آیتالله ابراهیم رئیسی روز پنجشنبه در جمع قضات و کارکنان دادگستری آذربایجانشرقی با بیان اینکه قاضی نباید تسلیم فضا و حواشی شود، اظهار داشت: قضات ما باید با ادله، حق و عدل تصمیم گرفته و حکم صادر کنند.
وی برخورداری از علم و دانش را جزو اولویتهای مهم و اصلی شغل قضاوت برشمرد و با بیان اینکه هیچ کسی نباید در مرحله علم و دانش خود را بینیاز به دانشافزایی ببیند، افرود: قضات ما اغلب دارای سطوح عالی علمی هستند و بیشتر آنها تلاش کرده اند تا دانش کلاسیک و عمومی خود را بالا ببرند و باید اذعان کنیم که سطح دانش بین قضات کشور بسیار بالاست.
آیت الله رئیسی اضافه کرد: شناخت مسائل مختلف به ویژه در حوزه های اقتصادی و اجتماعی از سوی قضات و بهروزرسانی اطلاعات توسط آنها ضروری است و اگر قاضی در یک موضوعی تخصص ندارد، میتواند با متخصصان زبده در رشته های مختلف مشورت کند و نباید از مشورت کردن ابایی داشت و برای به دست آوردن نتیجه خوب و درست باید مشورت و دانشافزایی کنند.
وی شناخت موضوع توسط قاضی را مهم و محوری خواند و یادآوری کرد: میزان ارجاع به قاضی زیاد است و ما عمیقاً معتقدیم که کیفیت نباید فدای کمیت در دادگاه ها شود و باید با حوصله به پرونده ها رسیدگی کرد، چون در پرونده های قضایی مو را از ماست کشیدن صبر میخواهد که امیرالمومنین(ع) نیز به آن تاکید داشتند.
وی با بیان اینکه پروندههایی که در اولویت و اهمیت بوده و مورد مطالبه عموم هستند باید در سریعترین زمان و با دقت کافی رسیدگی شده و نتیجه آنها به اطلاع عموم برسد، گفت: در دستگاه قضایی باید به بهترین شکل عمل کرد چون با حقالله و حقالناس مواجه هستیم و مال و جان و آبروی مردم در میان است؛ تشخیص درست و دقیق مسایل و تناسب بین احکام صادره و اتهام و از همه مهمتر تصمیم درست گرفتن، کاری بسیار دشوار و سختی است.
رئیسی رسیدگی به حقوق مردم، دعاوی، جرایم و اعمال مجازاتها را کاری بس عظیم و دشوار در دستگاه قضایی دانست که انسان را در یک امتحان و آزمون مهم قرار می دهد.
وی اضافه کرد: دریافتن حقایق برای قاضی، کارشناس، وکیل و نیروهای مختلف در ارتباط با دستگاه قضایی از جمله پزشکی قانونی بسیار تاثیرگذار و محوری است چون همواره در چنین مسایلی عده ای تلاش دارند تا باطل را حق و حق را باطل جلوه دهند و با فضاسازی دست به این کارها میزنند که در چنین فضایی قضات باید غبارها را کنار بزنند تا حقایق روشن شود.
رئیسی، حقیقتیابی و استفاده از تقوای الهی برای تشخیص حق از باطل را از ابزارهای یک قاضی درستکار برشمرد و ادامه داد: ظرفیت هر قاضی به مثابه سرمایه اوست و کسی ظرفیت دارد که عرصه بندگی خدا را ترک نکرده و در همه حال عبد و بنده و مطیع امر خدا باشد.
وی ادامه داد: اگر قضاوت صرفاً بر اساس کار اداری باشد دیگر انتظار عشق در این شغل نباید داشته باشیم زیرا گاها افرادی هستند که ساعت ۱۴ کار را تمام کرده و ارباب رجوعی که از مسیرهای دور آمده را نمیبینند که این افراد عاشق محسوب نمی شوند.
رئیس دستگاه قضائی کشوربا بیان اینکه اهمیت کار قضاوت بسیار زیاد است، گفت: همه باید توجه داشته باشند که برخورد با تخلف باعث تقویت دستگاه قضایی است و آنچه که آبروی دستگاه قضایی را تقویت میکند همین برخوردهای قاطع با متخلفان است.
رئیسی به ادامه فعالیت های شوراهای حل اختلاف تاکید و اضافه کرد: این شوراها جایگاه قانونی دارند و باید تقویت شوند، اما این مجموعه ها از ابتدا به صورت افتخاری بسته شد که سپس صلاحیت آنها تغییر یافت و ما نیز پیشنهادات قطعی برای کارکنان شورای حل اختلاف را به مجلس ارائه خواهیم کرد.
وی تصریح کرد: سیاست ما ادامه راه قدرتمند در شوراهای حل اختلاف است.
رئیسی برگزاری جلسات و دیدارهای مردمی در مساجد، رفع سیستم واسطه پیدا کردن و زنگ زدن یک آشنا را از اولویتها و توصیه های خود به روسای دادگستری ها بیان کرد و افزود: مدیران قوه قضائیه باید هفتهای یک بار با ارباب رجوع دیدار داشته باشند.
نظر شما