تصویب ۸۶ برنامه درسی در شورای تحول علوم انسانی

تهران- ایرنا- شورای تحول و ارتقاء علوم انسانی در ۱۰ سال گذشته ۸۶ برنامه درسی را برای ۱۵ رشته علوم انسانی تصویب کرده است.

شورای تحول و ارتقاء علوم انسانی از سال ۸۸ ذیل شورای عالی انقلاب فرهنگی به منظور بازنگری در ۱۵ رشته علوم انسانی از جمله روانشناسی، مدیریت، اقتصاد، جامعه شناسی، هنر، معماری، فرهنگ و ارتباطات و رسانه، فلسفه، فلسفه دین، علوم تربیتی، حقوق، تاریخ، مطالعات زنان و خانواده، علوم سیاسی، زبان ها و ادبیات خارجی آغاز به کار کرد.
این شورا با ۳۰۰ عضو هیأت علمی از دانشگاه های کشور در حال تحول و بازنگری برنامه های درسی و رشته های تحصیلی سه مقطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری است.
در کارگروه های ۱۵ گانه این شورا ۸۶ برنامه درسی مصوب شده است ک در ادامه به اسامی این برنامه های درسی در مقاطع تحصیلی سه گانه اشاره می شود.
در کارگروه جامعه شناسی، برنامه های درسی دانش اجتماعی مسلمین، فلسفه علوم اجتماعی و جامعه شناسی دفاع مقدس برای مقطع کارشناسی ارشد، دانش اجتماعی مسلمین، مردم شناسی و مطالعات اسلامی ایرانی پیشرفت در مقطع دکتری و مددکاری اجتماعی در مقطع کارشناسی تصویب شده است.
در کارگروه فرهنگ، ارتباطات و رسانه، برنامه های درسی فرهنگ و رسانه، رسانه و سلامت و مطالعات رسانه – رادیو و تلویزیون در مقطع دکتری، تهیه کنندگی انیمیشن، جلوه های ویژه بصری و فلسفه رسانه در مقطع کارشناسی ارشد و مطالعات ارتباطی در مقطع کارشناسی مصوب شده است.
در کارگروه مدیریت، برنامه های درسی مدیریت دولتی، مدیریت صنعتی و مدیریت بازرگانی در مقطع کارشناسی همچنین برنامه های درسی مدیریت دولتی، مدیریت صنعتی و مدیریت بازرگانی در مقطع کارشناسی ارشد مصوب شد.
در کارگروه مطالعات زنان و خانواده، برنامه های درسی مطالعات زنان و خانواده دو گرایش زن و خانواده و حقوق زن در اسلام برای مقطع کارشناسی ارشد و دو گرایش حقوق زن در اسلام و حقوق خانواده برای مقطع دکتری راه اندازی شده است.
در کارگروه روانشناسی، برنامه درسی روانشناسی در مقطع کارشناسی، روانشناسی دین، روانشناسی صنعتی و سازمانی، روانشناسی تربیتی و روانشناسی اجتماعی در مقطع کارشناسی ارشد همچنین خانواده و سلامت جنسی، روانشناسی صنعتی و سازمانی و روانشناسی تربیتی در مقطع دکتری مورد تصویب این کارگروه قرار گرفته است.
همچنین در کارگروه علوم سیاسی، برنامه درسی علوم سیاسی برای مقطع کارشناسی و دو برنامه درسی سیاستگذاری عمومی و مطالعات سیاسی جهان اسلام در کارشناسی ارشد به تصویب رسیده است.
در کارگروه تاریخ، برنامه های درسی تاریخ تمدن، تاریخ جهان، تاریخ اسلام و تاریخ ایران در کارشناسی و تاریخ علم در دکتری راه اندازی شد.
برنامه درسی هنر اسلامی، طراحی صنعتی و هنرهای تجسمی در مقطع دکتری، اقتصاد فرهنگ و هنر و نقاشی ایرانی در کارشناسی ارشد توسط کارگروه هنر به تصویب رسیده است. همچنین  نقاشی ایرانی برای مقطع کارشناسی نیز راه اندازی شد.

در کارگروه معماری، شهرسازی و شهرسازی اسلامی در مقطع دکتری و معماری و مهندسی طراحی معماری در مقطع کارشناسی ارشد و در کارگروه علوم تربیتی برنامه درسی علوم تربیتی برای کارشناسی به تصویب رسیده است.
برنامه درسی اقتصاد مالی اسلامی و اقتصاد شهری در دو مقطع کارشناسی ارشد، برنامه درسی اقتصاد در مقطع کارشناسی و علوم اقتصادی – اقتصاد محاسباتی در مقطع دکتری توسط کارگروه اقتصاد به تصویب رسیده است.
در کارگروه رشته زبان ها و ادبیات خارجی، زبان انگلسیی ویژه دانشجویان مطالعات اسلامی، زبان فرانسه ویژه دانشجویان مطالعات اسلامی، زبان و ادبیات آلمانی، زبان کره ای، ‌زبان ژاپنی، مترجمی زبان انگلیسی و زبان روسی برای مقطع کارشناسی به تصویب رسیده است.
همچنین آموزش زبان آلمانی، ادبیات ایتالیایی، ادبیات روسی، آموزش زبان روسی، آموزش زبان فرانسه، آموزش زبان انگلیسی، مترجمی زبان آلمانی، مترجمی زبان روسی، زبان شناسی، آموزش زبان فارسی به غیرفارسی زبانان، زبان و ادبیات چینی، مترجمی زبان اسپانیایی، زبان شناسی ناشنوایی و آموزش زبان به کمک فناوری در مقطع کارشناسی ارشد به تصویب رسید.
در مقطع دکتری برنامه های درسی آموزش زبان انگلیسی، زبان شناسی، زبان و ادبیات انگلیسی، آموزش زبان فارسی به غیرفارسی زبانان و آموزش زبان فرانسه مصوب شد.
در کارگروه حقوق، برنامه درسی حقوق برای کارشناسی و حقوق انرژی و حقوق محیط زیست در مقطع کارشناسی ارشد به تصویب رسیده است.
در کارگروه فلسفه دین برنامه درسی فلسفه دین برای مقطع کارشناسی و در کارگروه فلسفه برنامه فلسفه برای کارشناسی توسط شورای تحول و ارتقاء علوم انسانی مصوب شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha