۱۱ آبان ۱۳۹۸، ۹:۳۲
کد خبرنگار: 2110
کد خبر: 83538050
T T
۲ نفر

برچسب‌ها

کپه کاری در ۱۶۰ هکتار از مراتع سروآباد آغاز شد

۱۱ آبان ۱۳۹۸، ۹:۳۲
کد خبر: 83538050
کپه کاری در ۱۶۰ هکتار از مراتع سروآباد آغاز شد

سنندج - ایرنا - پروژه کپه کاری در سطح ۱۶۰ هکتار از مراتع حوزه آبخیز آلمانه شهرستان سروآباد با مشارکت بهره برداران محلی و اداره منابع طبیعی و آبخیزداری این شهرستان آغاز شد.

سرپرست اداره منابع طبیعی و آبخیزداری سروآباد روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این پروژه در محدوده ۲ روستای انجمنه و هزارخانی بخش مرکزی سروآباد اجرا می‌شود.

مسلم مرادی با بیان اینکه در اجرای این پروژه از بذور جاشیر، کما، اسپرس، آوندول و آگروپایرون استفاده می‌شود، یادآور شد: پروژه کپه کاری در مراتع تخریب یافته و فقیر اجرا خواهد شد.

وی اضافه کرد: کپه کاری با گونه های بومی و انتخاب گونه های گیاهی سازگار با شرایط محیطی منطقه موفقیت کامل پروژه کپه کاری را به دنبال خواهد داشت.

سرپرست منابع طبیعی و آبخیزداری سروآباد، اولویت اجرای این پروژه را انتخاب گونه های بومی اعلام کرد و گفت: گونه های بومی قادر به رقابت با دیگر گیاهان بوده و همچنین دارای خوشخوراکی زیاد، قدرت ترمیم، رشد مجدد و محافظ خاک در مقابل فرسایش هستند.

مرادی مهمترین هدف از اجرای پروژه کپه کاری را ایجاد چراگاه های دائمی بیان کرد و افزود: آموزش های لازم در خصوص نحوه صحیح چاله کنی، میزان بذور مورد استفاده در هر چاله و نکات کاربردی پیش از اجرای پروژه توسط کارشناس مرتع منابع طبیعی جهت توجیه بهره برداران ارائه شد.

کپه کاری یکی از روش های بذر کاری، تقویت پوشش گیاهی و مدیریت در مراتع است، مراتع کوهستانی به علت فشار چرای دام در دراز مدت از نظر کمی و کیفی تحلیل رفته و گیاهان خوش خوراک آن با گونه های نامرغوب جایگزین می شود.

این پروژه با کندن چاله های کوچک با تراکم سطحی مناسب و کاشت بذور گیاهان مرتعی در آن و پوشاندن آنها با خاک انجام می شود، در این پروژه نیروی کار از جوامع محلی تامین و بالتبع دارای مشارکت مردمی بالایی است، کپه کاری باعث تقویت پوشش گیاهی، تثبیت خاک، کاهش فرسایش، افزایش ذخیره آبی خاک و تقویت ظرفیت مراتع و افزایش تولید علوفه می شود.

از مساحت ۲ میلیون و ۹۳۷ هزار هکتاری استان کردستان، بیش از ۳۷۴ هزار هکتار آن را جنگل تشکیل می‌دهد، جنگل‌های این استان که جزو جنگل‌های زاگرس شمالی به حساب می‌آیند، در طول بیش از ۵۰ هزار سال گذشته تشکیل شده و به لحاظ محافظت از منابع آب و خاک، تولید محصولات فرعی، ذخایر ژنتیکی، مصارف درمانی، توانایی‌های اکو توریستی و ارزش‌های زندگی، دارای اهمیت زیادی است.

جنگل‌های این استان که بخشی از جنگل‌های غرب کشور را تشکیل می‌دهد بیشتر اطراف شهرهای بانه و مریوان واقع شده و بعد از جنگل‌های شمال کشور در رتبه دوم اهمیت قرار دارند.

شهرستان سروآباد با ۲ بخش مرکزی و هورامان با بیش از ۵۰ هزار نفر جمعیت در فاصله ۹۰ کیلومتری از غرب سنندج مرکز استان کردستان واقع شده و ۲۴ کیلومتر مرز با کشور عراق دارد.  

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha