خانواده شهدا و ایثارگران در آستان مقدس امامزاده سید ناصرالدین (ع) دوشنبه شب و در شب سالروز شهادت هشتمین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اعلام کردند که این مراسم در سنوات گذشته نیز انجام گرفته و در زمان جنگ تحمیلی در دو مکان سنگرهای مقاومت در خط مقدم جبهه و همزمان در این مکان مقدس برگزار گردیده و با پایان سالهای دفاع مقدس این مراسم با حضور چشمگیر رزمندگان جانبازان و خانواده معظم شهدا ادامه یافته است.
امامزاده سیدناصرالدین (ع) شجره نامه و سلسله اش به نقل از مرحوم حضرت آیت الله عظمی مرعشی نجفی (ره) که صاحب علم انساب بوده اند این گونه ذکر شده است: سید ناصرالدین بن سید احمد بن سلطانعلی بن محمد بن علی امام باقر (ع) می باشد. سیدسلطانعلی همان امام زاده مدفون در اردهال است که فرزند بلافصل امام پنجم(ع) می باشد. مدفن سید احمد (ع) پدر بزرگوار سید ناصرالدین (ع) نیز در اصفهان قرار دارد. طبق نقل آیت الله مرعشی نجفی (ره) عمده سادات طالقان از جمله سید ابوالحسن و سید محی الدین طالقانی به حضرت سیدناصرالدین(ع) می رسند. بقعه این امامزاده در خیابان خیام روبروی بازار تهران واقع شده است.
حاج نادر غلامی پدر شهید سعید غلامی که فرزندش در عملیات تکمیلی کربلای ۵ در منطقه عمومی شلمچه در روز دهم اسفند سال ۱۳۶۵ به شهادت رسیده درباره برگزاری این مراسم گفت: این مراسم از سوی بازماندگان جبهه و همرزمان فرزندانمان ادامه یافته و از جانب والدین شهدا چه آنهایی که امروز در قید حیات هستیم و چه آنهایی که دیگر در میان ما نیستند حمایت شده است.
وی افزود : هر ساله در ماه محرم و صفر همرزمان شهدا با دعوت از خانواده های شاهد و ایثارگر طی شش دهه مختلف مراسم عزاداری و سینه زنی برگزار می کنند و ما هم به عنوان شرکت کننده در کنار این عزیزان هستیم. دوست داریم که نام شهیدان تا ابد پاینده باشد و این برنامه ها به نوعی یاد و نام شهدا را زنده نگاه می دارد.
حاج آقا مشتاقی پدر شهید مرتضی مشتاقی که همواره در مراسم هیات یار و یاور خادمین الحسین می باشد گفت: من وقتی این دوستان و عزیزان را که برای امام حسین و ائمه اطهار زحمت می کشند و یاد شهدا را زنده نگاه می دارند می بینم برایشان از خداوند صبر و موفقیت خواستارم.
حاج اسماعیل اکبری برادر شهید محمود اکبری که در عملیات کربلای ۵ به شهادت رسید و جانباز جنگ تحمیلی است، این مراسم را به نوعی تداعی و یاد آوری نام شهدا ذکر کرد و افزود: تمام این سالها با نام شهدا و ایثارگران این مراسم در مکان مقدس امامزاده سید ناصرالدین برگزار می شود و تدارکات و هزینه های آن نیز بر عهده خانواده شهدا و رزمندگان می باشد.
حاج حمید بیاورز به عنوان متولی هیات خانواده شهدا درباره این هیات می گوید: هیات سال ۱۳۶۵ همزمان توسط رزمندگان در پادگان دوکوهه و تهران آغاز شد و از آن سال تا کنون هر ساله مراسم منظمی در ایام ماه محرم، صفر، ایام فاطمیه و ماه مبارک رمضان و همچنین جلسات هفتگی روز دوشنبه بعد از نماز مغرب و عشا در جوار مرقد مطهر آقا سید ناصرالدین برگزار می شود.
وی با بیان اینکه پیرغلامانی از جمله آیت الله شیرازی، شیخ رجبعلی بیاورز، حاج مهدی خرازی شاعر، حاج یدالله فتوت، حاج سیدرضا توفیقی، حاج ناصر نیکو، حاج رضا آغاسی شاعر و ... در این هیات حضور داشتند، افزود: جا دارد از بزرگان و پیرغلامان هیات و همچنین پدران و مادران شهدا و که در بین جمع نیستند و در گذشته حضور داشتند یاد شود و یادی کنیم از مداحان و وعاظی که درمیان ما وعظ کرده و روضه خوانی کردند از جمله حاج حسن ارضی، حاج علی رضا بهاری، حاج مهدی مشکین مو، حاج آقا ذوالفقاری، حاج آقا خلج تهرانی، حاج محمد یوسفی، حاج اکبر قراییان، حاج آقا فاضل کاشانی، حاج آقا جان نثاری و حاج مرشد رجب بهرو و دیگر عزیزان و خادمان هیات.
حاج حبیب مومن فر، جانباز دوران دفاع مقدس که مسئولیت تدارکات هیات را برعهده دارد نیز درباره هزینه های هیات و مراسم گفت :این هیات بر دوش خود خانواده شهدا و دوستان هیاتی است و هر ساله با برگزاری مراسم با جمع آوری وجوه در میان دوستان این امر خیر انجام می شود.
