حسن ظهور روز شنبه در نشست خبری سومین دوره اعطای جایزه مصطفی(ص) افزود: این جایزه در حوزههای تخصصی فناوری اطلاعات، زیست فناوری و نانو و نیز در دو حوزه عمومی اعطا میشود.
وی بیان کرد: در این دوره از برگزاری جایزه، فراخوان جایزه به ۲۰۲ مرکز علمی و نهاد و ۵۱۲ دانشمند جهان اسلام ارائه شد.
حسن ظهور ادامه داد: در این دوره ۱۶۴۹ اثر به دبیرخانه جایزه ارسال شد که از این تعداد ۱۹۹ اثر مربوط به حوزه فناوری اطلاعات،۶۶۴ اثر در حوزه زیست فناوری و پزشکی و ۱۷۲ اثر در حوزه نانو و ۶۱۴ اثر در بخش دیگر زمینههای علم و فناوری بوده است.
ظهور گفت: در این دوره از برگزاری جایزه مصطفی (ص)، ۱۹۹ اثر در حوزه فناوری اطلاعات به دبیرخانه جایزه ارسال شد که از این تعداد در ارزیابی اولیه ۲۹ اثر انتخاب و در داوری نهایی ۴ اثر منتخب شناخته شدند. همچنین در بخش زیست فناوری و پزشکی ۶۶۴ اثر ارسال شده بود که از این میان ۱۰۶ اثر ارزیابی اولیه صورت گرفت و ۴ اثر در داوری نهایی انتخاب شدند.
وی اظهارکرد: در حوزه فناوری نانو، ۱۷۲ اثر ارسال شده بود که از این تعداد ۴۷ اثر ارزیابی اولیه صورت گرفت. در بخش آثار عمومی که از تمامی زمینههای علم و فناوری است، ۶۱۴ اثر ارسال شد که از این تعداد ۸ اثر در ارزیابی اولیه انتخاب و از بین آنها ۲ اثر به داوری نهایی راه پیدا کردند.
ظهور با اشاره به اینکه در این دوره از اعطای جایزه مصطفی (ص) داوری و ارزیابی آثار با مشارکت ۵۰۰ داور و ۲۰۰ دانشگاه از ۳۵ کشور انجام شده، افزود: در ارزیابیهای صورت گرفته، جایزه امسال علم و فناوری مصطفی (ص) در بخش زیست فناوری و پزشکی به صورت تخصصی به دو اثر به صورت مشترک و نیز در بخش عمومی در حوزه دانشمندان مقیم کشورهای اسلامی به آثار سه نفر از دانشمندان مقیم کشورهای اسلامی به صورت مشترک اعطا خواهد شد.
وی یادآور شد: امسال در ارزیابیهای صورت گرفته بعد از بررسی و داوری نهایی پروندهها، ۱۰ پرونده به شورای سیاستگذاری جایزه مصطفی (ص) ارسال شد که از این تعداد ۵ پرونده جهت دریافت جایزه انتخاب شدند و سومین جایزه مصطفی (ص) را این ۵ نفر که دانشمندانی از کشور ایران و ترکیه هستند، دریافت خواهند کرد.
ظهور افزود: افراد برای دریافت جایزه مصطفی (ص) که نشان عالی علم و فناوری جهان اسلام است و هر دو سال یکبار به دانشمندان و پژوهشگران برتر جهان اسلام اعطا میشود، باید از دانشمندان برجسته باشند، همچنین باید دارای اثر موثر بوده و نیز تاثیر آثار آنها به تایید رسیده باشد. باید افراد علاوه بر این موارد تابعیت یک کشور اسلامی را داشته باشند، حتی در بخش عمومی که شامل تمامی زمینههای علم و فناوری است باید فرد مسلمان باشد.
جایزه مصطفی (ص)، نشان عالی علم و فناوری جهان اسلام است که هر دو سال یکبار به دانشمندان و پژوهشگران برتر جهان اسلام اعطا میشود. این جایزه با شناسایی، معرفی و تجلیل شایسته از برترینهای علم و فناوری در جهان اسلام، علمآموزی و پژوهش را در جوامع اسلامی ترویج و تشویق میکند.
سومین آیین اعطای جایزه مصطفی (ص) به منظور معرفی دانشمندان برتر علمی و فناوری جهان اسلام ۲۰ آبانماه ۹۸ برگزار میشود.
نظر شما