سرشماری جمعیت حیات وحش برنامهای است که به منظور اطلاع از جابجایی وحوش و علل آن، میزان زاد و ولد، مرگ و میر، بررسی عوامل تهدید کننده و نقاط قوت مناطق مستعد برای ارتقای سطح حفاظتی آنها و شناسایی زیستگاههای مناسب برای احیای جمعیت گونههای مختلف وحوش اجرا میشود.
معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست کردستان روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: برنامه سرشماری پستانداران حیات وحش استان از امروز ۱۰ آبان آغاز و تا ۱۵ بهمن نیز به طول میانجامد.
شهاب محمدی با اعلام اینکه این سرشماری در پنج منطقه تحت مدیریت و چهار منطقه شکار ممنوع انجام میشود، اضافه کرد: سرشماری با حضور گروههایی از ادارهکل محیط زیست استان، یگان حفاظت و اداره شهرستان، جوامع محلی و سازمانهای مردم نهاد مرتبط انجام میشود.
وی افزود: با استفاده از روش مستقیم و بهرهگیری از تجهیزاتی مانند دوربینهای شکاری و عکاسی، تلسکوپ و غیره سرشماری انجام میشود.
معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست کردستان گفت: این برنامه به منظور دستیابی به میزان زادآوری وحوش و جمعیت کلی آنها، آگاهی از نحوه پراکنش گونههای شاخص و مقایسه میزان جمعآوری و تنوع پستانداران در مناطق تحت مدیریت ادارهکل حفاظت محیط زیست استان به اجرا در میآید.
محمدی یادآور شد: تخریب زیستگاه و شکار غیرمجاز و بی رویه از مهمترین عوامل تهدیدکننده حیات وحش است که همه ساله در سرشماریهای حیات وحش این مهم هم مورد بررسی قرار میگیرد.
کردستان دارای پنج منطقه حفاظت شده شامل منطقه چلچمه و سارال، منطقه حفاظت شده بیجار با وسعت ۳۲ هزار هکتار، منطقه بدر و پریشان قروه با وسعت ۴۳ هزار هکتار، منطقه حفاظت شده شاهو و کوسالان با وسعت ۵۷ هزار هکتار و منطقه عبدالرزاق سقز با وسعت ۳۹ هزار هکتار و پناهگاه حیات وحش زریوار با وسعت سه هزار هکتار و چندین منطقه شکار ممنوع است که این استان را در زمره منحصربفرد ترین نقاط کشور به لحاظ تنوع گونه های جانوری و گیاهی قرار داده است.
نظر شما