اکبر مفتاحی رزمنده و برادر شهید علی مفتاحی که در عملیات مرصاد در گردان مقداد به شهادت رسیده که از گردانندگان این هیات به شمار می رود با گفتن اینکه مولا یاری مان می کند در برگزاری این همه برنامه عزاداری، ادامه می دهد: دوستان هر ساله با تلاش بسیار این مراسم را به نحو مقتضی انجام می دهند و خانواده شهدا با گرد هم آمدن بسیاری از امور را برعهده دارند.
حاج علی عابدی به عنوان رزمنده و پیشکسوت هیات با یاد کردن از درگذشتگان و بزرگانی که در کنار دوستان در امر برگزاری این هیات بودند گفت: مرحوم پدرم حاج رضا عابدی با دارا بودن ۹۰ سال سن همپای دوستان برای جمع آوری وجوه در میان بازاریان تهران بود و باید یاد کنیم از بزرگانی مانند پدر شهید مهدی رضایی که در میدان میوه و تره بار تهران حامی دوستان بود.
حاج رضا غلامی جانباز جنگ و مسئول فرهنگی هیات با نام آوری از شهدای شاخص هیات و ارائه خدمات فرهنگی و مذهبی انجام شده درسالهای گذشته هیات می گوید: بسیاری از شهدای هیات در سطح کشور شاخص بوده و هر ساله در این ایام سالروز شهادت جمعی همه شهدا در جوار مرقد مطهر برگزار می شود و امسال سی امین سالگرد شهادت دوستان را برگزار کردیم.
وی با اشاره به برگزاری نماز ظهر عاشورا در سالهای اخیر مقابل امامزاده با شرکت جمع گسترده ایثارگران و زائران حرم افزود: مراسمی هم در ماه مبارک رمضان به نام افطاری با شهدا با حضور صدها نفر از خانواده شهدا در حسینیه شهدای گمنام در کنار مزار شهدا در قطعه ۲۹ بهشت زهرا (س) و برگزاری مراسم افطاری انجام می شود.
محمد حسین ورامینی فرزند شهید حاج عباس ورامینی قائم مقام شهید حاج ابراهیم همت در لشکر پیروز محمد رسول الله (ص) و رئیس ستاد سپاه ۱۱ قدر گفت: حضور خانواده شهدا و یادآوری نام شهدا به ما جوانان احساس امنیت و اطمینان خاطر می دهد که دوستان و همرزمان پدران ما نه تنها شهدا را فراموش نکردند بلکه با یاد و نام آنها در راه آنها قدم می گذارند و ادامه دهنده راه آنها هستند.
حجت الاسلام حاج مجید نامجو مدیر آستانه مقدس امامزاده و امام جماعت مسجد که خود نیز از خانواده ایثارگران می باشد درباره برگزاری مراسم هیات در جوار مرقد آقا می گوید: با حمایت اداره اوقاف و امور خیریه ناحیه ۳ تهران و تلاش این عزیزان همه ساله این برنامه ها انجام می شود و در کنار این مراسم دیدار با خانواده معظم شهدا و تجلیل از این بزرگواران نیز انجام می شود.
وی افزود: در این امامزاده مراسم مذهبی فرهنگی بسیاری در ایام مختلف سال انجام می شود که در دو بخش ظهرها بعد از نماز جماعت ظهر و عصر و همچنین شب ها بعد از نماز مغرب و عشا در خدمت عزیزان و عزاداران و شرکت و کنندگان و زائران گرامی در این امامزاده واجب التعظیم هستیم.
سید علی سادات زواره فرزند مداح شهید سید علی زواره ای که در عملیات والفجر ۸ در منطقه عمومی فاو در گردان عمار به شهادت رسیده هم این برنامه ها را بسیار خوب ارزیابی می کند و می گوید: تداوم راه شهدا و امام راحل و همچنین توجه به منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی آیت الله خامنه ای بهترین وسیله و فرصت برای حمایت و هدایت جوانان امروز است.
حاج خانم حاج علی اکبری مادر شهید مهدی رضایی مجد، حاج خانم صفری مادر شهید مهدی صفری، حاج خانم نراقی مادر شهید محمد مهدی نراقی، حاج خانم غلامی مادر شهید سعید غلامی، حاج خانم درودیان مادر شهید مهدی محبی، حاج خانم توفیقی مادر شهید سید اصغر توفیقی، حاج خانم فصیحی مادر شهیدان فصیحی رامندی، حاج خانم یوسفی مادر شهید محمد رضا یوسفی، حاج خانم کربلایی مادر شهید کربلایی حاجی اوغلی، حاج خانم فتاحی مادر شهید مجید فتاحی و حاج آقا خوشباطن پدر شهید سعید خوشباطن، حاج حسن صفری پدر شهید صفری، حاج آقا محبی پدر شهید محبی، حاج آقا جباری پدر شهید سعید جباری، حاج آقا درخشان پدر شهید درخشان و چند تن از خانواده شهدا هم برای موفقیت و تداوم این برنامه ها دعاگوی زحمت کشان وخادمین الحسین هیات هستند.
هیات خانواده شهدا خادمین الحسین علیه السلام مستقر در آستان مقدس امامزاده سید ناصرالدین (ع) در سال ۱۳۶۵ همزمان در دوکوهه و تهران تاسیس شد و طی سالهای انقلاب اسلامی و دوران دفاع مقدس حدود ۶۰ شهید و ۵ جاویدالاثر و دهها جانباز را تقدیم انقلاب و اسلام کرده است.
نظر شما