستند. در این فصل کاخ تچر و شورا مرمت میشود. پیش از این مرمتگران بیماریهای سنگهای تخت جمشید را نمونه برداری و شناسایی و مواد مرمتی مناسب برای حل مشکلات سنگهای تخت جمشید از جمله شیارهای ایجاد شده و گلسنگها را تهیه کردهاند. در هر دو فصل شش مرمتگر ایرانی همراه مرمتگران بدون مرز در فرآیند مرمت تخت جمشید مشارکت دارند. هزینه این مرمتها از سوی حامیان مالی گروه مرمتگران بدون مرز پرداخت میشود.
یادمان تاریخی تخت جمشید، متعلق به دوره هخامنشیان یکی از چهار اثر ثبت شده استان فارس در فهرست آثار جهانی است که در سال ۱۹۷۹ میلادی با شماره ۱۱۴ در سازمان جهانی علمی، فرهنگی ملل متحد (یونسکو) ثبت شد. سلسله هخامنشیان از سال ۳۳۰ تا ۵۵۰ پیش از میلاد حکومت کردند. مجموعه جهانی تخت جمشید در شهرستان مرودشت و در فاصله ۶۰ کیلومتری شمال شیراز واقع شده است.
نظر شما